Tuesday 30 June 2009

Το.. επιχείρημα που κράτησε τον Παναγιώτη Γιαννάκη στο λιμάνι..

Διαβάζω δηλώσεις Μανουσέλη, στο gazzetta.gr:

Τέλος, ο Μάνος Μανουσέλης εξήγησε για την περασμένη σεζόν του Ολυμπιακού ότι «η ομάδα βελτιώθηκε κατά τη διάρκεια της σεζόν. Προκρίθηκε στο final four, έκανε το καλύτερο ρεκόρ στην Α1. Βέβαια, αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα, όμως το πιο σημαντικό στοιχείο σε μια ομάδα είναι η συνέπεια και η συνέχεια. Και αυτό θα επιδιώξουμε να έχουμε. Το μεγαλύτερο πρόβλημα κάθε χρόνο για τον Ολυμπιακό ήταν πως κάθε σεζόν γκρεμιζόταν και ξεκινούσε τα πάντα από την αρχή».

Μ' αυτό λοιπόν το (απλό) επιχείρημα (πρέπει να) πείστηκαν οι Αγγελόπουλοι πως είναι καλό να δώσουν στον Γιαννάκη το πράσινο φώς για την επόμενη χρονιά..

Από αυτό εδώ το blog έχω πολλές φορές αναλύσει τους λόγους (και δεν είναι και λίγοι..) που πιστεύω πως τα αδέρφια κάνουν μεγάλο λάθος.. Η συνέχεια είναι καλή, χρήσιμη και απαραίτητη μόνο όταν έχουν προηγηθεί / διαπιστωθεί σημαντικά βήματα προόδου..

Συγγνώμη, αλλά αυτά που αναφέρει ο Μανουσέλης δεν τα θεωρώ βήματα προόδου για τον περσινό Ολυμπιακό (δεδομένου των χρημάτων που ξοδεύτηκαν και του ρόστερ που μαζεύτηκε..), αλλά βήματα προς τα πίσω (το να χάνεις το πρωτάθλημα με πλεονέκτημα έδρας δεν το βλέπουμε και πολύ συχνά, έτσι δεν είναι;)

Το ακόμη χειρότερο (κι αυτό που αντανακλά χειρότερα και στους Αγγελόπουλους) είναι πως φαίνεται πως δεν υπάρχει ξεκάθαρο πλάνο για την νέα χρονιά (όπως φυσικά δεν υπήρχε και γι' αυτήν που μας πέρασε..). Ο Γιαννάκης φαίνεται να ψάχνει για guard (αλλά όλοι αυτοί που αλλά αυτοί που ακούγονται έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά), δείχνει να μην έχει ξεκαθαρίσει τι θα κάνει με Σόφο (και φέρνει Γλυνιαδάκη καλού-κακού) και γενικότερα νομίζω πως ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη μέσα του στο τι πήγε στραβά πέρυσι και τι λείπει από τον Ολυμπιακό..

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών, αλλά νομίζω πως η έλλειψη πλάνου είναι προφανής και όσα λεφτά και αν πέσουν (διαβάζω για 5 εκατομμύρια τον χρόνο στον 34άρη Πάρκερ), φοβάμαι πως δεν θα αλλάξουν τις ισορροπίες..

Παίρνοντας αφορμή από τα λόγια του Μανουσέλη, η συνέπεια και η συνέχεια, ναι, είναι σημαντικές, αλλά για τι ακριβώς μιλάμε; Για συνέπεια και συνέχεια πλάνου ή.. (απλά) πάγκου;;;

No comments:

Post a Comment