Tuesday 11 August 2009

Ρε συ Ρον, μήπως να τον φωνάζουμε και Von.. Jordan;;;

«Ο Βον είναι τρομερός. Έχει ασύλληπτα φυσικά προσόντα, τρομερή έκρηξη και στην Ευρώπη δεν θα μπορεί να τον σταματήσει κανείς. Στην Ευρώπη θα έχει θα έχει 30 πόντους μέσο όρο εύκολα. Δεν παίζει σκληρή άμυνα, αλλά καλύπτει αυτή την αδυναμία του με τα τρομακτικά του προσόντα στην επίθεση. Δεν έχω μιλήσει μαζί του τις τελευταίες μέρες διότι είμαι στην Κίνα, αλλά θα το κάνω τώρα. Μου δώσατε μεγάλη χαρά με αυτή την είδηση και θέλω να πω ότι είναι σπουδαίο αυτό το παιδί, που αξίζει πολύ να πάρει ένα μεγάλο συμβόλαιο. Είναι πολύ καλό και για τον ίδιο και για την οικογένειά του. Μακάρι να βοηθήσει πολύ τη νέα του ομάδα στην Ευρώπη και σύντομα να γυρίσει στο ΝΒΑ. Τον πιστεύω πάρα πολύ και θα λάβετε τι λέω όταν τον δείτε να παίζει. Εάν σας αρέσει το γρήγορο και θεαματικό μπάσκετ, θα ξετρελαθείτε μαζί του», δήλωσε ο Αρτέστ.

Το πιάσατε το υποννοούμενο, ε; Καλό παιδί που αξίζει μεγάλο συμβόλαιο, αλλά.. όχι και για ΝΒΑ, ε;

Μεγάλο συμβόλαιο στην Ευρώπη, απ' αυτά που κάτι κορόιδα δίνουν σε κάτι Chilli και σε κάτι Von Wafer..

Sorry, αλλά εγώ φέτος θα κρατήσω μικρό καλάθι...

11 comments:

  1. Καλύτερα που θα κρατήσεις μικρό καλάθι. Θα πηγαίνει ασορτί με το μικρό και κομπλεξικό μυαλό σου.

    ReplyDelete
  2. Έξυπνο λογοπαίγνιο.. Να πήγαινε ασορτί - όπως λες κι εσύ - και με κάποιο.. επιχείρημα, καλό θα ήταν, ε;

    ReplyDelete
  3. Tι επιχείρημα; Σαν τα δικά σου που βγαίνουν απ' τη κοιλιά και τη περιορισμένη φαντασία σου; Ποιά είναι τα δικά σου επιχειρήματα "σκηνοθέτα"; Να ερμηνεύεις όπως σε βολεύει δηλώσεις άλλων; Πες μας και για τον Κλέιζα. Τι να λέμε τώρα όμως. Άλλο Κιούμπρικ και άλλο Ζερβός.

    ReplyDelete
  4. Πολύ καλύτερα.. Τώρα μπορούμε να μιλήσουμε.. με επιχειρήματα!

    Καταρχάς, τον Von Weifer δεν τον έχουμε δει.. όπως και οι περισσότεροι δεν πολυξέραμε τι εστί Childress πέρυσι (όχι τόσο στο αν ήταν καλός παίκτης, αλλά αν έδενε με την υπόλοιπη ομάδα και τα πλάνα του δράκου). Οπότε δηλώσεις Αρτέστ του στυλ, βάζει 10 στο ΝΒΑ, άρα 30 στην Ευρώπη, δείχνουν - αν μη τι άλλο - την περιορισμένη αντίληψη των Αμερικάνων για το τι γίνεται στο Ευρωπαικό μπάσκετ.. και sorry κιόλας, αλλά εν έτει 2009 δεν μπορεί κανείς να τις πάρει στα σοβαρά..

    Κατά δεύτερον, δεν πιστεύω πως ο Von Weifer είναι ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά (αλήθεια, αν είναι τόσο παιχταράς, γιατί φεύγει από το ΝΒΑ; Γιατί δεν τον κρατάνε οι Ρόκετς;). Όπως εξάλλου αποδείχτηκε - περίτρανα - πέρυσι, πως δεν έφτανε ο Chilli για να κάνει την διαφορά.. Το πρόβλημα είναι αλλού.. Κι αν με διαβάζεις τακτικά, θα το ξέρεις..

