Sunday 29 August 2010

Sarotiko: Απογοητευμένοι οι 7 στους 10 πτυχιούχους από την κατάσταση στη χώρα-προτιμούν το εξωτερικό

Sarotiko: Απογοητευμένοι οι 7 στους 10 πτυχιούχους από την κατάσταση στη χώρα-προτιμούν το εξωτερικό

'Ερευνα της Καπα Research αποτυπώνει την αγωνία των νέων επιστημόνων για το μέλλον και ταυτόχρονα την απογοήτευσή τους για την κατάσταση που επικρατεί στην ελληνική αγορά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας,που δημοσιεύει το Βήμα της Κυριακής, ο 73,6% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα έφευγε από την Ελλάδα, ενώ το 42% δηλώνει ότι έχει ήδη κάνει συγκεκριμένες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση, ψάχνοντας για δουλειά στο εξωτερικό, σπίτι, ή κάποιο ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρόσθετης επιμόρφωσης.

Από εκείνους που δηλώνουν πρόθυμοι να εργαστούν στο εξωτερικό, το 66,4% δηλώνει ότι το κάνει για να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής συνολικά, το 44,7% για να βρει μια καλή δουλειά και το 32,6% για να διασφαλίσει περισσότερη αξιοκρατία στην εξέλιξή του. Μάλιστα, το 60,7% δηλώνει ότι θα προτιμούσε μια θέση εργασίας με προοπτική καριέρας στο εξωτερικό παρά μια μόνιμη θέση εργασίας στον ιδιωτικό ή στον δημόσιο τομέα στην Ελλάδα.

Οι απόφοιτοι και τελειόφοιτοι των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων υπογραμμίζουν οτι περισσότερο τους ενδιαφέρει να έχουν μια σταθερή εργασία, ανεξαρτήτως με το αν αυτή τους ικανοποιεί πλήρως. Σε ποσοστό 34% οι ερωτηθέντες δηλώνουν ότι επιθυμούν γενικώς να έχουν δουλειά, ανεξαρτήτως με το πού θα απασχοληθούν, ενώ σε ποσοστό 26,4% θα ήθελαν να είχαν τη δική τους επιχείρηση. Πάντως, οι περισσότεροι προτιμούν μια θέση στον ιδιωτικό τομέα (51,5%) παρά στον δημόσιο τομέα (44,3%), επειδή στον πρώτο υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες εξέλιξης

Σχόλιο: Είμαστε ήδη λοιπόν εν μέσω μιας μεγάλης οικονομικής μετανάστευσης; Θα το πιστέψω μόνο όταν το δω να συμβαίνει, γιατί ο Έλληνας την έχει την τάση να... γκρινιάζει χωρίς να κάνει τίποτα για να βελτιώσει την κατάσταση για την οποία γκρινιάζει!! Όσο για την άποψή που περί μετανάστευσης στο εξωτερικό; Ένα έχω μόνο να πω: ΜΑΚΑΡΙ!! Μακάρι όσοι από εσάς το σκέφτεσαι σοβαρά, να το πάρετε και απόφαση!! Η ζωή είναι πολύ μικρή και οι ευκαιρίες είναι - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ!! - εκεί έξω! Αυτό τουλάχιστον μπορώ να (σας) το επιβεβαιώσω!!

2 comments:

  1. Μια κουβέντα είπαν οι νέοι μας ! Σιγά μην αφήσουν την φραπεδιά και τα μαξιλάρια της καφετέριας για να ...δουλέψουν ! Μια κουβέντα είπαν τα παιδια .

    ReplyDelete
  2. Ας μην είμαστε άδικοι! Η απόφαση της μετανάστευσης δεν είναι εύκολη, κι ας την προστάζει η (κοινή) λογική! Η διαδικασία του να βρεις δουλειά στο εξωτερικό, ν αφήσεις πίσω οικογένεια και φίλους και να ξεκινήσεις από το μηδέν σε μια ξένη χώρα είναι λογικό και επόμενο να τρομάζει αρκετούς!

    Αυτό που εμένα προσωπικά με ενοχλεί είναι η γκρίνια απλά και μόνο για την γκρίνια!

    Ο καθένας πρέπει να πάρει πολύ συνειδητά την απόφασή του και μετά να αναλάβει και τις - όποιες - συνέπειες..

    Το να είσαι δυσαρεστημένος από μια κατάσταση χωρίς να προσπαθείς να κάνεις το οτιδήποτε για να την βελτιώσεις απ' το να γκρινιάζεις και να παραπονιέσαι το βρίσκω απλά εξοργιστικό - αλλά και τόσο μα τόσο ελληνικό!!

    ReplyDelete