Saturday 12 June 2010

Ξεπερασμένο, αλλά δεν κριτικάρω...

http://www.sport24.gr/html/ent/447/ent.367447.asp

Καλύτερη ομάδα από την Εθνική χαρακτήρισε την Νότια Κορέα ο Νίκος Νιόπλιας υπογραμμίζοντας πως το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας παίζει ξεπερασμένο ποδόσφαιρο και ηττήθηκε δίκαια.

"Κέρδισε σήμερα η καλύτερη ομάδα. Η Κορέα είχε μεν λίγη ποιότητα ως ομάδα, όσον αφορά το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα, ωστόσο είχε πλάνο στο παιχνίδι της. Επίσης, είχε δύο-τρεις πολύ καλούς ποδοσφαιριστές. Δίκαια λοιπόν νίκησε και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια. Εμείς στην προκριματική φάση του Μουντιάλ είχαμε ένα στυλ παιχνιδιού, σύμφωνα με το οποίο περιμέναμε τον αντίπαλο και βγαίναμε γρήγορα στην κόντρα όταν μπορούσαμε. Αυτό μας έβγαινε τότε. Όταν όμως καλείσαι να παίξεις σε ένα τέτοιο τουρνουά και θεωρείσαι και φαβορί σε ένα ματς, είναι δύσκολο να σου βγει αυτός ο τρόπος παιχνιδιού.

Οι Κορεάτες έπαιζαν ένα 4-4-2 με ένα παίκτη πάντα πίσω από τον φουνταριστό. Είχαν επιπλέον, δύο πολύ καλούς μπακ. Ο Λι είναι γνωστός, αλλά με εξέπληξε ο δεξιός τους μπακ. Η δική μας ανάπτυξή ήταν πολύ αργή, με παράλληλες πάσες και χωρίς καθόλου κίνηση. Αυτό το ποδόσφαιρο είναι πια ξεπερασμένο. Ίσως το πλάνο μας ήταν να περιμένουμε και να βγούμε στην κόντρα, ίσως να εκμεταλλευτούμε τα στημένα. Αλλά δε μας βγήκαν αυτά. Προσπαθούσαμε με βαθιές μπαλιές να βρούμε γρήγορα τον Γκέκα, χωρίς να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε, έχοντας την κατοχή της μπάλας, είτε βγαίνοντας απ΄τα πλάγια.

Δε θα ήθελα να μιλήσω για τον προπονητή. Είδα ποιο ήταν το πρόβλημα της Εθνικής, αλλά δε θέλω να κριτικάρω συνάδελφο. Για την εικόνα μας, πρέπει να πω ότι φάνηκε και από τα τρεξίματα των ποδοσφαιριστών ότι δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Για παράδειγμα, ο Λουκάς Βύντρα ξέρω ότι είναι περισσότερο ακραίος μπακ παρά στόπερ. Μάλιστα, όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό τον βρήκα ως στόπερ και τον έβαλα στα δεξιά γιατί και ο Σεϊταρίδης ήταν συνέχεια τραυματίας. Βέβαια, ο προπονητής είναι αυτός που κρίνει και επιλέγει.

Για την αλλαγή του Καραγκούνη με τον Πατσατζόγλου: "Δε ξέρω αν βοήθησε την ομάδα η αλλαγή του Πατσατζόγλου. Σίγουρα, ο Καραγκούνης δεν ήταν καλός και έπρεπε να βγει. Ξέρω ότι πολλοί θα πουν ότι έπρεπε να μπει στη θέση του ο Νίνης. Αυτό λέει και η λογική".

Σχόλιο: Ωραίος ο Νιόπλιας! Αφού πρώτα χαρακτηρίζει το ποδόσφαιρο της Εθνικής ξεπερασμένο (χωρίς φυσικά να έχει άδικο!), τα τρεξίματα ανεπαρκή, την 11άδα και τις αλλαγές λανθασμένες μετά πετάει και το αμίμητο: Δεν θέλω να κριτικάρω συνάδελφο! Sorry ρε συ Νίκο, αλλά εκεί στην Κοζάνη όλα αυτά ΔΕΝ θεωρούνται κριτική;;

2 comments:

  1. Δηλαδή είναι ξεπερασμένο το ποδόσφαιρο που παίζει η Εθνική και είναι προχωρημένο αυτό που παίζει ο ΠΑΟ του Νιόμπλια !
    Αι γαμιού ρε Νικολάκη που λένε και οι Γάλλοι .

    ReplyDelete
  2. Υποθέτω πως και η δική σου είναι μια... γενική παρατήρηση και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί... κριτική για τον Νιόπλια...

    Χι, χι, χι...

    ReplyDelete