    Πάμε στην ουσία λοιπόν.. Το πρόβλημα μου δεν είναι ο Von Weifer (θα φανεί στην πράξη τι αξίζει), αλλά η έλλειψη σχεδιασμού.. και για να πω και το cliche μου, το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι..

    Να σου πω κάτι απλό; Θα έβλεπες τον super NBA-er Von Weifer, αν δεν είχε προκύψει το πρόβλημα με Κελάτι; Η' μήπως τον ξέχασες κιόλας αυτόν; Αυτός όμως δεν ήταν η επιλογή Γιαννάκη και Αγγελόπουλων για το 2 (και 3, λόγω αθλητικών προσόντων - λες κι αυτή μόνο είναι η διαφορά μεταξύ 2 και 3 στο μπάσκετ;)

    Έχοντας δει λοιπόν αυτό το καλοκαίρι την παραμονή Γιαννάκη πρωτίστως και την - επακόλουθη - έλλειψη σχεδιασμού, έλλειψη πλάνου μαζί με μια πλήρη απουσία αγωνιστικού (και μεταγραφικού) οράματος και φιλοσοφίας, δεν καταλαβαίνω γιατί σε πείραξε τόσο πολύ που.. κράταω μικρό καλάθι..

    Εσύ δηλαδή είσαι ενθουσιασμένος με τις φετινές κινήσεις στο μπάσκετ;

    ΥΓ. Ο Κλέιζα είναι πολύ καλή μεταγραφή! Αλλά θα μου επιτρέψεις να κρατήσω τις επιφυλάξεις μου για το αν ήταν πάντα στόχος να ενισχυθούμε περαιτέρω στο 4 ή αυτό έγινε λόγω πίεσης (και απγοήτευσης) του κόσμου...

    ΥΓ2. Ούτε στα πιο τρελά όνειρά μου δεν θα παρομοίαζα τον εαυτό μου με τον Κιούμπρικ.. Ύβρις..

    ReplyDelete
  5. Παραδέχεσαι ότι τον Γουέιφερ δεν τον έχεις δει αλλά παρόλα αυτά γράφεις κατεβατό να τον αδειάσεις. Λογικό; Απόλυτα, σύμφωνα με τη δική σου "επιχειρηματολογία". Α ναι κι αυτό το "δεν τον έχουμε δει", περιλαμβάνει αμέτρητους Ολυμπιακούς. Μίλησες με όλους ρε θηρίο και έβγαλες το πόρισμα; Εγώ τον έχω δει όμως και συγγνώμη κιόλας. Σχεδόν διψήφιο αριθμό πόντων και 40% στα τρίποντα. Απίστευτα γρήγορος με τρομερή διείσδυση. Δυνατός και με άλμα. Κατάφερε να αντικαταστήσει (μέχρι ένα βαθμό εννοείται), τον ανυπέρβλητο Μακρέιντι σε μια ομάδα που ο "τεράστιος" Σπανούλης απλά κούναγε πετσέτες. Και ναι, οι Αμερικανοί δεν ξέρουν απο Ευρώπη γιατι μπασκετικά είναι 10 σκάλες πιο πάνω. Συμβαίνουν αυτά. Μήπως ασχολούμαστε εμείς με το μπάσκετ στο Λίβανο; Κάτι "κορόιδα" όμως (όπως τους λές αναπολώντας ίσως τις "υπέροχες" μέρες του Γιαννουζάκου), τους ανάγκασαν να ασχοληθούν φέρνοντας παίχτες που δεν θα έρχονταν ποτέ. Και αυτό έχει και εξωαγωνιστικά οφέλη. Αν δε το καταλαβαίνεις, προβλημά σου.
    Αναρωτιέσαι "αφού είναι καλός γιατί δεν έμεινε ΝΒΑ;" Συγνώμη φίλε μου αλλά αν λες τέτοια πράγματα είσαι παντελώς άσχετος με αυτά που συμβαίνουν στο ΝΒΑ (σάλαρι καπ με φόρο πολυτελείας για τις ομάδες που το ξεπερνάνε, μικρά συμβόλαια για πολλούς, φορολογία που παίρνει σχεδόν τα μισά χρήματα των αθλητών κλπ.)Πέρσι αποδείχτηκε περίτρανα ότι ο Γιαννάκης δεν έκανε τη διαφορά όχι ο Τσίλι και εδώ ναι, θα συμφωνήσω. Λάθος η παραμονή του.
    Έλλειψη σχεδιασμου γράφεις. Ποιούς ήταν να φέρουμε και τελικά δε φέραμε; Ξέρεις; Από που; Ο Γουέιφερ ήρθε για να αντικαταστήσει τον Κελάτι που απέτυχε στις ιατρικές εξετάσεις. Ήρθε δηλαδή ένας καλύτερος στη θέση άλλου. Και σε χρόνο ρεκόρ. Όχι κι άσχημα για μια ομάδα χωρίς πλάνο. Το ότι θα παίξει και στο 3 λόγο αθλητικών προσόντων και μόνο, το βγάζεις απ' την κοιλιά σου. 40% τρίποντα λέμε με τη γραμμή πιο πίσω. Αλλά "ξέρουμε τα πάντα για τα πάντα και πάντα σας το τονίζουμε πως όλα τα γνωρίζουμε". Πιστός κι εσύ στο δόγμα. Δεν έχουμε πλάνο και όραμα ε; Που μέσα σε μια τετραετία, από εκεί που χρωστάγαμε παντού και παραλίγο να βρεθούμε Α2, μιλά για μας το ΝΒΑ, ξαναθυμόμαστε τι σημαίνει f4 και κάθε χρόνο στοχεύουμε την κορυφή.
    Ο Κλέιζα δεν είναι πολύ καλη μεταγραφή. Είναι βόμβα μεγατόνων (καλά ούτε αυτόν τον ξέρεις;) και το ότι ήρθε στον Ολυμπιακό δείχνει πόσο μεγάλη μαγκια ήταν η περσινή με Τσίλι (τα οφέλη που λέγαμε; Όταν του έκανε κρούση η Μπάρτσα δεν καταδέχτηκε καν να μιλήσει μαζί τους!). Και πως γνωρίζεις ότι δε πηγαίναμε απο αρχή για 4άρι; Απ΄ τα πρωτοσέλιδα; Ωραία ενημέρωση. Όσο για την πίεση του κόσμου μήπως τα 'χεις μπερδέψει λίγο; Αφού λοιπόν το ψάρι βρωμάει απ' το κεφάλι τότε να φύγουν οι Αγγελόπουλοι. Να επανέρθει ο προηγούμενος μαζί με τους Μπάγκαριτς και τους Ντε Μάρκο Τζόνσον να παλεύουμε να κρατηθούμε κατηγορία. Ωραίες εποχές και δεν υπήρχε και πίεση του κόσμου.
    Εσύ αλήθεια που τόσο χάλια τα βλέπεις στο μπάσκετ, στο ποδόσφαιρο δε βλέπεις τίποτα; Όλα καλά εκεί;

