Thursday 7 May 2009

Σωστά τα λέει το contra.gr - και κακό του κεφαλιού τους όσοι δεν καταλαβαίνουνε...

Λονδίνο: Ηλίας Βλάχος

Το εύκολο είναι να κατηγορηθεί ο διαιτητής (...όχι φυσικά πως δεν έκανε λάθη). Αμέσως μετά, σύμφωνα με τον Χίντινγκ, μπορεί να κατηγορηθεί και η ΟΥΕΦΑ. Ο Χίντινγκ είναι τέλειος προπονητής, αλλά αν θέλει να κατηγορήσει κάποιον, μπορεί να κατηγορήσει τον εαυτό του. Μπορεί να κατηγορήσει τον εαυτό του γιατί ενώ σε όλο τον αγώνα η Μπαρτσελόνα «παρακαλούσε» να δεχτεί δεύτερο γκολ, αυτός δεν επέτρεψε στην ομάδα του να βγει μπροστά.

Μπορεί να κατηγορήσει τον εαυτό του γιατί ακόμη και όταν η Μπαρτσελόνα έμεινε με δέκα δεν μετέφερε ηρεμία στην ομάδα του ενώ και η μοναδική αλλαγή του ήταν να βγάλει τον Ντρογκμπά και να βάλει τον Μπελέτι. Καμία αλλαγή για να έρθει ηρεμία στο κέντρο, ένα καθαρό μυαλό, ένας παίκτης που να μεταφέρει οδηγίες, όπως έκανε στο παρελθόν ο Μουρίνιο με τα χαρτάκια του!

Μπορούσες να «μυρίσεις» τον φόβο, στο Στάμφορντ Μπριτζ κάθε φορά που η Μπάρτσα έπαιρνε την μπάλα, ακόμη και με δέκα παίκτες. Ναι, η Μπαρτσελόνα ήταν ακίνδυνη αλλά όταν της προσφέρεις συνεχώς την μπάλα, κάποια στιγμή είναι δεδομένο πως ο Ιβιτσα Οσιμ θα αποδειχθεί και πάλι ότι ήταν 100 χρόνια μπροστά όταν έλεγε πως «η μπάλα είναι πορ...».
Ένα σουτ στην εστία, ένα γκολ. Γκολ και τελικός, γιατί; Γιατί η Τσέλσι δεν είχε εναλλακτικό σχέδιο. Ολοι πίσω από την μπάλα, όλοι στο μυαλό πώς να παίξουν αντεπίθεση. Παιχνίδι κατοχής; Μπαααα. Αχρείαστο, όμως αυτή την βραδιά θα ήταν απολύτως αποδεκτό ειδικά μετά την αποβολή του Αμπιντάλ.

Οσον αφορά στον διαιτητή; Δεν νομίζω να δούμε ξανά τον Νορβηγό, Εβρεμπο, σε τόσο σημαντικό ματς. Τα έκανε θάλασσα, και για τις δύο ομάδες! Οι φίλοι της Τσέλσι, ήταν έξω φρενών και με όσους είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε μετά το ματς είχαν την αίσθηση πως δεν δόθηκαν στην ομάδα τους πέντε πέναλτι! Κι όμως θα έπρεπε να ευχαριστούν τον Εβρεμπο για το δώρο της αποβολής του Αμπιντάλ! Εκεί τους προσέφερε το παιχνίδι στο πιάτο! Αλλά ο Χίντινγκ, τίποτα!

Οσον αφορά στα πέναλτι... ο κάθε ένας έχει την δική του άποψη. Πιστεύω ότι έπρεπε να δοθεί του Μαλουντά στο πρώτο ημίχρονο που δόθηκε φάουλ έξω από την περιοχή και το χέρι του Πικέ... τα υπόλοιπα ότι και να δώσει ο διαιτητής, σωστό είναι!
Απαντες ήταν εκνευρισμένοι στην Τσέλσι και με το δίκιο τους. Αν το γκολ είχε μπει στο 70’ δεν θα είχαν τόσα νεύρα. Περισσότερο «πονάει» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ειδικά όταν πρόκειται για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κι επειδή μιλήσαμε για τον Χίντινγκ, να μην ξεχάσουμε τον Γκουαρδιόλα! Μια αλλαγή βρε! Κάτι να αλλάξει!!! Κάτι να μπερδέψει την Τσέλσι! Τίποτα και αυτός! Όλα βαίνουν καλώς. Ας είναι καλά ο Ινιέστα. Παρεμπιπτόντως χωρίς τα βασικά του μπακ στον τελικό, Ντάνιελ Αλβες και Αμπιντάλ, ποιος θα σταματήσει Κριστιάνο Ρονάλντο και Ρούνι; Μάλλον κανείς!
Αλλά ας μην λέμε πολλά, είδαμε και στο Στάμφορντ Μπριτζ τι έγινε... απλά η μπάλα έχει χίλιους και ένας τρόπους να σε τιμωρήσει! Πλέον... όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Ρώμη!

Και το link: http://www.contra.gr/Soccer/Europe/ChL/Chelsea_Barcelona/238320.html

No comments:

Post a Comment