Sunday 13 June 2010

House MD - Season 6: A big, big disappointment!

Για - ίσως υπερβολικά πολύ - καιρό δεν ήθελα να το παραδεχτώ ούτε στον εαυτό μου: μια σειρά που αγάπησα όσο λίγες, οδεύει με βήμα ταχύ προς την αυτοκαταστροφή, ακυρώνοντας αυτά τα στοιχεία που την έκαναν τόσο special!

Βλέποντας και το φινάλε του 6ου κύκλου - ενός κύκλου τελείως αδιάφορου, με μια συνεχή έλλειψη πρωτοτυπίας - νομίζω πως ήρθε η ώρα να το παραδεχτώ: Ο House του 1ου κύκλου δεν έχει πια καμία σχέση με τον House του 6ου κύκλου!

Και δυστυχώς δεν μιλάω μόνο για τον κεντρικό χαρακτήρα (που σε ένα βαθμό είναι λογικό να αλλάξει μέσα σε 6 χρόνια), αλλά για του show συνολικά! Είναι πλέον φανερό πως έχει χάσει τελείως τον προσανατολισμό του και στην προσπάθεια να παραμείνει ενδιαφέρον, πρωτοποριακό και διαφορετικό έχει καταντήσει να είναι πιο... κλισαρισμένο κι από αμερικάνικο blockbuster!!

Η αλλαγή ομάδος του House, αν και τολμηρή κίνηση, αποδείχτηκε ΤΕΛΕΙΩΣ λανθασμένη (δικό τους λάθος που εισήγαγαν τόσο αδιάφορους νέους χαρακτήρες), η persona του House έχασε σταδιακά το καυστικό και... βιτριολικό της χιούμορ, ενώ ο ρόλος τόσο του Wilson όσο και της Cuddy έχουν φτάσει πια σε αδιέξοδο! Σ' όλα αυτά προσθέστε και το φινάλε της 6ης season, που είναι στην καλύτερη αναληθοφανές και στην χειρότερη μια επανάλειψη του περσινού!

Είναι προφανές πως η δημιουργική ομάδα στερείται πλέον φαντασίας και - εν όψει 7ης season - καλό θα είναι να βρουν κάποιο τρόπο να επιστρέψει το show πίσω στις ρίζες του, αλλιώς είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως αυτή η season που έρχεται θα είναι και η τελευταία για το show!

Bring back the ORIGINAL House!!!

No comments:

Post a Comment