Friday 6 November 2009

ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΚΕΤΣΠΑΓΙΑ;;;;;;

Όχι που δεν θα μίλαγε.. Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού και νυν ομοσπονδιακός της Γεωργίας μίλησε στην εφημερίδα τα "Νέα" και - ως αναμενόταν - τα έχωσε χροντρά.
Πάμε να δούμε τι είπε.. και να σχολιάσουμε φυσικά:

Για το δύσκολο έργο που είχε: «Ο Ολυμπιακός κέρδισε από τη συμμετοχή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Όχι πως τα έκανα όλα εγώ ή ότι έγινε από μένα μόνο. Η περίοδος ήταν μεταβατική για την ομάδα, είχαν φύγει παίκτες- κλειδιά από τον Ολυμπιακό και είναι πολύ δύσκολο να ξαναέρθουν ποδοσφαιριστές τέτοιας αξίας. Αυτό, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς έκανε δύσκολο το έργο. Δεν μπορούσαν οι παίκτες ονόματα να βοηθήσουν την ομάδα. Έπρεπε σε γρήγορο χρονικό διάστημα να ετοιμαστεί ο Ολυμπιακός. Αλλά μου γινόταν πόλεμος από την πρώτη ημέρα! Παρακαλούσαν να χάνουμε. Να γίνει η στραβή!».
Σχόλιο: Καμία αυτοκριτική. Τα είχε όλα και όλους εναντίον του, αλλά κατάφερε το.. αδιανόητο! Να βάλει τον Ολυμπιακό στους ομίλους.. wow! Αστεία τα επιχειρήματα του Κετσπάγια. Δεν μας λέει ποιος ευθύνεται για τους τραυματισμούς, αλλά ούτε τι μεταγραφικές απαιτήσεις προέβαλε ο ίδιος στον Κόκκαλη. Μην ξεχνάμε ότι ο Βαλβέρδε έφυγε - μεταξύ άλλων - και γιατί ο Κόκκαλης τον πίεζε για μειωμένο budget. Και στην τελική, που νόμιζε ότι ήρθε ο Κετσπάγια; Στον Ατρόμητo; Στον Ολυμπιακό ήρθε, που η καρέκλα του προπονητή είναι ηλεκτρική. Τι περίμενε δηλαδή; Να τον υποδεχθούν σαν Μεσσία;; Αυτός δεν μας έλεγε όλο το καλοκαίρι ότι ήξερε που ήρθε; Δεν ήξερε ότι κόσμος και δημοσιογράφοι θέλουν έναν Ολυμπιακό που να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και όχι κατενάτσιο;;
Για τον πόλεμο που δέχθηκε: «Οι δημοσιογράφοι ποτέ δεν με είδαν με θετική ματιά. Είπαν αρχικά πως δεν ήμουν καλή επιλογή και ό,τι και να γινόταν επέμεναν στην άποψή τους. Ποτέ δεν χώνεψαν όσα καταφέραμε! Έλεγαν “εδώ δεν είναι Ανόρθωση”! Για να δικαιωθούν για όσα υποστήριζαν στην αρχή. Αλλά όταν χτυπούσαν εμένα, γινόταν κακό στους παίκτες και τον Ολυμπιακό! Τι κέρδισα εγώ από τον Ολυμπιακό; Αυτή η ομάδα θα μπορούσε να μου κάνει και ζημιά. Όχι να με βοηθήσει. Αλλά όχι, δεν το κατάφεραν! Ήθελα κι εγώ να φύγω! Μετά το ματς με την Άλκμααρ θα έβγαινα μπροστά στους δημοσιογράφους και θα έλεγα όσα με έπνιγαν για τρεις μήνες! Το σύστημα με πολέμησε. Ακόμη και οι οργανωμένοι σε τυχαία συνάντησή μας κάτι πήγαν να μου πουν, αλλά τους έγραψα κανονικά! Μα, ποιος κάνει κουμάντο; Όλοι είχαν τα προσωπικά τους οφέλη για να φύγω!».
Σχόλιο: Θα αστειεύεται φυσικά. Θα του πρότεινα να ανατρέξει σε δηλώσεις και άρθρα δημοσιογράφων το καλοκαίρι.. Αν θέλει, μπορώ να του στείλω κι εγώ τα άπειρα post που έκανα με τα διάφορα ερυθρόλευκα... παπαγαλάκια. Η στήριξη που είχε το καλοκαίρι ήταν σχεδόν καθολική. Η Ευγενία Κουντούρη ήταν ίσως η μόνη που έγραφε επώνυμα ότι δεν έκανε για τον Ολυμπιακό ο Κετσπάγια. Σχεδόν όλοι οι υπόλοιποι τον στήριζαν. Για να μην θυμηθώ το επικολυρικό του Μπακόπουλο για τον "Κετσπάγια, χαλάει την πιάτσα". Τώρα για το τι θα έκανε μετά την Αλκμάαρ, ας το αφήσουμε καλύτερα. Ειδικά αν είχαμε χάσει, ούτε μέχρι την συνέντευξη τύπου δεν θα προλάβαινε να πάει... Τσάμπα μάγκας.. Αν είχε κάτι να πει, γιατί δεν το έλεγε όσο ήταν εκεί;;
