Friday 13 August 2010

Αθάνατη Ελλάδα - κυριολεκτικά!

8500 οι υπεραιωνόβιοι – 100.000 οι μακαρίτες συνταξιούχοι

http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/284439.html

Η ηλεκτρονική μηχανογράφηση, σύμφωνα με τους στόχους του υπουργείου εργασίας , αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου. Ετσι, όλα τα ασφαλιστικά ταμεία θα έχουν μία ολοκληρωμένη και ασφαλή εικόνα για τον ακριβή και τον πραγματικό αριθμό των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με τηνε φημερίδα "Έθνος" ήδη το 80% έχει «περαστεί» στην κεντρική βάση δεδομένων και έως τις 30 του επόμενου μήνα αναμένεται να ολοκληρωθεί η απογραφή και του υπόλοιπου 20%. Τα στοιχεία που καταχωρίζονται είναι ο ΑΜΚΑ, ο ΑΦΜ, ο αριθμός μητρώου του ασφαλισμένου και η διεύθυνση κατοικίας. Επίσης καταγράφονται και οι τελευταίες πέντε συντάξεις (μηνιαίως) που εισπράττουν. Ταυτόχρονα, λένε πηγές, με τους ελέγχους θα γίνεται παρέμβαση του Εισαγγελέα σε περιπτώσεις που διαπιστώνεται απάτη με σκοπό την παράνομη είσπραξη σύνταξης.

'Ολα τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι μεταξύ τους ηλεκτρονικά διασυνδεδεμένα, και φυσικά θα έχουν πρόσβαση και στον κεντρικό υπολογιστή. Δίνεται με αυτόν τον τρόπο η δυνατότητα της διασταύρωσης των στοιχείων και ο εντοπισμός των παράνομων συνταξιούχων. Ανεπίσημες εκτιμήσεις θέλουν γύρω στους 100.000 πεθαμένους να εισπράττουν συντάξεις...

Δηλαδή, αν κι έχουν αποδημήσει, εντούτοις οι συγγενείς τους δεν το έχουν δηλώσει με αποτέλεσμα να καρπώνονται αυτά τα χρήματα. Στοιχείο το οποίο, αν επιβεβαιωθεί, σημαίνει τεράστια απώλεια εσόδων για τα ασφαλιστικά ταμεία. Πρόχειρες εκτιμήσεις θέλουν η «τρύπα» αυτή να ανέρχεται σε 600 εκατ. με 1 δισ. ευρώ ετησίως.

Επιπλέον, πρόσφατα ο Ρ. Σπυρόπουλος είχε κάνει γνωστό ότι γύρω στους 8.500 συνταξιούχους του ΙΚΑ είναι υπεραιωνόβιοι. Με ηλικίες άνω των 105 ετών. Οι περιπτώσεις αυτές ήδη διερευνώνται μία προς μία προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως βρίσκονται εν ζωή και αν νομίμως τους καταβάλλεται η σύνταξη.

No comments:

Post a Comment