Monday 21 September 2009

Συνοπτικά οι νικητές των βραβείων Emmy

Η δραματική σειρά "Mad Men" και η κωμωδία "30 Rock", ήταν οι μεγάλοι νικητές της 61ης απονομής των τηλεοπτικών βραβείων Emmy, που έγινε στο "Nokia Theater".

Τo "Mad Men", το οποίο περιγράφει τον κόσμο μιας διαφημιστικής εταιρείας στις αρχές της δεκαετιάς του 60' και προβάλλεται από το καλωδιακό AMC, κέρδισε το βραβείο για δεύτερη συνεχή χρονιά.

"Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα μέλη της Ακαδημίας, που αναγνώρισαν για άλλη μια φορά την προσπάθειά μας", δήλωσε ο δημιουργός του "Mad Men", Matthew Weiner.

Το "30 Rock" που προβάλλεται από το NBC και περιγράφει τα παρασκήνια μιας εταιρείας παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος, κέρδισε το πρώτο βραβείο για τρίτη συνεχή χρονιά.

Σε πέντε από τις έξι κορυφαίες κατηγορίες των βραβείων, επικράτησαν περσινοί νικητές εκτός από αυτήν της "καλύτερης κωμικής ηθοποιού", όπου η Toni Collete του "United States of Tara" επικράτησε της Tina Fey του "30 Rock".

Το βραβείο του καλύτερου δραματικού ηθοποιού κέρδισε ο Bryan Cranston, o οποίος υποδύεται έναν άρρωστο σε τελικό στάδιο καθηγητή χημείας, ο οποίος κάνει μια δεύτερη καριέρα ως έμπορος ναρκωτικών στη σειρά "Breaking Bad". Ο 53χρονος Cranston είχε κερδίσει και την περασμένη χρονιά για τον ίδιο ρόλο.

Η Glen Close κέρδισε το τρίτο Emmy της καριέρας της ως καλύτερη δραματική ηθοποιός, για τον ρόλο της στη σειρά "Damages".

Όπως αναμενόταν o σταρ του "30 Rock" Aleck Baldwin κέρδισε το βραβείο καλύτερου κωμικού ηθοποιού, κάτι που είχε γίνει και την περασμένη χρονιά.

Ο Brendan Gleeson, κέρδισε το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού σε μίνι-σειρά για την ερμηνεία του στο πολεμικό δράμα "In the Storm", όπου υποδύεται τον Winston Churchill και η Jessica Lange κέρδισε το πρώτο της βραβείο Emmy στην καριέρα της ως καλύτερη ηθοποιός σε μίνι σειρά για τον ρόλο της στο "Grey Gardens".

Πηγή: http://www.news247.gr/a/5!102654

No comments:

Post a Comment