Friday 14 May 2010

Η Ευρώπη προβληματίζεται, εμείς;;

Απο το ΒΗΜΑ

Η οικονομική κρίση που πλήττει την Ευρωζώνη βρέθηκε και πάλι στις πρώτες σελίδες του διεθνούς Τύπου.

«Η κρίση χρέους της ευρωζώνης τεστάρει την αξιοπιστία της ΕΚΤ», γράφουν οι Financial Times, ενώ σε άλλο άρθρο της η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει «Η Ευρώπη σφίγγει το ζωνάρι. Οι χώρες επιβάλουν πρωτόγνωρες περικοπές. Τα συνδικάτα της Ισπανίας καλούν σε απεργία. Η Πορτογαλία ανακοινώνει φόρο για την κρίση προκειμένου να μειώσει το έλλειμμα».

«Ο τελευταίος κίνδυνος της Ευρώπης: ο πληθωρισμός», είναι εξάλλου ο τίτλος της αμερικανικής Wall Street Journal. «Η Πορτογαλία ακολουθεί την Ισπανία στα μέτρα λιτότητας», γράφουν οι New York Times, ενώ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ο βρετανικός Guardian επισημαίνει: «Η αβεβαιότητα για την ισπανική οικονομία πλήττει της φιλοδοξίες ανάπτυξης των εταιριών πράσινης ενέργειας».

«Η Ελλάδα ανησυχεί για τις ακυρώσεις των τουριστικών κρατήσεων», είναι ο τίτλος άρθρου του Monde, ο οποίος σε άλλο ρεπορτάζ επισημαίνει: «Ιταλία: αύξηση των φόρων για τις περιοχές με ελλείμματα στο κόκκινο».

«Ο Σαρκοζί απείλησε (τη Γερμανία) με αποχώρηση της Γαλλίας από το ευρώ για να σώσει την Ελλάδα», επισημαίνει η γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos, η οποία σε άλλο άρθρο της αναφέρει ότι «τα προγράμματα λιτότητας πολλαπλασιάζονται στην Ευρώπη».

No comments:

Post a Comment