Tuesday 26 May 2009

ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΤΙ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ (από το άρθρο του Μιχάλη Τσώχου στον sport-fm.gr)

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου μάς έδωσε μόνο τη μία όψη του νομίσματος. Σε κάποια από αυτά που είπε είχε δίκιο. Σε κάποια άλλα όμως είτε υπερέβαλε είτε δεν είπε όλη την αλήθεια.

Είπε (και έχει δίκιο)

«Γιατί δεν με ρωτάτε πώς αισθάνθηκα εγώ πέρυσι που αποκλειστήκαμε από την Ανόρθωση; Κανονικά την επόμενη μέρα θα έπρεπε να διώξω τον Βαλβέρδε».

Δεν είπε

«Ευθύνομαι προσωπικά και εγώ για αυτόν τον αποκλεισμό. Ξήλωσα εξ ολοκλήρου μία ομάδα που είχε φτάσει μέχρι τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ και έκανα τρεις μήνες παζάρια για να αποκτήσω ένα σέντερ φορ, στέλνοντας την ομάδα στην Κύπρο χωρίς επιθετικό, με αποτέλεσμα να κρέμονται 20 εκατ. ευρώ από τα πόδια του Μήτρογλου».

Είπε (και έχει δίκιο)

«Στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου του Ολυμπιακού θέλουμε να μπουν άνθρωποι που να είναι Ολυμπιακοί και να αγαπάνε αυτή την ομάδα και να έχουν τα ίδια οράματα με εμάς».

Δεν είπε

«Θα μπει βέβαια και ο κύριος Λαυρεντιάδης, που μέχρι πριν από μερικούς μήνες δεν ήξερε όχι μόνο τη χρώμα φανέλα έχει ο Ολυμπιακός, αλλά ούτε καν ότι η ποδοσφαιρική μπάλα είναι στρογγυλή. Εχει όμως πολύ ρευστό και διάθεση να μπει, οπότε δεν θα του χαλάσουμε το χατίρι».

Είπε (και έχει δίκιο)

«Πρέπει να αναδείξουμε παίκτες από τις ακαδημίες. Εχουμε μεγάλα ταλέντα που πρέπει να τα προωθήσουμε στην πρώτη ομάδα και τρεις, τέσσερις από αυτούς μπορούν να κάνουν καριέρα. Δεν μπορούμε να παίρνουμε συνέχεια παίκτες από έξω. Πρέπει να βγάλουμε και δικούς μας παίκτες».

Δεν είπε

«Είμαι στον Ολυμπιακό 16 χρόνια. Είναι η τρίτη, τέταρτη φορά που μιλάω για τις ακαδημίες (ποιος έχει ξεχάσει την υπόθεση Σουαντό...) και όλα αυτά τα χρόνια δεν κατάφερα να βγει έστω ένας παίκτης από τις ακαδημίες της ομάδας. Πριν από ένα χρόνο έδιωξα τον Βερμιούλεν, που μάζεψε τους πιτσιρικάδες που σήμερα λέω ότι πρέπει να παίξουν βασικοί (Κυριάκο Παπαδόπουλο, Σοϊλέδη, Νικλητσιώτη) γιατί όπως είχα πει χαρακτηριστικά: "Σιγά μη δίνουμε 200.000 ευρώ τον χρόνο για προπονητή στους μικρούς"».

Είπε (και έχει δίκιο)

«Το Δ.Σ. έδωσε εξουσιοδότηση σε μένα και τον κύριο Χρυσικόπουλο να διαπραγματευτούμε με τον κύριο Κετσπάγια για να αναλάβει προπονητής της ομάδας».

Δεν είπε

«Σιγά βέβαια μην περίμενα την έγκριση από το Δ.Σ. Τον έχω κλείσει τον Κετσπάγια εδώ και ένα μήνα, αλλά δεν το έλεγα για να μην πέσει κράξιμο στη φιέστα».

Ολόκληρο το - πολύ καλό - σημερινό του άρθρο, εδώ

No comments:

Post a Comment