Sunday 4 October 2009

Ο... ανυπόμονος Έλληνας και τα exit polls

Βλέπω σε διάφορα blogs δημοσιεύσεις - αποκλειστικών - πληροφοριών γύρω από το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών και.. αρχίζω και θυμάμαι - πολύ έντονα - τι είχε γίνει στις προηγούμενες Ευρω-εκλογές (σαν deja-vu ένα πράμα).

Και τότε, η διαφορά του ΠΑΣΟΚ φαινόταν πως θα είναι μεγάλη, αλλά προς το τέλος της βραδιάς "αναγκάστηκε" να διαχειριστεί.. όχι την νίκη, αλλά την νίκη με μικρότερο ποσοστό από αυτό που λεγόταν στα διάφορα blogs και σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια..

Θέλει προσοχή και σύνεση λοιπόν, η δημοσίευση τέτοιων - διασταυρωμένων;; σίγουρων;; -πληροφοριών από τα exit polls - είναι ακόμα νωρίς και - καλώς ή κακώς - ο μέσος Έλληνας τείνει να επηρεάζεται από φημολογίες..

Ο.. πράσινος μπορεί να μην πάει να ψηφίσει επειδή βλέπει πως η διαφορά είναι μεγάλη (ή να ψηφίσει πιο χαλαρά, προς ΣΥΡΙΖΑ ή Οικολόγους), ο γαλάζιος μπορεί - παρά την όποια δυσαρέσκεια του - να αποφασίσει τελικά να στηρίξει το κόμμα του στο φάσμα μιας μεγάλης ήττας (πιέζοντας κι άλλο το ΛΑΟΣ προς τα κάτω) κτλ κτλ κτλ..

Ο σκηνο-θέτης δεν γνωρίζει (δεν έχω άκρες δηλαδή), αλλά έχει την σκηνοθετική αρρώστια να μπορεί να φανταστεί τα διάφορα παιχνίδια που μπορεί να παίζονται για όσο διάστημα ακόμα είναι ανοικτές οι κάλπες..

Προσοχή λοιπόν!!

No comments:

Post a Comment