Για τη φιλοσοφία του: «Αμυντικά; Με ό,τι έχεις πορεύεσαι. Να έπαιζα επιθετικά και να ήμουν εκτός Τσάμπιονς Λιγκ; Αν γινόταν να αγωνιζόμασταν αλλιώς, θα το κάναμε. Αυτούς τους ποδοσφαιριστές είχα, με αυτούς δούλεψα. Δεν έχω παράπονα από τα παιδιά! Υπήρχαν τραυματισμοί. Το ξεχνάτε; Αυτά για το “αμυντικό ποδόσφαιρο” λέγονται μόνο για να δικαιολογήσουν γιατί έφυγα! Δεν υπολόγιζαν κανέναν. Ούτε τους παίκτες. Ούτε την ομάδα. Έλεγαν για μένα, αλλά χτυπούσαν τον Ολυμπιακό! Πότε είναι καλό και επιθετικό το ποδόσφαιρο, δηλαδή; Βλέπετε τι συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία; Εκεί παίζουν επιθετικά; Αυτά είναι παραμύθια! Εσείς θέλετε τους ξένους προπονητές να παίρνουν τα εκατομμυριάκια και να φεύγουν! Χωρίς να έχουν αφήσει τίποτα πίσω τους! Εγώ όμως δεν λέω παραμύθια. Όχι, δεν είμαι παραμυθάς!»
Σχόλιο: Αποθέωση (αλλά γίνεται καλύτερο παρακάτω) Δεν μας λέει ο Τιμούρης τίποτα για την ταμπακέρα. Ποιος ευθύνεται για το ρόστερ; Ζήτησε, αλλά δεν πήρε; Γιατί δεν το λέει;; Μήπως γιατί δεν ισχύει; Μήπως στην συμφωνία που έκανε με τον Κόκκαλη είπε ναι σε όλα και δεν ζήτησε ούτε budget ούτε μεταγραφές;; Επίσης, ποιος ευθύνεται για τους τόσους τραυματισμούς;; Το κακό χορτάρι στο Ζέεφελντ;; Γιατί η ομάδα με αυτόν στον τιμόνι δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια της μετά το 60;; Τι λέει;; Δεν είναι πιο επιθετικό το ποδόσφαιρο στην Ισπανία;; Ξέρει τι θα πει επιθετικό ποδόσφαιρο το παλικάρι ή νομίζει πως απλά σημαίνει ότι σε κάθε παιχνίδι μπαινουν 10-15 γκόλ;; Λέει πως δεν είχε πρόβλημα με τους παίκτες; Συγγνώμη, αλλά για κάποιον λόγο είχαν αυτοί με σένα.. Αυτό δεν σε προβληματίζει καθόλου;;; Τον Βαλβέρδε τον ήθελαν όλοι οι παίκτες στον Ολυμπιακό και τον θέλουν και όλοι στην Villareal, ακόμα κι αν πηγαίνουν χάλια στο πρωτάθλημα, ούτε αυτό σου λέει κάτι;; Όσο για τα λεφτά, ότι πληρώνεις παίρνεις, monsieur.. Πληρώνεις 50 χιλιάρικα παίρνεις Κετσπάγια, πληρώνεις 1.6 εκατομμύρια παίρνεις Ζίκο.. Απλά πράγματα, απλοί νόμοι της αγοράς.. Αλλά τι σου λέω εσένα τώρα;; Αλήθεια, κι εσύ ξένος προπονητής δεν ήσουνα;; Άρα πήρες κι εσύ εκατομμύρια;; Κι αλήθεια, πως και δεν βρέθηκε κανένα άλλο μεγάλο σωματείο να σου προσφέρει εσένα δουλειά;; Όχι το λέω γιατί ο παραμυθάς Βαλβέρδε πήγε στην Βιγιαρεάλ και ο παραμυθάς Ζίκο από Φενερμπαχτσέ και ΤΣΣΚΑ στον Ολυμπιακό.
Για τον Στολτίδη: «Ήταν ο πρώτος που συνάντησα όταν ήμουν στα γραφεία του Ολυμπιακού. Του μίλησα πριν και από τη γυναίκα μου! “Πώς πας;” τον ρώτησα», τόνισε και πρόσθεσε: «Ενδιαφέρθηκα. Αλλά μετά δεν τον έβλεπα 100% έτοιμο να βοηθήσει. Να ξέρετε, είχα 25 παίκτες και δεν είναι εύκολο για τον προπονητή. Έπρεπε να ετοιμάσω την ομάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο προπονητής βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τα πάντα και περάσαμε. Δεν έχω παράπονο. Μην είστε τυφλοί! Ορισμένοι περίμεναν την αποτυχία! Ήθελαν η ομάδα να έχει προβλήματα».