    ReplyDelete
  6. Και επειδή το ξέχασα. Να είσαι έτοιμος να θάψεις και το play maker που έρχεται. Υπάρχει περίπτωση να κάνουν κι άλλη μεταγραφή οι χωρίς όραμα και σχεδιασμό; Ναι, σκοτώνουν την ώρα τους και μοιράζουν τρελά λεφτά για να μη βαριούνται εκεί που ξύνονται.

    ReplyDelete
  7. Νομίζω πως πρέπει να ξαναδιαβάσεις το αρχικό μου post.. Εγώ δεν εγράψα πως ο Van Wafer είναι για τα μπάζα, αλλά είπα - απευθυνόμενος στον Αρτέστ μάλιστα - πως αν και διαβάζω αυτά που λέει, τα βρίσκω υπερβολικά και προτιμώ να τα δω στην πράξη, εξ ου και το μικρό καλάθι.. Εξάλλου δεν θυμάμαι και πολλούς ΝΒΑers με 10 πόντους μέσο όρο που να έβαζαν στην Ευρώπη 30αρες (κατά μέσο όρο, ε;)

    Αν με διαβάζεις, θα ήξερες πως για τον Κελάτι είχα γράψει πολύ χειρότερα.. Και μια και είπα Κελάτι, τώρα τι σχεδιασμό δείχνει να μπορείς να κλείσεις τον παιχταρά - κατά τα λεγόμενα σου - Van Wafer, αλλά να κλείνεις αρχικά κάποιον κατώτερό του (Κελάτι) και να στέκεσαι - προφανώς - κωλόφαρδος με το πρόβλημα στους κοιλιακούς, μπορεί να το κρίνει ο καθένας μόνος του.. Εμένα πάντως δεν μου μοιάζει για τον ορισμό του "σοβαρού σχεδιασμού"...

