Wednesday 13 January 2010

The Tonight Show... legacy!

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς παρακολουθείτε τα late night shows της αμερικάνικης τηλεόρασης..

Τα τελευταία (περίπου) 20-25 χρόνια γνωρίζουν τεράστια επιτυχία, κυρίως λόγω 3 - εξαιρετικά ταλαντούχων - ανθρώπων: David Letterman, Jay Leno, Conan o'Brien..

Η τελευταία κίνηση του NBC να "αδειάσει" κυριολεκτικά τον Conan o'Brien (όπως θα είδατε και από το ανοιχτό γράμμα του o'Brien σε προηγούμενο post) υπέρ του αγαπημένου παιδιού, Jay Leno, πραγματικά μόνο ερωτηματικά μπορεί να προκαλέσει...

Αν και προσωπικά δηλώνω θαυμαστής του David Letterman (είναι πιο κοντά στο δικό μου χιούμορ, παρά τα αρκετά χρόνια διαφορά ηλικίας που μας χωρίζουν), ο Jay Leno αποτελούσε πάντα μια σταθερή αξία για late night entertainment.. Ποτέ μου δεν ήμουν θαυμαστής του Conan o'Brien, μιας και πάντα έβρισκα το χιούμορ και τις γκριμάτσες του λιγάκι παιδιάστικες και... - με την κακή έννοια - αμερικανιές..

Παρ'όλα αυτά, το γράμμα με το οποίο αρνείται να συναινέσει στην μετακίνηση του The Tonight Show σε μεταμεσονύχτια ζώνη είναι και δηλώνει.. pure class από μέρους του o'Brien που δείχνει πραγματικά μεγαλείο ψυχής και τεράστια αξιοπρέπεια..

Όχι μην γελάτε.. Ξέρω πολύ καλά τι γράφω.. Για κάποιον που είναι όνειρο ζωής να παρουσιάσει την εκπομπή που κάποτε απογείωσε στο απόλυτο must ο Johnny Carson, η απόφαση να πατήσει πόδι και να αρνηθεί την.. καρέκλα πρέπει να είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολη! Με σεβασμό όμως πρώτα και κύρια στο franchise του The Tonight Show (πολύ μεγαλύτερο από αυτό που δείχνουν οι executives του NBC για το ίδιο τους το show), o Conan o'Brien ακολουθεί τον δύσκολο δρόμο και... αυτόματα ανεβαίνει πολλά επίπεδα στην εκτίμηση του κόσμου!

Δεν ξέρω τελικά αν οι 2 πλευρές θα την βρουν τη λύση, αλλά είμαι σίγουρος πως με την στάση του αυτή ο Conan o'Brien κατάφερε να αφήσει και το δικό του στίγμα, την δική του κληρονομιά (legacy) αν θέλετε, σε ένα show 60 ετών.. Κι αν η δική του era στην παρουσίαση ήταν μόλις για 7 μήνες, όλοι - μα όλοι - θα μνημονεύουν αυτό του το γράμμα όταν μιλάνε για την παρουσία του στην late night αμερικανική τηλεόραση..

Conan, εγώ σου βγάζω το καπέλο πάντως...

ΥΓ. Και όχι, δεν μπορώ να πω το ίδιο και για τον Jay Leno, που δέχτηκε την μετακίνηση του, ασχέτως με το τι αυτό θα σήμαινε στην εκπομπή που παρουσίαζε για τόσα χρόνια..

No comments:

Post a Comment