Friday 21 May 2010

Τι γράφουν για Κόκκαλη...

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/84083-που-οδηγείται-ο-ολυμπιακός

Προβληματισμός, απορίες και ερωτήματα σχετικά με το μέλλον του Ολυμπιακού και την συνέχεια του Σωκράτη Κόκκαλη στον προεδρικό «θώκο» των Πειραιωτών είναι τα κύρια στοιχεία που επικρατούν στον αθλητικό Τύπο μετά το «ερυθρόλευκο» Διοικητικό Συμβούλιο. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τις αντιδράσεις.

Sportday (Μιχάλης Τσόχος)

«Ο Κόκκαλης χθες για τον κόσμο του Ολυμπιακού ούτε έφυγε, ούτε πούλησε, ούτε τα παράτησε. Ο Κόκκαλης χθες για τον κόσμο του Ολυμπιακού ΚΡΥΦΤΗΚΕ. Και ακόμα χειρότερα, όχι μόνο κρύφτηκε, αλλά του δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερη αβεβαιότητα με αυτό το «για ένα μήνα τα πάντα παγώνουν». Μαζί με αυτή την κατάληξη πάγωσαν και τα εκατομμύρια των φίλων του Ολυμπιακού. Επίσης αυτό που είπε για νέους επενδυτές που μπορούν να μπουν στην ΠΑΕ ή και να την πάρουν τι ακριβώς σημαίνει; Ποιοι είναι οι όροι και οι προϋποθέσεις για να την πάρουν; Διότι όπως ο ίδιος επικαλέστηκε τον Παναθηναϊκό, λέγοντας ότι εκεί δεν είναι ένας που βάζει τα λεφτά, αλλά πολλοί, έτσι και μεις μπορούμε να επικαλεστούμε τον Παναθηναϊκό και να πούμε ότι οι διαδικασίες ήταν διαφανείς. Δεν ήταν παζάρια μεταξύ δύο πλευρών, όπως θα γίνει τώρα, αλλά δημόσια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Τώρα ο κόσμος από το ραντεβού Κόκκαλη-Λαυρεντιάδη ή Κόκκαλη-Μαρινάκη τι ακριβώς θα μάθει; Τίποτα απολύτως».

Sportday (Μπάμπης Χριστόγλου)

«Αν στον Ολυμπιακό περιμένουν ν'αρχίσουν τον προγραμματισμό μετά τις 14 Ιουνίου, όταν και θα ξεκινήσει η προετοιμασία, τότε καλά κρασιά. Δεν βαρέθηκαν τόσα χρόνια οι «ερυθρόλευκοι» να τρέχουν την τελευταία στιγμή για να βρουν παίκτες της προκοπής; Θέλουν πάλι να κοσκινίζουν σαράντα μέρες μέχρι να πάρουν κάποιο παίκτη μέχρι που τελικά αυτός δεν θα έρχεται; Μόνο απορίες μπορεί να προκαλέσει αυτή η στάση του προέδρου. Το απλούστερο ερώτημα είναι πότε θα μονταριστεί η ομάδα και με τι παίκτες, αν αρχίσει η αναζήτηση μετά τις 14 Ιουνίου».

ΕΞΕΔΡΑ (Βασίλης Παπανικολάου)

«Το παραμύθι τελείωσε. Ο Κόκκαλης έβγαλε την ΠΑΕ στο σφυρί και αναζητεί αγοραστές όχι για ...συγκατοίκηση αλλά για καθ' ολοκληρίαν πώληση. Δεν ψάχνει συμπαίκτες, δεν ψάχνει επενδυτή για να κάνει ο ίδιος κουμάντο. Φεύγει οριστικά και αμετάκλητα. Το κάνει επειδή νιώθει ότι αυτό που είχε να δώσει στην ομάδα το έδωσε. Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για την απόσυρση, με τον ίδιο πληγωμένο και κουρασμένο απ' όλα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια».

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ (Μιχάλης Μορφονιός)

«Ο πρόεδρος χθες έβγαλε όλο το παράπονο του για τα όσα έγιναν στην ομάδα τον τελευταίο καιρό και έκανε άλλη μία και προφανώς τελευταία πρόσκληση σε όποιον είναι διατεθειμένος να βοηθήσει οικονομικά τον Ολυμπιακό αναλαμβάνοντας παράλληλα και την ευθύνη των αποφάσεων.
Οι προθέσεις του Σωκράτη Κόκκαλη είναι φανερές και δύσκολα θα αλλάξει κάτι μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα. Το ζήτημα είναι ότι την ίδια μέρα έχει οριστεί και η πρώτη συγκέντρωση (14 Ιουνίου) των ποδοσφαιριστών και όπως αντιλαμβάνεστε αυτός που θα τους υποδεχτεί θα είναι ο ...Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, αυτός που τους χαιρέτησε και χθες.
Αν δεν βρεθεί πάντως ο επόμενος, τότε ο Ολυμπιακός θα πορευτεί με τα έσοδα του και με αυτό τον τρόπο θα επιδιώξει να καλύψει τα έξοδα του που ανέρχονται περίπου σε 30 εκατομμύρια ευρώ».