    Και για να τελείωνουμε με τον Von Wafer, εσύ που τον έχεις δει λες πως είναι παιχταράς, εγώ που δεν τον έχω δει λεω να περιμένω.. συμφωνούμε;

    Το θέμα όμως - επαναλαμβάνω - δεν είναι εκεί.. Νομίζω πάντως πως μπερδεύεις το χρήμα με τον σχεδιασμό και το όραμα.. Χρήμα υπάρχει, το αν η διάθεση του γίνεται με τον βέλτιστο τρόπο συζητάμε.. Το που θα ήμασταν χωρίς τους Αγγελόπουλους, δεν το ξέρει κανείς.. Υποθέσεις μόνο μπορούν να γίνουν πολλές (αλλά όλα τα σενάρια δεν γίνονται και καλές ταινίες, αν με εννοείς..)

    Όταν λοιπόν διαθέτεις χρήμα, αλλά το διαθέτεις στον Γιαννάκη, υπάρχει θέμα.. αυτό έγραφα πριν (και ίσως να πρέπει να το ξαναδιαβάσεις), και όχι να σηκωθούν να φύγουν οι Αγγελόπουλοι.. Σίγουρα έχουν προσφέρει, σίγουρα έχουν ρίξει χρήμα, αλλά αυτο δεν σημαίνει πως είναι και υπεράνω κριτικής, έτσι δεν είναι; Έχουν κάνει και λάθη και καλό είναι να τα επισημαίνουμε και - ακόμη καλύτερο - να τους βλέπουμε να μαθαίνουν από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουν..

    Και sorry κιόλας, αλλά όραμα δεν είναι να "στοχεύεις την κορυφή", αυτό είναι αυτονόητο για σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός.. Το όραμα και το πλάνο είναι στις κινήσεις που κάνεις για να 1. ταυτιστούν οι οπαδοί με την προσπάθεια σου και 2. η προσπάθειά σου να φτάσει στον τελικό της στόχο. Και εδώ μπαίνει το θέμα του φετινού σχεδιασμού..

    Εγώ από μέσα πληροφόρηση δεν έχω.. απλά κρίνω αυτά που διαβάζω και βλέπω.. και προς τα έξω βγαίνει ένα μπάχαλο, οπότε δυσκολεύομαι να πιστέψω πως από μέσα όλα λειτουργούν ρολόι..

    Τώρα αν το φετινό καλοκαιρινό σκηνικό με τους διαφόρους play-maker που πλοιρούν ή όχι το στυλ Γιαννάκη, με το μένει-φεύγει του chilli, με την μέση του Βασιλόπουλου, την φυγή Πρίντεζη και την εσπευσμένη επιστροφή Μαυροκεφαλίδη, την ενίσχυση με Γλυνιαδάκη και το πάνε-δεν πάνε δανεικοί οι Τεοντόσιτς-Έρτσεγκ, εσένα σου κάνει για σχεδιασμός, ε, τότε, sorry κιόλας, αλλά βλέπουμε τα πράγματα από τελείως διαφορετικό οπτικό πρίσμα..

    ΥΓ. Το αν οι Αμερικάνοι είναι 10 σκάλες πάνω σηκώνει πολύ συζήτηση.. Το θέμα είναι πως το Ευρωπαικό μπάσκετ είναι αρκετά διαφορετικό στην φιλοσοφία του από το Αμερικάνικο.. πιο σκληρές άμυνες, πιο ομαδική δουλειά, λιγότερο ένας εναντίον ενός.. γι αυτό και σχεδόν όλοι όσοι έρχονται από το ΝΒΑ συνήθως χρειάζονται ένα εύλογο διάστημα προσαρμογής..

    ΥΓ2. Ποδόσφαιρο; Μα δεν με διαβάζεις καθόλου; (Θα σε μαλώσω!) Τόσα και τόσα έγραφα το καλοκαίρι για τον μεσιέ Καραφλίδης..

