Tuesday 14 September 2010

Επιτέλους, αρχίζει σιγά σιγά κι η κριτική προς τους Αγγελόπουλους..

http://www.superbasket.gr/sevastiadis/?p=148

Στο τεύχος ο Αστερίξ στην Ισπανία, ο μικρός Πεπίτο που είχε γίνει κολιτσίδα στους δύο ήρωες, κρατούσε την αναπνοή του όποτε δεν του έκαναν τα χατίρια. Στη νηπιακή ηλικία, τα παιδάκια τρέχουν στη μαμά τους όταν τα άλλα παιδάκια τους παίρνουν την μπάλα ή το γλυφιτζούρι. Και στον μαγικό κόσμο του ελληνικού μπάσκετ, ο Ολυμπιακός δεν πήγε στην κλήρωση, για να μάθουν τα άλλα παιδάκια που του πάνε κόντρα.

Μόνο που ο Ολυμπιακός είναι ένας τεράστιο μέγεθος και με τέτοιες ενέργειες χάνει πόντους. Όχι με αυτή καθεαυτή την ενέργεια, αλλά με την ερασιτεχνική της μεθόδευση. Χάνει τα πολλά δίκια που έχει και δείχνει να κινείται σπασμωδικά ενώ θα μπορούσε η αποχή να είναι το αποκορύφωμα μιας σειράς ενεργειών που θα έδινε το οριστικό μήνυμα ότι «έχω σχέδιο για να σας διαλύσω αυτό που θεωρώ κατεστημένο και με ενοχλεί».

Για να το πούμε λαϊκά, χέστηκε η φοράδα στο αλώνι που δεν πήγε ο Ολυμπιακός στην κλήρωση του ΕΣΑΚΕ έτσι που το έκανε. Ο ίδιος αποκλείεται να κερδίσει το παραμικρό, όσο για το πλήγμα στο γόητρο του συνδέσμου με τα χίλια προβλήματα, ισχύει το «τι να πεθάνει Σάββατο, τι Κυριακή πρωί». Οι μισοί εκ των παρισταμένων δεν το είχαν πάρει χαμπάρι και άλλοι νόμιζαν ότι έμπλεξαν στην κίνηση. Εγώ, λοιπόν, την πρώτη αντίδραση του Ολυμπιακού θα την περίμενα στις εκλογές του ΕΣΑΚΕ. Αφού την προηγούμενη φορά πήγε μέσα σε μια βδομάδα να ανατρέψει τον Οικονομίδη και απέτυχε πλήρως, αυτή θα περίμενα να το κάνει. Να το κυνηγήσει μεθοδικά και σίγουρα όχι να του δώσει στήριξη και ψήφο. Να αποδέχεται δηλαδή αυτή τη διοίκηση.

Και θα μου πει κάποιος, ότι ο λόγος της διαμαρτυρίας – αποχής ήταν η ποινή των εννέα αγωνιστικών. Μα δε μου λέει τίποτα το «είναι εξοντωτική και πρωτοφανής». Βγες με ξεκάθαρη ανακοίνωση να μου αντικρούσεις κάθε λέξη του σκεπτικού που σου έστειλε ο δικαστής μαζί με το… μπουγιουρντί. Βγάλε σκάρτη την απόφαση με τεκμήρια, κατήγγειλε την μεθόδευση της χρονοβόρας διαδικασίας, κάνε λιανά στον κόσμο σε τι αποσκοπούσε αυτή κατά τη γνώμη σου, κάνε ένα πακέτο τις αποδείξεις του «σάπιου» ΕΣΑΚΕ που με κάθε ευκαιρία σε αδικεί και δήλωσε ξεκάθαρα ότι «εγώ δεν συμμετέχω άλλο σε αυτό το πανηγυράκι».

Εγώ γελάω με τις κορώνες κάποιων… Ολυμπιακάρων «να πάρετε την ομάδα και να φύγετε». Δεν μου έχουν δείξει οι Αγγελόπουλοι ότι θα τα παρατήσουν για καμία αντιξοότητα, ότι θα δώσουν την χαρά σε αυτούς που τους κυνηγάνε να πουν ότι «τους κερδίσαμε». Εκεί θα είναι ο Ολυμπιακός, με λεφτά, μεταγραφές και προπονητές για να κυνηγήσει τα πρωτεία. Αυτό το έχουν καταστήσει σαφές. Αλλά το παρασκήνιο που σε ενοχλεί δεν το νικάς απέχοντας από τα… πάρτυ. Ούτε φυσικά στηρίζοντάς το σε κρίσιμες διαδικασίες σαν τις εκλογές.

Σχόλιο: Άρχισε επιτέλους η σκληρή - αλλά καθόλα δίκαιη! - κριτική προς τους Αγγελόπουλους! Καιρός ήταν!!! Καλές και άγιες οι αγνές προθέσεις, αλλά το πολύ το Κυρ ελέησον το βαριέται κι ο Θεός!!

No comments:

Post a Comment