Wednesday 18 August 2010

Ισχυρός και το δείχνει!

Περί Valverde ο λόγος φυσικά!

Ο Βάσκος απολαμβάνει την απόλυτη εμπιστοσύνη της νέας διοίκησης, το... απολαμβάνει, αλλά και το... τεστάρει!

Μεταγραφές του τύπου Δαβίδ Φούστερ από τα... δεύτερα της Villareal δεν είναι μεταγραφές που θα αλλάξουν επίπεδο τον Ολυμπιακό, αλλά γρανάζια στη μηχανή που έχει οραματιστεί ο Ernesto - είναι φανερό πως ο Βάσκος δεν διστάζει να πάρει το ρίσκο να διώξει "αγαπημένα" παιδιά της εξέδρας (βλέπε Ματ), να πάρει ρίσκο με μεταγραφές παικτών τελείων άγνωστων στο ελληνικό κοινό (βλέπε Φούστερ), ικανοποιώντας όμως ταυτόχρονα και την επιθυμία των οπαδών για... αίμα (βλέπε Μαρέσκα, Ντιόγο, Όσκαρ)

Πρέπει να πω πως όλα αυτά εμένα προσωπικά με ενθουσιάζουν, όχι τόσο σαν οπαδό του Ολυμπιακού, όσο σαν σκηνο-θέτη!

Ο Valverde ως γνήσιος Ισπανός σκηνο-θέτης διέγνωσε εύκολα τον... σουρεαλισμό που διέπει τον χαρακτήρα της ομάδας αυτής και των οπαδών της! Γιατί είναι σουρεάλ να απαιτείς έναν ολόκληρο χρόνο έναν συγκεκριμένο πρόπονητη και όταν αυτός έρχεται, να αμφισβητείς με το καλημέρα τις κινήσεις του!

Ο Ernesto το ξέρει καλά αυτό, το έχει πάντα στο μυαλό του, αλλά είναι και αρκετά ισχυρός χαρακτήρας, με συγκεκριμένη ποδοσφαιρική και προπονητική κουλτούρα που του επιτρέπει να... φτιάχνει το επιθυμητό αποτέλεσμα με τα δικά του υλικά!

Ένα από αυτά (θα) είναι και ο Φούστερ, που θα κλιθεί να ντυθεί αντί-Όσκαρ, να παίξει δηλαδή έναν ρόλο απαραίτητο στην ομάδα που οραματίζεται ο Ernesto!

Προς Θεού, αυτό δεν σημαίνει πως ο Φούστερ θα πάρει φανέλα βασικού!

Μια ομάδα χρειάζεται και λύσεις από τον πάγκο και ένας προπονητής σαν τον Ernesto χρειάζεται να ξέρει πως οι εισηγήσεις και οι επιθυμίες του πραγματοποιούνται!

Το εύκολο είναι να απαξιωθεί μια μεταγραφή πριν καλά-καλά αυτή ολοκληρωθεί! Το νόημα μιας τέτοιας πράξης είναι συνήθως δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί, αλλά εδώ τα πράγματα είναι απλά: ο Φούστερ είναι διπλό στοίχημα: για την διοίκηση (που δέχτηκε την εισήγηση του Ernesto) και για τον ίδιο τον Ernesto (που επιμένει σε λύσεις άγνωστες στο ευρύ κοινό!)

Και μόνο κάποιος που νιώθει ισχυρός θα έπαιζε τέτοιο διπλό στοίχημα!

No comments:

Post a Comment