Thursday 6 May 2010

Cause and effect..

Γαμώτο! Πόσες φορές πρέπει να το πω;;

Το πρόβλημα μας δεν είναι λογιστικό! Ούτε αριθμητικό! Ούτε ρευστότητας! Ούτε κερδοσκοπίας! Ούτε εμπιστοσύνης των αγορών!

Όλα τα παραπάνω είναι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ της αρρωστημένης (πελατειακής και διεφθαρμένης) νοοτροπίας που επικρατεί στην Ελλάδα τα τελευταία 20-25 χρόνια!

Αυτό είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ!!!

Λύνοντας - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - τα λογιστικά, δεν καταπολεμάμε την ρίζα του προβλήματος! Είναι εδώ που δικαιώνεται ο ποιητής με το προφητικό "και τώρα τι θ απογίνουμε χωρίς βαρβάρους" (όπως έχω αναλύσει σε προηγούμενο post)

Βρήκαμε τους ιδανικους "βαρβάρους" στο πρόσωπο του ΔΝΤ, και προσπαθούμε να βγάλουμε τους εαυτούς μας... λάδι!

Μια απ τα ίδια δηλαδή! Άλλη μια χαμένη ευκαιρία...

Δεν μπορεί ρε παιδιά.. Δεν πάει άλλο..

Καλή η δικαιολογία πως για όλα τα άσχημα φταίνε "αυτοί οι 300 άχρηστοι", αλλά δεν αρκεί πια! Δεν φτάνει για να καλύψει πια αυτήν την αρρωστημένη πελατειακή σχέση που όλα αυτά τα χρόνια χτίζαμε με τους πολιτικούς! Εμείς αναθρέψαμε αυτό το θεριό κι αυτό αντί για ευχαριστώ, μας κατασπάραξε!

Βγείτε, φωνάξτε, διαμαρτυρηθείτε.. Κι οι πολιτικοί πρέπει κάποια στιγμή να λογοδοτήσουν για τις πράξεις και τις παραλείψεις τους..

Αλλά προς Θεού! Δεν μας παίρνει να χάσουμε κι αυτήν την ευκαιρία.. Ας καθίσει ο καθένας μόνος του και να αναλογιστεί πως - άθελα ή με δόλο - βοήθησε στο να δημιουργηθεί η παρούσα κατάσταση!

Φταίμε όλοι.. Ακόμη κι ο Χατζηπετρής που τραγούδαγε ο Κελαηδόνης.. Cause and effect.. Οπως στρώσαμε, έτσι θα κοιμηθούμε...

1 comment:

  1. Οχι ρε μάγκα , δεν φταίμε όλοι . Και δεν με νοιάζει αν εσύ φταίς ή ο Χατζηπετρίς . Εγώ δε φταίω. Εγώ ήμουν πάντα σπαθί και έτσι θα παραμείνω . Και σαν και μένα είναι και εκατοντάδες χιλιάδες άλλοι, σπαθάτοι Ελληνες που έχουμε την ατυχία να προδοθούμε από τους ηγέτες μας. Οχι ρε μάγκα , δεν φταίμε όλοι , κιας την πληρώνουμε όλοι . Η δική μας εκδίκηση είναι οτι σαυτό το μόρφωμα που θα δημιουργηθεί,σαυτό το πράμα που θα λέγετε Ελλάδα , θα ζήσουν τα παιδιά αυτών που φταίνε.

    ReplyDelete