Friday 8 May 2009

Παπαγαλάκια

Αρχίσαν ήδη το... "τιτίβισμα" στο sport24.gr:

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, διέγνωσε διστακτικότητα στον Βαλβέρδε, όταν μιλήσαν για τον προκριματικό γύρο του Τσαμπίονς Λίγκ, τη στιγμή μάλιστα που είχε και το προηγούμενο περιστατικό με τον αποκλεισμό κόντρα στην Ανόρθωση. Στο διοικητικό συμβούλιο, μπήκε ως συνήθως αποφασισμένος και ανακοίνωσε την πρότασή του για τον χωρισμό. Ήταν ίσως η πρώτη φορά, που υπήρξαν αντιδράσεις, με κάποια μέλη να επισημαίνουν: "Πρόεδρε, γιατί να φύγει. Έχουμε έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας, που μπορεί να κάνει την ομάδα ακόμα καλύτερη".

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού, αν και μπορούσε να πει αυτή είναι η απόφασή μου και τελείωσε, μίλησε στα μέλη του ΔΣ με επιχειρήματα, πείθοντας τους τελικά για την ομόφωνη απόφαση. Εξήγησε μάλιστα και τον περιβόητο όρο του πριμ των 400.000 ευρώ που έθεσε στον Βαλβέρδε για πρόκριση στον όμιλο του Τσαμπίονς Λίγκ. "Ήθελα να τον τεστάρω, γιατί διέκρινα μια διστακτικότητα σε αυτόν τον τομέα λες και δεν πίστευε ότι μπορεί η ομάδα να αποκλείσει τον σαφώς υποδεέστερο αντίπαλο που θα βρει στα προκριματικά. Πέρυσι έχασα 20.000.000 ευρώ με τον αποκλεισμό μας από τους ομίλους, λέτε να τσιγκουνευόμουν 400.000 ; Απλά ήθελα να τον δοκιμάσω και διέκρινα μια διστακτικότητα στο βλέμμα του. Λες και φοβόταν να πάρει την ευθύνη αν θα μπούμε στους ομίλους ή όχι. Είναι ποτέ δυνατόν;" είπε ο Σωκράτης Κόκκαλης, που δεν σταμάτησε εκεί:

"Ναι ξέρετε ότι έχω φάει προπονητές στο παρελθόν και έχω κάνει και λάθη. Εδώ από την πρώτη στιγμή τον πλησίασα για να ανανεώσουμε. Είχα κάθε καλή διάθεση. Τρεις φορές με απέφυγε λέγοντας, να τα πούμε λίγο αργότερα. Πήγα τον Δεκέμβριο που είπε τον Ιανουάριο. Μετά μου ζήτησε να τα πούμε τον Απρίλιο και μετά τον Μάιο. Στην αρχή προφασιζόταν οικογενειακό πρόβλημα αλλά μετά ήταν βέβαιο ότι εξέταζε άλλες προτάσεις. Πόσο υπομονή να κάναμε δηλαδή ;" είπε ο πρόεδρος των "ερυθρολεύκων" και εδώ ουσιαστικά τον δικαιώνει και ο μάνατζερ του Βάσκου τεχνικού ο οποίος στις δηλώσεις του στο SPORT 24 λέει ουσιαστικά ότι η πρόταση του Ολυμπιακού δεν ήταν η καλύτερη που είχε ο πελάτης του και πως ο βασικός λόγος της διαφωνίας είχε να κάνει με το οικονομικό κομμάτι.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης αν και τον περασμένο Αύγουστο ήταν σαφώς εκνευρισμένος (και με το δίκιο του) από τον αποκλεισμό της ομάδας από την Ανόρθωση του (νέου τεχνικού των ερυθρολεύκων;) Τιμούρ Κέτσαπγια, δεν προχώρησε σε αποφάσεις εν θερμώ και στήριξε τον Βαλβέρδε. Όμως η (αγωνιστική) σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, ήταν οι εμφανίσεις και ο αποκλεισμός από την Σεντ Ετιέν στο ΟΥΕΦΑ.

Μα καλά, για πόσο ηλίθιους μας περνάνε; Είναι ποτέ δυνατόν να παραδέχτηκε ο θείος πως έχει φάει προπονητές;;; Sorry, αλλά δεν τρώμε κουτόχορτο ρε μάγκες...

No comments:

Post a Comment