    ReplyDelete
  8. Για τον μεσιέ Κοκκαλίδης τι έγραφες; Αυτό είναι το κεφάλι κάθε ψαριού. Η διοίκηση. Συνεχίζουμε λοιπόν και σου απαντώ. "Εξάλλου δεν θυμάμαι και πολλούς ΝΒΑers με 10 πόντους μέσο όρο που να έβαζαν στην Ευρώπη 30αρες (κατά μέσο όρο, ε;". Έτσι δε έγραψες; Ρίβερς, ένα πρόχειρο όνομα με λίγους ΝΒΑ πόντους (βαριέμαι να ψάχνω άλλα). Πιστεύω να τον έχεις ακουστά. Και τον Κελάτι παλτό τον έβγαζες; 40% κι αυτος στα τρίποντα στην ευρολίγκα και μέσο όρο 15 πόντους. Κι όταν αυτό το "παλτό" δεν πέρασε τις ιατρικές εξετάσεις οι "αργόσχολοι" έφεραν καλύτερο "παλτό". Ρε φίλε, είσαι ειλικρινά πολύ άσχετος. Δε στάθηκες κωλόφαρδος με το τραυματισμό του Κελάτι. Υπέγραψε προσύμφωνο και το συμβόλαιο θα ερχόταν μετά τις ιατρικές εξετάσεις. Κι όταν είδαν το πρόβλημα οι "μπάτε σκύλοι" στράφηκαν αλλού αστραπιαία. Κάτι που δεν έγινε στο "οργανωμένο" ποδόσφαιρο και φάγαμε Ντάρμπισιρ τραυματία.
    "Και για να τελείωνουμε με τον Von Wafer, εσύ που τον έχεις δει λες πως είναι παιχταράς, εγώ που δεν τον έχω δει λεω να περιμένω.. συμφωνούμε;". Εσύ τον έβγαλες άσχετο πριν τον δεις. Ακατάλληλο για το ΝΒΑ. Διάβαζε τις αναρτήσεις σου. " Το που θα ήμασταν χωρίς τους Αγγελόπουλους, δεν το ξέρει κανείς.. ". Έτσι δεν έγραψες; 14 είμασταν στο πρωτάθλημα πριν έρθουν. Το σενάριο του 14 μπορεί να μη γίνει καλή ταινία γιατί αναγκαστικά σε οδηγεί Α2.
    Φυσικά και πρέπει να γίνεται κριτική. Όμως το ξέσκισμα δεν είναι κριτική. Μια σπλατεριά με ολίγη από χιούμορ ποτέ δε μπαίνει στη κατηγορία "ταινία για όλη την οικογένεια". Σα σκηνοθέτης που είσαι λογικά καταλαβαίνεις.
    "απλά κρίνω αυτά που διαβάζω και βλέπω..". Έτσι έγραψες. Από που διαβάζεις αυτά που διαβάζεις; Κι όσο για το τι βλέπεις συγνώμη φίλε μου αλλά δεν το κατέχεις το μπασκετάκι. Δε το λέω για να σε μειώσω. Κι εγώ από στίβο, πόλο, βόλει μαύρα μεσάνυχτα είμαι και το παραδέχομαι.
    Το "μένει-φέυγει του Τσίλντρες" είναι το τίμημα που πληρώνεις όταν φέρνεις "άσχετους" τους οποίους θέλει πίσω το ΝΒΑ και προσπαθεί να δώσει λεφτά για να το επιτύχει.
    Εκτίθεσαι λέμε. Ο Πρίντεζης τρελάθηκε και ζητούσε 1.2 κι αυτοί που "πετάνε" λεφτά του είπαν στο καλό. Το υπερόπλο Κλέιζα πήρε 2.3. Εσύ ακόμα για το Γιώργο θρηνείς έχοντας πάρει τον 10 φορές καλύτερο Λίνας; Πας καλά άνθρωπε μου; Ο Γλυνιαδάκης ήρθε για να κάνει αυτό που δε μπορεί ο Βούισιτς. Να παίζει ξύλο. Δεν ήρθε να γίνει ηγέτης.
    το πάνε-δεν πάνε δανεικοί οι Τεοντόσιτς-Έρτσεγκ, πάλι το διάβασες; Από που ρε φίλε τέτοια ενημέρωση; Απο τον "βγαίνει προς τα έξω"; Α, ναι δε λέω, φερέγγυος ο τύπος.
    Όσο για το πρώτο σου ΥΓ, απλά φανερώνει την ασχετοσύνη σου με το άθλημα. Ας δοκιμάσουν οι Ευρωπαίοι τα συστήματα των Αμερικανών σε άμυνα και επίθεση κι αν αντέξουν 10 μέρες έλα και πες μου. Ο Παο έχει χάσει 60(!!!) πόντους απο τους Σπερς σε φιλικό με ευρωπαϊκούς κανόνες. Κι όταν οι Αμερικανοί κατεβαίνουν σοβαρά και όχι παιδική χαρά τότε γίνεται της (πρόσφατης) Ολυμπιάδας.
    Ο κόσμος δεν έχει αλλιωθεί (εντελώς) από τη λαίλαπα "τίτλο ουργκ, γαβ, πρωτάθλημα, γουβ" που "βγαίνει προς τα έξω". Υπάρχει και η υγεία, η προοπτική, η προσπάθεια, που θέλγουν 9000 (ρεκόρ διαρκείας όλων των εποχών) άτομα στο να στηρίξουν. Ρίξε και μια ματιά στο καταστατικό του Θρύλου. Πάω στοίχημα ότι ΔΕ θα διαβάσεις "πρωτάθλημα ή ξέσκισμα".

