Tuesday 24 August 2010

Το φοινικόδασος στου Πρέβελη ρεεεεεεε;;;

Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είχατε την τύχη να έχετε περάσει κάποιες από τις διακοπές σας στην Μονή Πρέβελη (κι είχατε απολαύσει τις χαρές και τα γάργαρα νερά του ποταμού Κουρταλιώτη) - όσοι όμως το είχατε, ξέρω πως αυτή η είδηση δεν μπορεί παρά να σας γέμισε τεράστια θλίψη!!!

Η Κρήτη, ένα νησί με μοναδικές ομορφιές, είχε πάντα να περηφανεύεται - δικαίως! - για τα 2 της μοναδικά φοινικοδάση: αυτό στου Πρέβελη και το επίσης καταπληκτικό στο Βάι.

Και κάποια καθάρματα - για να μην χρησιμοποιήσω καμιά πιο βαριά κουβέντα - "φρόντισαν" να βεβηλώσουν το ένα από σα δυο, με τρόπο που όχι απλά φωνάζει εμπρησμό, αλλά και φανερώνει πλήρη έλλειψη ανθρωπισμού, κουλτούρας και παιδείας!

Φυσικά, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις δεν μπορούν να χτιστούν στην θέση του φοινικοδάσους, οπότε δεν θέλει και πολύ μυαλό να καταλάβει κανείς που αποσκοπούσαν οι ηθικοί αυτουργοί!

Όσο για το σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης που ΔΕΝ λειτούργησε, δεν νομίζω να εκπλήσσεται κανείς! Κι αυτό από μόνο του λέει πολλά - η σήψη αυτής της χώρας, των δομών της και των ανθρώπων της είναι τόσο μεγάλη που σε κάνει πραγματικά να αναρωτιέσαι αν όντως υπάρχει σωτηρία μπροστά μας ή απλά κι άλλο... βάθος!

Θα ευχόμουν να πιαστούν τα καθάρματα που έβαλαν τη φωτιά και να τιμωρηθούν αναλόγως, αλλά ακόμη κι αυτό να γίνει (λέμε τώρα...) κανείς δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό που αισθάνομαι όταν σκέφτομαι πως θα χρειαστούν τουλάχιστον 50 με 60 χρόνια για να "ξαναζωντανέψει" το φοινικοδάσος...

No comments:

Post a Comment