Friday 16 October 2009

Το deal Σωκράτη-Λαυρέντη με μια πρώτη σκηνο-θετική ματιά..

Ο Σωκράτης, ως γνωστόν, είναι μέγας σκηνο-θέτης.. Το χει αποδείξει χρόνια τώρα.. Αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι, τα οικονομικά στενά και.. σ' αυτό εδώ το deal θα χρειαστεί μεγάλη μαεστρία (και στήσιμο σκηνών) για να το παρουσιάσει ως επιτυχία (ας είναι καλά τα παπαγαλάκια που σίγουρα θα αναλάβουν τον άχαρο αυτό ρόλο)

Η πραγματικότητα, όμως, είναι απλή...

Ο Ολυμπιακός, ως εταιρία, αυτή την στιγμή έχει χασούρα (γι' αυτό και ο Σωκράτης ψάχνει για συνεργάτες), αλλά το Καραισκάκης είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση.. Ποιος όμως θα πάει, εν μέσω οικονομικής κρίσης, να βάλει τα ωραία του λεφτουδάκια σε μια ζημιογόνα επιχείρηση;; Κανείς, είπατε;; Σωστά! Ε, κάπου εδώ μπαίνει στην εικόνα η κερδοφόρα επιχείρηση.. Αναγκαστικά..

Λογικά λοιπόν ο Λαυρέντης παίρνει το 50% της κερδοφόρας επιχείρησης και ως αντίτιμο δίνει και μια.. ανάσα (11 εκατομμυρίων) στην ζημιογόνα επιχείρηση.. Λόγο στον Ολυμπιακό δεν θα έχει (γιατί κυρίως δεν θέλει αυτός! κι ας αφήνει να διαρρεύσει το αντίθετο ο Σωκράτης). Το πάνω χέρι το έχει ο Λαυρέντης, γιατί δεν έκανε αυτός την πρώτη κίνηση/πρόταση - το αντίθετο! Ο Σωκράτης ψάχνει/ψάχνεται..

Τι σημαίνει αυτό για τον Ολυμπιακό, την ομάδα;; Λίγα πράγματα.. Βραχυπρόθεσμα, μια ρευστότητα που θα οδηγήσει σε κάποιες μεταγραφικές κινήσεις τον Γενάρη (για να εμπεδωθεί και στον κόσμο πως με Λαυρέντη η ομάδα γίνεται πιο δυνατή - άρα ελάτε στο Καραισκάκη!!) Μακροπρόθεσμα;; Εδώ σηκώνει συζήτηση το πράγμα.. Για τώρα, σας αφήνω με ένα μικρό teaser: θέλει ο Λαυρέντης να γίνει ο επόμενος Κόκκαλης;;;

Αυτά για τώρα.. Και θα πούμε κι άλλα στην συνέχεια..

No comments:

Post a Comment