    ReplyDelete
  9. ΟΚ, πάμε.. ένα-ένα:

    Κόκκαλης - έγω τον λέω θείο, έχει κερδίσει με το σπαθί του τον τίτλο.. για το τι έχω γράψει στο blog αυτό για τον θείο και τις σκηνο-θετικές επιλογές του σε παραπέμπω σε παλαιότερα posts.. δεν με διαβάζεις και με στενοχωρείς..

    ΝΒΑers με 10 πόντους μέσο όρο που να έβαζαν στην Ευρώπη 30αρες - χμμ, δεν θυμάσαι και πολλούς, ε; μήπως γιατί δεν υπάρχουν πολλοί.. ο Ρίβερς ήταν παιχταράς, αλλά 30 πόντους μέσο όρο, με τίποτα.. δες αυτούς που ήρθαν πέρυσι Ευρώπη.. Τσίλντρες, Πάργκο, Ντελφίνο.. για ποιές 30αρες μιλάμε τώρα; ίσως αθροιστικά κι οι τρεις μαζί..

    Κελάτι - 15 πόντους μέσο όρο στην Πολωνία, ε; Στην Μάλαγα είχε 12.. άρα καλύτερος του Von ή όχι;

    Von Wafer - εγώ μιλάω με γεγονότα μόνο φίλε.. Πόσα χρόνια έπαιζε στο ΝΒΑ; 5-6; Πόσες ομάδες είχε αλλάξει; άλλες 5-6; ΟΚ. το μεγάλο συμβόλαιο που το βρήκε; Στην Ευρώπη.. Γεγονότα.. Ε, τι να κάνουμε δηλαδή που αυτά λένε τα γεγονότα; Στο ΝΒΑ μέγαλο συμβόλαιο δεν βρήκε.. θες λόγω salary cap, θες λόγω restrictions, εγώ να συμφωνήσω.. αλλά το μεγάλο συμβόλαιο στην Ελλαδίτσα το βρήκε.. Γεγονότα..

    Αγγελόπουλοι και κριτική - ο καθένας βάζει τα δικά του όρια στην κριτική που κάνει.. αυτό που για σένα είναι ξέσκισμα, για μένα μπορεί να είναι επικοδομοιτική κριτική.. ή απλά διακωμώδηση μιας κατάστασης.. αλλά αλήθεια, που είναι η δική σου κριτική; εξαντλείται στο γιατί κρατήσαμε τον Γιαννάκη;

    Τι διαβάζω - επαναλαμβάνω, ενημέρωση από μέσα δεν έχς.. αν εσύ έχεις, και θες να μας πεις πως υπάρχει πλάνο και ακολουθείται κατά γράμμα, οκ, σεβαστό..

    Τσίλντρες - πάλι με γεγονότα θα μιλήσω.. τα λεφτά που βρήκε στην Ελλάδα δεν του τα δίνουν στο ΝΒΑ.. γι αυτό και ήρθε πέρυσι, γι αυτό έμεινε και φέτος.. αυτό τον κάνει κακό παίχτη; φυσικά και όχι.. πάντως πέρυσι ο Γιαννάκης δεν κατάφερε να τον αξιοποιήσει.. θα το καταφέρει φέτος;

    Πρίντεζης - τρελάθηκε λες.. ενδιαφέρουσα επιλογή λέξης.. πως έτσι ξαφνικά άραγε του έστριψε; μήπως γιατί αυτά τα μηνύματα έπαιρνε από τους Αγγελόπουλους; 1.4 στον βασιλόπουλο, 1.6 στον Μπουρούση, 3 στον Παπαλουκά, πόσα δίνουν στον χοντρο-Σόφο για να μην παίζει; σου λέει γιατί να μην ζητήσω κι εγώ 1.2; Δεν έχουν κάνει λάθη οι Αγγελό στα μισθολογικά;;; Κι όπως και να χει ο Πρίντεζης τα λεφτά που ήθελε τα βρήκε.. να μην μας το έπαιζε και ολυμπιακός κιόλας (δες σχετικό post)

    ΥΓ - Sorry, αλλά εγώ το ΝΒΑ το έχω απομυθοποιήσει εδώ και πολύ καιρό.. Λογικές του στυλ, όταν κατεβαίνουν σοβαρά γ*μάνε, όταν κάνουν χαβαλέ, χάνουν κι από την Εθνική Ελλάδος του Γιαννάκη μακριά από μένα..

