Monday 6 September 2010

Ένα σχόλιο για την σχέση ΜΜΕ και Πρωθυπουργού

Αν και σε γενικές γραμμές η πολιτική δεν με συγκινεί ιδιαίτερα, πρέπει να παραδεχτώ πως είναι ένας χώρος γεμάτος σκηνο-θέτες - οι περισσότεροι τελείως αποτυχημένοι και ατάλαντοι βέβαια, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις αρκετά ενδιαφέρουσες!

Η σχέση του Πρωθυπουργού με τα ΜΜΕ είχε ανέκαθεν σκηνο-θετικό ενδιαφέρον. Από την εποχή που όλοι νομίζαμε πως τα ΜΜΕ είχαν το πάνω χέρι στη σχέση αυτή (σκηνο-θετώντας με περίσσεια μαεστρία το πορτραίτο του… Γιωργάκη και ως τις… απαιτήσεις για παραίτηση από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ) μέχρι φυσικά στις γνωστές σε όλους πλέον… κυβιστήσεις (βλέπε κωλοτούμπες) όταν ο… Γιωργάκης όχι μόνο παρέμεινε πρόεδρος (συντρίβοντας το αγαπημένο πουλέν των media), αλλά οδήγησε και το ΠΑΣΟΚ σε μια μεγάλη και καθαρή νίκη στις εκλογές.

Τα ΜΜΕ - προσωρινά; - ηττημένα δεν ήταν φυσικά ποτέ δυνατό να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια. Το παιχνίδι εξουσίας είναι εθιστικό βλέπετε και απαιτεί συνεχείς σκηνο-θετικές ακροβασίες!

Έτσι και με τις ανακοινώσεις του ΠΑΣΟΚ για δημάρχους και νομάρχες. Τα ΜΜΕ πάντα στην "πρώτη γραμμή της ενημέρωσης" (ακολουθούμενα από ορισμένα πολιτικά και δημοσιογραφικά blogs - τρομάρα τους!) σκηνο-θετούσαν, προεξοφλούσαν, ακόμη και στο σημείο να δημοσκοπήσουν έφτασαν (!!!) τους δικούς τους υποψηφίους (!!!), περιμένοντας φυσικά τον Πρωθυπουργό να ακολουθήσει πίσω από το άρμα που αυτοί έσερναν!

Και για μια ακόμη φορά την πάτησαν! Τυχαίο; Δεν νομίζω!

Δεν ξέρω τι είναι για τον Γιώργο. Δεν πιστεύω πως είναι το όνομα, ίσως είναι απλά θέμα χαρακτήρα και διαφορετικής κουλτούρας (το έχω ξαναγράψει πως είναι ότι πιο επικύνδινο για τον ελληνικό λαό να κυβερνάται από… Ελληναράδες!). Ένα είναι μόνο σίγουρο: το σκηνο-θετικό παιχνίδι με τα ΜΜΕ, ο Πρωθυπουργός το παίζει πολύ καλά! Όταν χρειάστηκε, βγήκε μπροστά και κατήγγειλε mediaκές συμπεριφορές (βλέπε MEGA), αλλά στην συνέχεια άφησε (και αφήνει) τα ΜΜΕ να εκτίθενται - υπάρχει άραγε πιο αποτελεσματικός τρόπος να απαξιώσεις κάποιον;;

Σίγουρα το παιχνίδι δεν τελειώνει εδώ - εξάλλου τα media, ως άλλοι σκηνο-θετικοί χαμαιλέοντες ήδη άρχισαν την προσπάθεια αποδόμησης των επιλογών του Γιώργου! Και όλοι φυσικά ξέρουμε πως αυτή η προσπάθεια δεν γίνεται για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης (ποιος νοιάζεται αλήθεια;) αλλά με σκοπό την τελική επικράτηση στην μάχη εξουσίας.

Η συνέχεια επί της οθόνης..

ΥΓ. Ξέρω πως πολλοί διαβάζοντας το post αυτό θα με κατηγορήσουν (ή απλά θα με κατατάξουν) ως ΠΑΣΟΚο. ΟΚ, δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό. Όποιος διαβάσει το post αυτό και το μόνο συμπέρασμα στο οποίο θα καταλήξει είναι πως είμαι ΠΑΣΟΚτζής, τότε… δικαίωμα του. Δημοκρατία έχουμε...

No comments:

Post a Comment