Friday 21 May 2010

Κόκκαλης... RESPECT!!!

Ώστε χθες γράφτηκε η αρχή του τέλους, ε; Ο Σωκράτης απογοητευμένος και πικραμένος αποφάσισε να φύγει από τον Ολυμπιακό!

Ναι καλά!!!

Διάβασα τα άρθρα, τα blogs, τις γνώμες των απανταχού Ολυμπιακάρων (και μη) και... συγγνώμη, αλλά δεν πείθομαι!

Από την πρώτη μέρα αυτού εδώ του blog έγραφα για τον μέγα σκηνο-θέτη Σωκράτη Κόκκαλη! Και η άποψη μου δεν έχει αλλάξει ούτε μετά τα χθεσινά! Ν' αλλάξει είπα; Τι λέω, εδώ νιώθω πως επιβεβαιώθηκα γι ακόμη μια φορά!

Κοιτάχτε, η ιστορία με την απογοήτευση του Σωκράτη μου θυμίζει την ιστορία με το βοσκό και τα πρόβατα! Το έχει παίξει τόσες και τόσες φορές το χαρτί αυτό που δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει ότι τώρα πραγματικά το εννοεί!

Το άνοιγμα για να βρεθούν νέοι επενδυτές είναι τόσο μικρό (χρονικά), οι όροι άγνωστοι και οι καιροί πολύ δύσκολοι για επενδύσεις! Ξέρετε, είναι λιγάκι αστείο, όταν αυτός που - θεωρητικά - πουλάει δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς πουλάει και ποσά ζητάει, τότε πως ακριβώς να προσέλθουν πιθανοί ενδιαφερόμενοι;

Εκτός αυτού, ο Κόκκαλης, αν και 70 χρόνων πλέον, είναι ακόμα αρκετά εγωιστής για να μην δεχθεί να παραχωρήσει τον Ολυμπιακό... νικημένος! Όχι στην ουσία (δημιούργησε μια αυτοκρατορία), αλλά στο δικό του μυαλό!

Είναι απογοητευμένος; Ναι, σίγουρα είναι, αλλά όχι για την φετινή ομάδα που... έφτιαξε (ή διέλυσε, όπως το δει κανείς)! Η απογοήτευση προέρχεται μόνο και μόνο από τον πληγωμένο του εγωισμό, αυτόν που δεν μπορεί να ανεχτεί ένα ολόκληρο γήπεδο να τον αμφισβητεί!

Ίσος μεταξύ ίσων είπατε; Οχι φυσικά!

Ολυμπιακός πάνω από τους υπόλοιπους Ολυμπιακούς! Ο μόνος που ξέρει, ο μόνος που μπορεί, ο μόνος που θέλει! Κι αυτό το τελευταίο θέλει να αποδείξει με την ανοιχτή πρόσκληση σε νέους επενδυτές!

Το φαντάζομαι.. Το βλέπω μπροστά μου.. Ο σκηνο-θέτης Κόκκαλης το έχει οραματιστεί πολύ πριν από μένα.. 14 Ιουνίου.. Έκτακτο Δ.Σ... Δεν εμφανίστηκε κανείς με σοβαρή πρόταση.. Άρα μόνο ΕΓΩ υπάρχω.. Μόνο ΕΓΩ μπορώ.. Ο ένας.. Και μετά το χάος......

Αντί επιλόγου.. Θέλω πολλά post για να αριθμίσω τα - πραγματοκά αναρίθμητα - καλά που έφερε ο Σωκράτης στον Ολυμπιακό. Με τον τσαμπουκά και τον εγωισμό του.. Αυτός ακριβώς ο εγωισμός που κινδυνεύει να μετατρέψει έναν τεράστιο σύλλογο σε μαγαζάκι του ενός! Ο Σωκράτης γαλούχησε μια ολόκληρη γενιά με την ομάδα που έφτιαξε και τα πρωταθλήματα που πήρε.. Ως ηγέτης όμως (που λατρεύτηκε και μισήθηκε στον ίδιο βαθμό, όπως όλοι οι μεγάλοι ηγέτες), έχει κι ένα χρέος: να ετοιμάσει και να παραδώσει τα ηνία στην επόμενη γενιά... Θα το κάνει;;

No comments:

Post a Comment