Monday 24 May 2010

Lost... The Wire!

Ποτέ δεν κατάφερα να γίνω fan του Lost.. Κι ας προσπάθησα.. Τώρα που τελείωσε θα έχει ενδιαφέρον να το δούμε και να το κρίνουμε συνολικά.. Άξιζε ή πλάτιασε; Έδωσε πειστικές απαντήσεις ή το πράγμα κάπου χάθηκε στην πορεία;

Σε αντίθεση με το Lost όμως, το The Wire δεν χρειάζεται συστάσεις, ούτε από μένα ούτε από κανέναν άλλο.. Δεν έγινε ποτέ massive hit ή cultural milestone, αλλά το έκανε πολύ ηθελημένα.. Το τέλος του δεν προκάλεσε πανικό ή ρεκόρ τηλεθέασης, αλλά αμέσως (σχεδόν αυτόματα) άνοιξε την συζήτηση για την πιο ολοκληρωμένη σειρά που παίχτηκε ποτέ στην τηλεόραση..

Τελειώνοντας και τον 3ο κύκλο (κι έχοντας άλλους 2 μπροστά μου) πραγματικά δεν μπορώ να μην βγάλω το καπέλο σε μια σειρά που ποτέ - τουλάχιστον μέχρι τώρα - δεν πρόδοσε τις αρχές της..

Μια σειρά που ποτέ δεν προσπάθησε να γίνει πιο mainstream για να κερδίσει θεατές.. Μια σειρά που δεν πλατιάζει, ούτε προσπαθεί να το παίξει πιο έξυπνη απ ότι είναι.. Μια σειρά - σίγουρα - για λίγους, αλλά ψαγμένους..

Και ναι, μπορεί να είναι (πολύ) λιγότεροι οι φανατικοί του The Wire από τους φανατικούς του Lost, αλλά..... καλύτερα Καλωδιομένος για ) χρόνια παρά Χαμένος για 6, ε;;

ΥΓ. Μην αρχίσετε τώρα να μου την πέφτετε οι φανατικοί του Lost! Ο καθένας με τα γούστα του, έτσι;;

No comments:

Post a Comment