GOAL (ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΟΣ)

«Ο άλλοτε πανίσχυρος Κόκκαλης, χωρίς καν το κουράγιο να απευθυνθεί απευθείας στον λαό της ομάδας του, επέλεξε μέσω των όσων είπε στο διοικητικό συμβούλιο της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ να παραδεχτεί την κούραση και την αδυναμία του από εδώ και πέρα να συντηρεί μόνος του τον Ολυμπιακό! Στο διά ταυτα: ο Κόκκαλης το περασμένο καλοκαίρι πήγε για τα πολλά, τώρα δεν θα έχει ούτε τα λίγα. Αν είχε αποδεχτεί τότε τα 30 εκατ. του Μαρινάκη, τουλάχιστον σήμερα θα τα βάζανε κυρίως με τον τελευταίο. Αν δεν προσέφερε το 50% της Καραϊσκάκη ΑΕ στον Λαυρεντιάδη για να γλιτώσει πρόσκαιρα το μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετώπιζε, τώρα θα διέθετε ισχυρότατο διαπραγματευτικό ατού για να προσελκύσει επενδυτές-συγχρηματοδότες ή ακόμη και αγοραστή για την ΠΑΕ Ολυμπιακός. Με τον Λαυρεντιάδη ...εξαφανισμένο, τον Μαρινάκη αποστασιοποιημένο και τα αδέρφια Αγγελόπουλοι - όσο να πιεστούν κι από τον κόσμο - να έχουν σοβαρούς λόγους που δεν τους επιτρέπουν την εμπλοκή τους στην ΠΑΕ (το «βέτο» του πατέρα τους, το ότι η κουλτούρα τους δεν είναι αλλά και επειδή δεν πήραν ακόμη πρωτάθλημα στο μπάσκετ), το «τέλος εποχής» του Κόκκαλη είναι μαθηματικά προδιαγεγραμμένο».

GOAL (BAΓΓΕΛΗΣ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗΣ)

Ο Κόκκαλης δεν κουράστηκε να βάζει, όπως είπε στο ΔΣ, δεν μπορεί άλλο να βάζει όπως έβαζε -όταν χρειαζόταν- από το '96 και μετά. Και τώρα που δεν μπορεί πια, τώρα χρειάζεται περισσότερο ο Ολυμπιακός. Συνέπεια αυτής της δυσαρμονίας στη συγκυρία; Η οριστική πτώση και η συνακόλουθη παρακμή, εάν ο αυτοκράτορας γαντζωθεί στο θρόνο του...«Να έρθουν άλλοι» μοιάζει να είναι το νόημα των προσεχών 25 ημερών για να παραδώσει ο Κόκκαλης τα ηνία. Ναι, αλλά τους όρους δεν μάθαμε. Κι εδώ είναι το κλειδί: Η ποδοσφαιρική ομάδα αναστέλλει (πρωτοφανές!) τη λειτουργία της ως τη γενική συνέλευση προκειμένου να χρησιμοποιηθεί επικοινωνιακά ως μοχλός πίεσης, όμως το «αδιέξοδο» είναι τεχνητό...

Φανερότατα ο Κόκκαλης ψάχνει για συνεταίρο ή αγοραστή με τους όρους του, όμως, αφού «κουράστηκε» να χρηματοδοτεί την εταιρεία του, δεν μπορεί να βάζει και όρους! Πέραν του δίκαιου «πληρώστε την αποτίμηση των μετοχών μου μείον το τρέχον άνοιγμα και τα συσσωρευμένα χρέη της ΠΑΕ». Οτιδήποτε άλλο μπορεί να είναι προς όφελός του (ο Ολυμπιακός δεν θα χαθεί, είναι το πρώτο μαγαζί γωνία της χώρας), αλλά όχι προς το συμφέρον της ομάδας... Κι εδώ είναι το ζητούμενο. Ο αυτοκράτορας που «κουράστηκε» να διοικεί οφείλει να αφήνει το θρόνο σε καλά χέρια πρώτα για την ίδια την αυτοκρατορία και μετά για την υστεροφημία του. Ειδάλλως, δεν θα γραφτεί στην ιστορία ως καλός αυτοκράτορας στα στερνά, αφού αυτά τιμάνε τα -επιτυχημένα- πρώτα...

No comments:

Post a Comment