Sunday 2 August 2009

Η βιομηχανία του πορνό επιστρέφει.. back to the basics... Άτιμη οικονομική κρίση!!

Οι πορνογραφικές εταιρείες κέρδισαν συνολικά το 2006 3,62 δισεκατομμύρια δολάρια από τις πωλήσεις DVD. Σήμερα τα ανάλογα κέρδη έχουν μειωθεί κατά το ήμισυ. Αυτό ανάγκασε στούντιο σαν το Vivid και το Digital Playground να στραφούν αποκλειστικά στο διαδίκτυο. Με μηνιαίες ή ετήσιες συνδρομές οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν το πολύ μέχρι 20 λεπτά καθαρού σεξ, χωρίς την ενοχλητική παρουσία υπόθεσης.

Πλέον οι περισσότερες ταινίες που παράγονται έχουν αυτή την μορφή, αν και κάποιες εταιρείες θα συνεχίσουν να επενδύουν στο… «ποιοτικό πορνό», όπως η Wicked Pictures. «Δυο με τρεις παραγωγές μας τον χρόνο θα έχουν πλοκή και θα διαθέτουμε αρκετά χρήματα για την πραγμάτωση τους» λέει ο πρόεδρος της, Στιβ Όρενσταΐν, νιώθοντας ουσιαστικά υπερήφανος για το πολύαναμενόμενο φουτουριστικό «2040». Την ερωτική ιστορία ενός μεσόκοπου πορνοστάρ με ένα σάιμποργκ, που προσομοιάζει με τον «Ρωμαίο και την Ιουλιέτα» του μέλλοντος.

Μια τρομερή αντίθεση σε σχέση με τα κρατούντα, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της «Vivid», Στιβ Χερς. «Η κατάσταση σήμερα μοιάζει σαν να βρισκόμαστε στα τέλη της δεκαετίας του ’70 ή στις αρχές του ’80 , όταν η μέση ταινία διαρκούσε σχεδόν 8 λεπτά και ήταν μόνο σεξ»

Οι ιδιοκτήτες και τα επιτελικά στελέχη των εταιρειών δεν φαίνεται να έχουν έγνοιες για την αλλαγή των δομών της βιομηχανίας πορνό. Οι μόνες που επηρεάζονται φαίνεται να είναι οι πρωταγωνίστριες σαν την Σαβάνα Σάμσον. «Η καλύτερη ταινία μου ήταν το «Flasher» όταν υποδυόμουν μια ψυχωτική γυναίκα που της είχαν δημιουργηθεί προβλήματα από το σπίτι της και έβγαζε τα στήθη της δημοσίως. Μετά ακολουθούσε η δράση. Σήμερα έχει μόνο δράση και αυτό δεν μου αρέσει» λέει η Σάμσον.

Η' αλλιώς, το πορνό επανεστιάζει στο μοναδικό target group που δεν πρόκειται να το εγκαταλείψει ποτέ: τους horny teenagers, που δεν έχουν καμία όρεξη για σενάρια και ερμηνείες, παρά μόνο για σεξ.. μπόλικο σεξ, σαν κι αυτό που απουσιάζει ακόμα από την ζωή τους..

Oh well, that's life Savanna...

No comments:

Post a Comment