Monday 22 February 2010

O Γιαννάκης υποκλίνεται στον Μίλος... Επιτέλους!!

http://www.sport24.gr/html/ent/010/ent.346010.asp

Μέσα σε ένα χρόνο άλλαξαν τα πάντα γύρω από τον Τεόντοσιτς που πήρε το MVP. Πέρυσι ήταν εκτός τελικού και το καλοκαίρι δεν ξέραμε αν θα είναι στην ομάδα.

Είναι λάθος αυτό. Ο Μίλος είναι ένα νεαρό παιδί, το οποίο θέλει να γίνει ένας αποτελεσματικός επαγγελματίας αθλητής. Αυτή η διαδικασία δεν γίνεται μόνο προς τα πάνω. Εχει σκαμπανεβάσματα. Σε αυτά υπάρχει η ομάδα και οι άνθρωποι που δουλεύουν γι’ αυτή, ώστε να του δημιουργήσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να γίνει ολοκληρωμένος μπασκετμπολίστας. Γιατί γι’ αυτό προορίζεται. Το ένα κομμάτι είναι το αγωνιστικό. Το άλλο έχει να κάνει με το να γυμνάζεται κάποιος σωστά, να τρώει σωστά, να σκέφτεται για τη ζωή του και για την ομάδα. Ολα αυτά δημιουργούν σκαμπανεβάσματα. Πέρυσι σε ένα παιδί 21 ετών δίναμε πάνω από 20 λεπτά μέσο όρο. Εν γνώσει μας. Στόχος μας ήταν να γίνει αυτό το παιδί πρωταγωνιστής στον Ολυμπιακό. Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα τον χρησιμοποιούσαμε τόσο. Αυτό δεν σημαίνει πως αν κάποια στιγμή δεν είναι όπως τον θέλει η ομάδα, δεν θα μείνει εκτός αυτής. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα που έχει πάρα πολλούς παίκτες και οι πρόεδροι θέλουν να έχουν τους καλύτερους. Και είναι μια ομάδα που πρέπει να παίζει εννέα μήνες μπάσκετ. Ούτε έναν ούτε δύο. Άρα πρέπει να προετοιμάζει καταστάσεις που μπορεί να συμβούν μέσα στη χρονιά: Τραυματισμών, κακής απόδοσης, τιμωρίας. Από κει και πέρα, είναι ένα παιδί που έχει σπουδαίο ταλέντο και που η ομάδα θέλει να τον χρησιμοποιεί ως πρωταγωνιστή.

Εχει κάποια στοιχεία που θυμίζουν τον παίκτη Γιαννάκη. Οπως την άγνοια κινδύνου κι αυτό το τρίποντο με σταμάτημα στον αιφνιδιασμό.

Ο Μίλος είναι πολύ καλύτερος παίκτης και θα γίνει πολύ καλύτερος.

Από εσάς;

Βέβαια. Δεν το συζητάμε. Απλά το θέμα είναι πόσο σκληρός θα είναι με τον εαυτό του, ώστε κάθε μέρα να κάνει πιο δυνατή προπόνηση. Αλλά και να αντιμετωπίζει τους πειρασμούς που υπάρχουν γύρω του. Γιατί πλέον στη ζωή υπάρχουν πάρα πολλοί για όλους τους αθλητές.

No comments:

Post a Comment