    ΥΓ2 - Πρωτάθλημα ή ξέσκισμα όχι, δεν θα διαβάσω, αλλά ότι ο Ολυμπιακός είναι πάνω από πρόσωπα δεν νομίζω να διαφωνείς.. Ποιό το όφελος στο να χαιδεύουμε αυτάκια Κόκκαλη και Αγγελόπουλων; Αρκετούς δεν έχουν γύρω τους γι' αυτό;;

    ReplyDelete
  10. Η ασχετοσύνη σου με το άθλημα είναι τόσο μεγάλη που έχεις μείνει ακόμα στην εποχή του Γκάλη και ψάχνεις για παίχτες με τριάντα πόντους. Άστο το ρημάδι το μπασκετάκι ρε άνθρωπε, εδώ δεν είχες πάρει πρέφα ότι η ομάδα έφτασε λίγο πριν την Α2. Ο Πάσπαλιε πως σου φαίνεται για μεταγραφή; Μπορεί να τον πάρουμε, έχω ακούσει καλά λόγια. Ευτυχισμένο το 1986 και καλή επιτυχία στην εθνική Ελλάδας.
    12 πόντους έβαζε μόνο ο Κελάτι στο καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης και 40% τρίποντα; Α, τον άχρηστο. Να πάρουμε τον Ντίνο Μενεγκίν που βάζει 40. Ευτυχισμένο το 1986 λέμε. Τι να συγκρίνω μεταξύ ΝΒΑ (Γουέιφερ) και Ισπανίας (κελάτι); Το έχεις χάσει σκηνοθέτη. Πήγες να ξηγηθείς Λαρς Φον Τριερ και σ' έπιασε τρικυμία με την κάμερα στο χέρι.
    Η δική μου κριτική για τους Αγγελόπουλους ξεκινάει φέτος. Τώρα πήραν την πλειοψηφία των μετοχών, τώρα αρχίζουν. Τα 2 πρώτα χρόνια δεν είχαν μετοχές και τα 2 τελευταία μειοψηφία. Δεν μπορούσαν να έχουν δικό τους ΔΣ, δεν μπορούσαν να συμετάσχουν στις συσκέψεις του ΕΣΑΚΕ (δεν είχαν θεσμικό ρόλο στην ΚΑΕ)κλπ με ό,τι αυτά συνεπάγονται. Λεπτομέρειες; Μόνο αν είσαι εθισμένος στο μοντέλο Βασιλιάς-Ηλίος που πλασάρουν άλλοι.
    Ναι, έχω ενημέρωση από μέσα. Μη φανταστείς τίποτα φοβερό και τρομερό. Αρκετά όμως για να ξέρω τι ισχύει και τι είναι μαϊμού.
    Δεν ξέρω αν θα τον αξιοποίησει φέτος ο Γιαννάκης τον Τσίλι. Πάντως κάναμε πρόοδο σκηνοθέτα. Από παλτό που μόνο κορόιδα τον πληρώνουν, ο Τσίλντρες έγινε "όχι κακός". Το γιατί δε βρίσκουν ανάλογα συμβόλαια στο ΝΒΑ (εκτός αν είναι επιπέδου Κόμπε κλπ.) στο εξήγησα. Μη λέμε πάλι τα ίδια. Και τέτοιοι παίχτες, σε τέτοιες ηλικίες, πριν μερικά χρόνια Ελλαδίτσα μόνο για διακοπές.
    Έχεις χάσει επεισόδια σκηνοθέτη μου. Ο Σόφο αδυνάτισε εδώ και αιώνες, ο Παπαλουκάς τόσα έπαιρνε και στη Ρωσία και ο Μπουρόυσης είχε πρόταση 2.2 από Ρεαλ. Με τον Βασιλόπουλο έγινε όντως γκάφα και ευτυχώς διορθώθηκε με την φετινή οικονομική πολιτική. Ο Πρίντεζης δεν το πήρε χαμπάρι και την πάτησε.
    Καλά κάνεις και έχεις απομυθοποιήσει το ΝΒΑ. Δυστυχώς για μας όμως, οι Αμερικάνοί αποφάσισαν επιτέλους να πάρουν όλους τους υπόλοιπους στα σοβαρά και να φτιάξουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σταθερή εθνική. Τα αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται από την τελευταία Ολυμπιάδα.
    Τον Κόκκαλη βάρα τον όσο θες κι αν θες. Δικαίωμα σου. Τους Αγγελόπουλους προσωπικά θ' αρχίσω να τους βαράω (αν χρειαστεί εννοείται) από φέτος. Τους λόγους τους εξήγησα.

