Monday 7 June 2010

Πικρή δικαίωση..

Με τη δική μου τη σκηνο-θετική ματιά, ήταν φανερό πως προς τα εκεί πήγαιναν τα πράγματα.. Και απορώ πως δεν το βλέπαν και άλλοι αυτό..

Ναι, η διαιτησία στον 3ο τελικό του μπάσκετ στο ΟΑΚΑ δεν ήταν - ούτε κατά διάνοια - 50-50 και ναι, δικαίως να υπήρχε οργή και απογοήτευση στον Ολυμπιακό, αλλά...

Η ανακοίνωση των Αγγελόπουλων περί ΚΕΔ και η απειλή αποχώρησης απ' το επόμενο πρωτάθλημα μόνο προς την εκτόνωση του τεταμένου κλίματος δεν βοηθούσαν!

Το αντίθετο!

Έγραψα σε post πως η ανακοίνωση ήταν άκαιρη, άτοπη και άνευ ουσίας και πως το μόνο που έκαναν αυτές οι κούφιες απειλές ήταν να πολώσουν το κλίμα πριν από τον 4ο τελικό! Κάτι που ούτε αγωνιστικά βοηθούσε την ομάδα ούτε φυσικά πέρναγε ένα καλό μήνυμα στους φιλάθλους..

Και - φυσικά - κατηγορήθηκα γι αυτό! Κατηγορήθηκα ως ραγιάς, κατηγορήθηκα ως βλαξ, κατηγορήθηκα επειδή δεν μπορούσα λέει να δεχτώ το αγνό και το αμόλυντο τρόπο σκέψης των Αγγελόπουλων.. Στην ουσία δηλαδή κατηγορήθηκα ότι δεν συμμερίζομαι το όραμα τους για ένα καθαρό πρωτάθλημα που θα κρίνεται αποκλειστικά και μόνο μέσα στο γήπεδο..

Και μετά;; Μετά έφτασε η Κυριακή.. Και η πραγματικότητα - δυστυχώς! - είναι αδιάψευστος μάρτυρας!!

Όχι, φυσικά και ΔΕΝ θεωρώ τους Αγγελόπουλους υπαίτιους για τα σημερινά καφριλίκια.. Θα είναι αστείος οποίος υποστηρίξει κάτι τέτοιο.. Αλλά ΔΕΝ θα είμαι και αυτός που θα τους χαιδέψει τα αυτιά (και θα υπάρξουν πολλοί που θα το πράξουν από αύριο) υπό τον φόβο πιθανής αποχώρησης τους..

Θα είμαι σκληρός, αλλά θέλω να πιστεύω δίκαιος..

Ο Ολυμπιακός σήμερα το βράδυ γύρισε στα χρόνια που ο Κόκκαλης τον είχε παρατημένο.. Με μια διάφορα: ο Κόκκαλης τον παράτησε, αφού είχε κερδίσει τα πάντα!! Οι Αγγελόπουλοι κατάφεραν να τον γυρίσουν σε μαύρες εποχές, χωρίς να προηγηθούν τα τρόπαια και η κορυφή!

Ίσως να είναι λίγο υπερβολικός ο παραλληλισμός (επειδή δεν έχω καμία αμφιβολία πως οι Αγγελόπουλοι την πονάνε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ την ομάδα και πως τώρα θα είναι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ σκασμένοι με όσα συνέβησαν), απλά θέλω να πω - έστω και μέσα από μια συνειδητή υπερβολή - πως και οι Αγγελόπουλοι έχουν μερίδιο ευθύνης.. Ναι, έχουν κάνει πολλά καλά από τότε που ανέλαβαν (δεν το αμφισβητεί κανείς αυτό), αλλά το αλάθητο δεν το έχουν..

Και καλώς ή κακώς, σήμερα το βράδυ ο πρώτος κύκλος της προεδρίας τους έκλεισε - και σίγουρα όχι με τον τρόπο που οι ίδιοι (και όλοι οι Ολυμπιακοί) θα θέλανε..

Είναι καιρός για αυτοκριτική..

No comments:

Post a Comment