Σχόλιο: σσσσ, ρώτησε τον Ιέρο τι κάνει;; wow, μην πει ξανά κανείς πως δεν ενδιαφέρθηκε.. Ρε συ Τιμούρ, αποφάσισε ή είχες 25 παίκτες ετοιμοπόλεμους ή δεν είχες αρκετούς και είχες και τραυματισμούς. Αν όντως πιστεύεις πως είχες μόνο αμυντικογενείς παίκτες, τότε γιατί δεν σου κανε ο Ιέρο; Με τον Ζίκο πάντως μια χαρά παίζει.. και τα δίνει όλα μες το γήπεδο. Για τις ιστορίες συνομωσίας τα είπα και πιο πάνω. Στον Ολυμπιακό ήσουνα. Φυσικά και κάποιοι θα θέλανε να πας άσχημα και να χουμε προβλήματα. Που νομίζες ότι είχες έρθει;; Ξύπναααα!!!
Για το αν ο Κυριάκος Παπαδόπουλος μπορεί να αγωνιστεί ως αμυντικό χαφ: «Αυτό ήταν το θέμα; Ήθελα να τον δω και σε άλλη θέση, όχι μόνο ως σέντερ μπακ. Μόνο στην Ελλάδα δεν δίνονται ευκαιρίες στους νέους. Και στον Μήτρογλου έδωσα τη δυνατότητα να αγωνιστεί. Έπαιζαν όσοι ήταν έτοιμοι. Όσοι προσπαθούσαν. Για μένα μιλά η δουλειά μου. Είμαι εδώ για να φτιάχνω ομάδες! Δεν το χώνεψαν και η κατάσταση στις εξέδρες ήταν αρνητική. Αλλά είμαι περήφανος. Εδώ κυνηγήσατε τον Ρεχάγκελ που σας έδωσε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, εγώ θα γλίτωνα;».
Σχόλιο: Θεικό το ρητορικό ερώτημα στο τέλος. Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω γιατί θεωρεί τον εαυτό του υπεράνω κριτικής. Τι ακριβώς έχει κερδίσει ως προπονητής που να τον τοποθετεί υπεράνω κριτικής;; Ο μόνος προπονητής που εγώ ξέρω που να είναι υπεράνω κριτικής είναι ο Sir Alex στην ManUnited, αλλά ο άνθρωπος έχει πάρει τα... πάντα όλα. Ο Κετσπάγια γιατί περίμενε περίοδο χάριτος;; Από που κι ως πού;; Και ποιες ομάδες έχει φτιάξει ακριβώς;; ΟΚ, η Ανόρθωση πέρυσι έκανε μια καταπληκτική πορεία στην Ευρώπη. Ε και; Κι οι Ρώσοι της Ρούμπιν φέτος νίκησαν μες το Καμπ Νου την Μπαρτσελόνα και έφεραν ισοπαλία μες την έδρα τους. Τι πρέπει δηλαδή να κάνει ο προπονητής των Ρώσων;; Απλά ο Κετσπάγια είναι τόσο νέος και τόσο άπειρος προπονητής που πιστεύει πως μια καλή χρονιά (στην Κύπρο!!) αρκεί για να τον βάλει στο απυρόβλητο. ΟΚ Τιμούρ, όνειρα γλυκά!
Για αυτούς που θεωρούσαν ότι ο Ολυμπιακός γινόταν Ανόρθωση: «Και λοιπόν; Αυτό ήταν το πρόβλημα; Ελλάδα και Κύπρος είχαν από μία ομάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ! Το πρόβλημα ήταν η Ανόρθωση; Ότι ήμουν τεχνικός από τη Γεωργία; Η Ανόρθωση των 5 εκατ. ευρώ προϋπολογισμού απέκλεισε τον Ολυμπιακό των 70 εκατ. ευρώ!».
Σχόλιο: Τι να πεις; Έχει μείνει κολλημένος στην Ανόρθωση αυτός! Αλήθεια, αν είναι τόσο super σωματείο η Ανόρθωση, γιατί έφυγες;; Κι αν είναι καλύτερη από τον Ολυμπιακό γιατί έλεγες πως ο Ολυμπιακός καλύπτει όλες τις φιλοδοξίες σου σαν προπονητής;; Ε; Το πρόβλημα Τιμούρ δεν ήταν η Ανόρθωση. Το πρόβλημα ήταν πως όλες σου οι προπονητικές παραστάσεις ήταν από την Ανόρθωση. Την έκπληξη στο Champions League μπορείς να την κάνεις μια φορά (ειδικά εναντίον του Ολυμπιακού στην Ευρώπη), το θέμα είναι τι κάνεις σε βάθος χρόνου. Αλλά τι σου λέω τώρα.. Καμία αυτοκριτική, πουθενά!! Όλα τα έκανες σωστά εσύ, αλλά σε φάγανε οι δημοσιογράφοι... Μόνο αυτοί φταίνε, που για κάποιο λόγο - που δεν μας τον λες - προτιμούν τους ξένους προπονητές που παίρνουν εκατομμύρια.
Συμπέρασμα;;;
ΛΙΓΟΣ!!!
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!!!!!!!

No comments:

Post a Comment