    ReplyDelete
  11. Όχι ρε φίλε, μην τα μπερδεύεις.. Δεν το είπα εγώ αυτό για τους 30 πόντους, ο Αρτέστ το είπε.. Εγώ το θεώρησα υπερβολικό για κάποιον σαν τον Von Wafer κι εσύ τότε προσπάθησες να μου αποδείξεις πως υπάρχουν τέτοιοι παίχτες.. Τώρα αν μετά τον Ρίβερς, το επόμενο όνομα που μπόρεσες να βρεις είναι ο.. Πάσπαλιε (πότε έπαιξε αυτός ΝΒΑ;), τότε, sorry, αλλά δεν σου φταίω εγώ..

    Αδυνατώ να καταλάβω την συλλογιστική σου για Κελάτι.. Φαίνεται να τον θεωρείς παιχταρά επειδή είχε 12 πόντους μέσο όρο πέρυσι (WOW!), αλλά δεν τον συγκρίνεις με τον Von Wafer, γιατί - κατ' εσέ - οι ΝBAers είναι από άλλον πλανήτη.. Τα λέω σωστά; Κι αφού υπήρχε η δυνατότητα για Von Wafer γιατί ο "σχεδιασμός" επέβαλε να κινηθούμε πρώτα για Κελάτι; Επειδή είναι γνώστης της Ευρωπαικής πραγματικότητας, επειδή είναι πιο φτηνός, ή έτσι για να κάνουμε χαβαλέ;

    Ε πέστο ρε αδερφέ πως έχεις ενημέρωση από μέσα.. Τώρα ησύχασα.. Και μου κάνεις και καλή διαφήμιση στο blog.. Φίλοι Ολυμπιακοί, όσοι θέλετε ενημέρωση από μέσα για τον μπασκετικό Ολυμπιακό, εδώ! στα comments του Σκηνοθέτη.. Ε ρε χλιδές..

    Και πάλι μου τα μπερδεύεις όμως.. Εγώ δεν είπα ποτέ πως Chilli και Von Wafer είναι για τα μπάζα.. Απλά πιστεύω πως και οι δυο βρήκαν πολύ καλύτερα συμβόλαια στην Ελλάδα από αυτά που μπορούσαν να βρουν στο ΝΒΑ..

    Τώρα γιατί να τους δώσεις τόσα χρήματα για να τους δελεάσεις να έρθουν και μετά να τους δώσεις στα χέρια του... Γιαννάκη να τους αξιοποιήσει, αυτό είναι - θα μου επιτρέψεις - αναπάντητο ερώτημα και μέγα σφάλμα.. Έδειξε πέρυσι πως δεν το έχει, του δίνουμε φέτος μια ακόμη ευκαιρία να μας το.. αποδείξει ξανά;;

    Ο Σόφο αδυνάτισε; Και γιατί δεν παίζει; Με τον Βασιλόπουλο έγινε γκάφα; Δηλαδή του έγινε αναπροσαρμογή και παίρνει όσα θα πρεπε ή την πλήρωσε ο κακομοίρης ο Γιωργάκης ο Πρίντεζης;

    ΥΓ. Σοβαρά τώρα, νομίζω πως ο καθένας μας έχει τις - όποιες, σεβαστές θέλω να πιστεύω - απόψεις του, προφανώς διαφορετικές, αλλά δεν ξέρω αν έχει νόημα να το συζητάμε παραπάνω.. Αν μη τι άλλο, είναι καλό να συζητάς με ανθρώπους που πιστεύουν στον φετινό μπασκετικό Ολυμπιακό και ευελπιστούν σε κάτι καλό.. Εγώ, για να κλείσω όπως ξεκίνησα, θα επιμείνω στο μικρό καλάθι.. κι ας με κατηγορούν μερικοί για μικρόμυαλο..

    ReplyDelete