Sunday 16 May 2010

A pretty decent review of...

...Sex in the City of Athens!

http://www.yupi.gr/sex/c18247/H_Tsonta_Ths_Mariannas_Ntoyvlh:_To_Revie.html


Σήμερα κυκλοφόρησε στο πανελλήνιο το πορνό της Μαριάννας Ντούβλη και της Sirina. Πιστοί στην παράδοση είδαμε προσεκτικά το έργο των 87 λεπτών, και είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε μια πλήρη και τεκμηριωμένη κριτική. Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Τα πρώτα 15 λεπτά της ταινίας δεν καταλάβαινα τι γίνεται, ήτανε τέσσερις δεσποινίδες που προφανώς πρώρη φορά συναντιόντουσαν στη ζωή τους και καθόντουσαν σε κάτι σαν εμπορικό κέντρο και πίνανε λευκό κρασί (και ήταν μέρα) και μιλάγανε για ακατανόητα θέματα χωρίς σενάριο, και ακουγότανε σαν «κακακακακα πουτάνα κοκοκοκο γαμήσι κακακακ». Για δεκαπέντε ατελείωτα λεπτά.

Ακολούθησε μια σκηνή σεξ με τη Βίβιαν Ιωακείμ στις τουαλέτες να σαγηνεύει έναν άγνωστο (Αγγλοκύπριο;) ο οποίος ανάσαινε σα το Νταρθ Βέιντερ και πότε πότε αγκομαχούσε σαν αρσιβαρίστας. Η σκηνή ήταν λίγο άβολη και ερασιτεχνική, στάσεις επαναλαμβάνονταν, καταλαβαίνεις, και το αχ βαχ του τύπου ήταν πολύ αποπροσανατολιστικό. Έχοντας ακούσει ότι η Βίβιαν Ιωακείμ "κλέβει την παράσταση" στην ταινία, απογοητεύτηκα.

Μετά, η στιγμή που όλοι περιμέναν: Η Μαριάνα Ντούβλη στην έπαυλή της στην Εκάλη προσπαθούσε να πείσει έναν γυμναστή που έκανε διατάσεις δίπλα στο κρεβάτι να την ικανοποιήσει σεξουαλικά. Δηλαδή, τον παρακάλαγε, τον εκλιπαρούσε, του είπε ακόμα και μια ατέλειωτη ιστορία ("χτες πήγα που λες για φαγητό") ενώ αποδίπλα ήταν και μια αφασικιά υπηρέτρια που κοίταγε και δε μίλαγε, και πότε πότε η Ντούβλη την πρόσβαλε.

Ήταν η πιο αλλόκοτη εισαγωγή σεξουαλικής σκηνής στην ιστορία της τσόντας, φαντάζομαι.

Στη συνέχεια κι αφού ο γυμναστής δεν καθόταν επειδή είχε κοπέλα (!) η Ντούβλη καλεί backup εραστή και καθώς περιμένουν ο γυμναστής κάνει τις πιο αστείες διατάσεις στην ιστορία της γυμναστικής και η ίδια αυτοϊκανοποιείται με ένα πούρο, ναι, ένα πούρο, τόσο ‘90s. “Κυρία Μαριάννα δεν καπνίζουμε την ώρα της γυμναστικής”, λέει ο γυμναστής. Αλλά στις celebτσόντες της εποχής οι κυρίες πρέπει να 'χουν props, σαμπάνια η μία, πούρο η άλλη. Έτσι πάνε αυτά τα πράγματα.

Και μετά έρχεται ο άλλος, που ήταν ο ίδιος που κανόνισε τη Βίβιαν Ιωακείμ, και η Μαριάννα τον ρώταγε συνέχεια αν του αρέσει πιο πολύ από τη φίλη της, τρομερή ανασφάλεια ρε παιδί μου, τον ένα τον παρακαλάει τον άλλο τον βάζει να της λέει ότι είναι η πιο όμορφη απ’ όλες λες και είναι ο καθρέφτης της Χιονάτης (ή κάτι τέτοιο). Αν αυτό το σενάριο βασίζεται στη ζωή της, πρέπει να είναι πολύ δυστυχισμένη η ζωή της.

Τέλος πάντων, η ιστορία εξελίχθηκε σε μια σοφτ παρτούζα (χωρίς DP, χωρίς ενεργή συμμετοχή υπηρέτριας), η οποία ήταν επίσης λίγο απογοητευτική για έναν και μόνο λόγο: Την πάρλα της Μαριάννας. Δεν με πείραξε το σώμα της, ούτε η χαλάρωση ούτε τίποτα -μια χαρά είναι η γυναίκα. Αλλά δεν άντεχα το μπούρου μπούρου. Μίλαγε συνέχεια, γλώσσα δεν έβαλε μέσα της (έβαλε ο Κύπριος, ωστόσο). Όπως η Τζούλια κοίταγε συνέχεια την κάμερα και ακκιζόταν στη δικιά της, η Μαριάνα Ντούβλη είναι στην τσόντα της συνέχεια στο μπλα μπλά, λες και με το που είδε κάμερα νόμισε ότι παρουσιάζει εκπομπή, γλωσσοκοπάνα κανονική.

Στη συνέχεια ακολούθησε λίγο ακόμα αφασικό μπλα μπλα με τις "φιλενάδες", και μετά μια άσχετη σκηνή με την υπηρέτρια, την οποία κανόνισε ο γυμναστής με έναν ξένο δίπλα σε ένα ελικόπτερο, και υποθέτω αυτό εννούσαν όταν έλεγαν ότι "η τσόντα έχει πλοκή". Βλέποντας το θέαμα να ολοκληρώνεται αναμενόμενα, κατάλαβα ότι τελικά την παράσταση την έκλεψε όχι η Βίβιαν, αλλά η ανώνυμη υπηρέτρια: Ήταν η μόνη που σ' όλόκληρη την ταινία δεν είπε λέξη.

Όπως και της Τζούλιας, βέβαια, το ταινιάκι αυτό δεν επιτελεί ακριβώς το στόχο του ως τσόντα -δεν είναι τσόντα. Είναι viral για αυτούς που δεν έχουν Ίντερνετ (αν και έχει βέβαια διαρρεύσει ήδη online -δες αυστηρώς ακατάλληλες φωτογραφίες). Ένα κομμάτι ποπ κουλτούρας για να 'χεις να συζητάς και να βγάλουν λεφτά αυτοί που πρέπει να βγάλουν. Σε σχέση με της Τζούλιας είναι εντελώς διαφορετικό θέαμα: Εκεί είχες μια διάσημη Ελληνίδα σε μια πρωτοφανή και αναπάντεχη κατάσταση -εδώ είχες μια άλλη Ελληνίδα, το όνομα της όποίας πιθανότατα είχες ξανακούσει, αλλά δεν ήσουν σίγουρος από που, να παίζει σε ένα ελαφρώς πρόχειρο hommage στην ελληνική τσόντα του '70.

Όχι κακό, αλλά όχι και τίποτα συγκλονιστικό.

Τι μας άρεσε περισσότερο απ' όλα στην ταινία; Τι άλλο: η Aston Martin!

No comments:

Post a Comment