Monday 19 October 2009

Πολλά πανηγύρια...

Βλέπωντας - συνολικά και αντικειμενικά - το χθεσινό ματς του βάζελου με την Καβάλα, δεν νομίζω πως μπορούν πολλοί να διαφωνήσουν πως η ισοπαλία ήταν το δικαιότερο αποτέλεσμα..

Ο ΠΑΟ ήταν κάκιστος στο πρώτο ημίχρονο και η Καβάλα αρκετά καλή (αλλά όχι super, μην τρελλαθούμε κιόλας), αλλά στο δεύτερο υπήρχε μόνο μια ομάδα στο γήπεδο που προσπάθησε να παίξει μπάλα κι αυτή ήταν ο Παναθηναικός.. Η Καβάλα απλά προσπαθούσε να κρατήσει το αποτέλεσμα, κι αν δεν ήταν και οι Ορούμα, Ονουάτσι (να κρατήσουν μπάλα, να κερδίσουν φάουλ κτλ) μπορεί να είχε χάσει κιόλας!

Αυτό όμως που μου έκανε εντύπωση ήταν οι - έξαλλοι - πανηγυρισμοί των παικτών του Παναθηαικού...

Καταλαβαίνω πως το να ισοφαρίζεις στο 94 είναι - σχεδόν πάντα - λόγος για πανηγύρια, αλλά... όχι όταν παίζεις με την Καβάλα!!! Και όχι όταν αυτό το αποτέλεσμα σε αναγκάζει να έχεις συγκάτοικο στην κορυφή!! Εκτός βέβαια κι αν ελπίζεις πως ο Ολυμπιακός δεν θα καταφέρει να περάσει από το... κάστρο της Καβάλας και χαίρεσει που εσύ κατάφερες να αποδράσεις έστω και με έναν βαθμό..

Η υπερβολική αυτή αντίδραση, εμένα, ως Ολυμπιακού, μου δείχνει δύο πράγματα: πόσο πολύ το θέλουν το πρωτάθλημα στον ΠΑΟ και πόσο αυτό τους πιέζει ψυχολογικά!!

Δεν ξέρω αν στα επόμενα 7 παιχνίδια θα πάρει - πάλι - 19 βαθμούς όπως είπε ο ΠΑΟ, αλλά αναρωτιέμαι ειλικρινά τι θα γίνει στην πρώτη στραβή στο πρωτάθλημα;; Θα επικρατήσει ψυχραιμία ή η πίεση για τον τίτλο θα τα κάνει όλα μαντάρα;;;

Εδώ είμαστε...

No comments:

Post a Comment