Wednesday 26 May 2010

Στρατηγική Μαρινάκη: πόσο δύσκολο είναι;

Ωραία.. Έβγαλε νέα ανακοίνωση ο Βαγγέλης Μαρινάκης και το ενδιαφέρον μεταφέρθηκε (προσωρινά) στα του Ολυμπιακού.. Καιρός ήταν! (Μου την σπάνε αυτοί που και κερδίζουν και τρώγονται μεταξύ τους!)

Την ανακοίνωση - φυσικά - ακολούθησαν δημοσιογραφικές και μη αναλύσεις, καθώς και νέες διαρροές από την πλευρά Κόκκαλη (μιλάνε για πολύ διαρροή όμως, πρέπει να κοιτάξει λίγο το θέμα μόνωση ο πρόεδρος!)

Το ρίχνω λίγο στην πλάκα, γιατί όλα αυτά τα σκηνο-θετικά πονήματα εκατέρωθεν, μόνο γέλιο μπορούν να προκαλέσουν!

Φυσικά και δεν τον νοιάζει τον Μαρινάκη - σε αυτήν τη φάση τουλάχιστον - αν ο Κόκκαλης θυμώνει ή ξεθυμώνει.. Από την στιγμή που όροι πώλησης δεν έχουν τεθεί και οι διαπραγματεύσεις δεν έχουν αρχίσει, παίζουν και οι δυο το παιχνίδι των εντυπώσεων! Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο!!

Και κρίνοντας από το παράδειγμα του Παναθηναικού το 2008 (με τα συλλαλητήρια) καλά κάνουν!

Ο Μαρινάκης θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον Κόκκαλη, αλλά θέλει πριν γίνει αυτό να έχει τον κόσμο με το μέρος του! Να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν τον παθιασμένο Ολυμπιακό που δίνει από το πουθενά λεφτά για τον Μίλκοβιτς στο βόλεϊ και 2 εκατομμύρια για τον Βαλβέρδε..

Μ αυτόν τον τρόπο πιστεύει πως θ ασκήσει πίεση στον Κόκκαλη να κάνει πέρα ή έστω να περάσει κάποιους από τους όρους του.. Έχει καταλάβει πως η αδιαφορία και η αναβλητικότητα του θείου του έχουν στοιχίσει στην σχέση του με τον κόσμο και προσπαθεί να πάρει το momentum πριν ακόμα κάτσουν με τον Κόκκαλη να συζητήσουν το οτιδήποτε...

Ο Σωκράτης φυσικά δεν μασάει από αυτά (είναι χρόνια στο κουρμπέτι..), αλλά δεν θα μπορεί για πολύ καιρό ακόμα να μένει σιωπηλός! Αφού δεν έφυγε όταν μπορούσε (βάζοντας και περνώντας τους δικούς του όρους), τώρα αναγκάζεται να αρκεστεί σε παιχνίδι υπομονής και τακτικής!

ΥΓ. Στο τέλος της ημέρας ο πελάτης έχει πάντα δίκιο ξέρετε και αν ο πελάτης στο τέλος αυτής της ιστορίας βγει δυσαρεστημένος η συνέχεια μόνο θετική δεν θα είναι.. Ο Σωκράτης αυτό το ξέρει, ο Βαγγέλης μπορεί να βασιστεί επάνω σ αυτό;;

2 comments:

  1. Ο Μαρινάκης πάντως μοιάζει κάτι μεταξύ Βγενόπουλου και Σαλιαρέλλη . Δηλαδή τζάμπα μάγκας . Ευτυχώς για τον Ολυμπιακό μας έχει απέναντί του ένα ορίτζιναλ μάγκα , τον Σωκράτη που δεν μασάει ...

    ReplyDelete
  2. Δεν θα διαφωνήσω..

    Το πρόβλημα είναι όμως πως μ όλα αυτά τα παιχνίδια εξουσίας παραμελούνται τα πραγματικά προβλήματα (βλέπε φετινή κατάντια του Ολυμπιακού ή ακόμα-ακόμα και πως πάνε να το βγάλουνε ξινό στους βάζελους το double οι πολυμετοχικοί)

    Και αν δεν το προσέξεις το προιόν σου, ο πελάτης δεν θ αργήσει και πολύ να σου γυρίσει την πλάτη..

    ReplyDelete