Saturday 19 June 2010

Η ιστορία έγραψε…

http://www.sport-fm.gr/article/278899

Η ιστορία έγραψε πως ο Σωκράτης Κόκκαλης είναι ο πιο επιτυχημένος πρόεδρος όλων των εποχών. Όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά και του ελληνικού ποδοσφαίρου γενικότερα. Κατάφερε να κατακτήσει 17 τίτλους σε 17 χρόνια προεδρίας. Δώδεκα πρωταθλήματα και πέντε κύπελλα. Ένα ασύλληπτο ρεκόρ που είναι απίθανο να καταρριφτεί κάποτε ή τουλάχιστον θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον κάποιες δεκαετίες για να καταφέρει κάποιος να το απειλήσει.

Από τον Απρίλιο του 1993, όταν και ο Κόκκαλης ανέλαβε τους «ερυθρόλευκους» μέχρι και σήμερα άλλαξαν πολλά. Αλλαξε κυρίως το στάτους της Πειραϊκής ομάδας. Πέρα από τα πρωταθλήματα ο Κόκκαλης άφησε στην ομάδα το υπερσύγχρονο προπονητικό κέντρο στο Ρέντη και επί της προεδρίας του αναγέρθηκε και το νέο Καραϊσκάκη. Γιατί άλλο θα τον θυμούνται οι φίλοι του Ολυμπιακού;

Μα φυσικά για τις μεταγραφές. Ριβάλντο, Ζιοβάνι, Ζάχοβιτς, Καρεμπέ και από την ελληνική αγορά. Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλο, Γεωργάτο, Αλεξανδρή και η λίστα είναι ατέλειωτη. Εκανε και λάθη. Το βασικότερο οι επιλογές του στους προπονητές, αλλά και η αδυναμία του να τους στηρίξει. Τι δεν κατάφερε; Να συνδέσει το όνομα του και με μία εξαιρετική ευρωπαϊκή πορεία, παρότι δόθηκαν αρκετές ευκαιρίες στην ομάδα, παίζοντας για πάνω από δέκα χρόνια σερί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Εκανε λάθη. Πολλά λάθη και φυσικά κρίθηκε γι’ αυτά. Ποτέ όμως δεν αμφισβητήθηκαν οι επιτυχίες του, καθώς και το ότι έβγαλε τον Ολυμπιακό από την ανυποληψία των πέτρινων χρόνων και τον οδήγησε στην «χρυσή εποχή». Μία ολόκληρη γενιά μεγάλωσε παρακολουθώντας τους «ερυθρόλευκους» πρωταθλητές. Γι’ αυτό και μόνο ο Σωκράτης Κόκκαλης θα μείνει στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος πρόεδρος όλων των εποχών.

No comments:

Post a Comment