Thursday 17 September 2009

Τι λες ρε συ Βγενό; Γίνονται αυτά τα πράγματα;;;

Αν. Βγενόπουλος: «Το πάρτι τελείωσε»

http://www.naftemporiki.gr/news/printstory.asp?stories=1716298&id1716298=on

Σφοδρή επίθεση κατά της Aegean εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΜΙG Ανδρέας Βγενόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τη νέα Ολυμπιακή.

Ο κ. Βγενόπουλος κατηγόρησε την Αegean για αθέμιτο ανταγωνισμό και για κατάργηση των νόμων σε ό,τι αφορά τη γραμμή προς Κωνσταντινούπολη.

«Κατήργησαν τους νόμους και το Κοινοβούλιο προκειμένου να πάρουν άδεια για να πετάξουν στην Κωνσταντινούπολη», τόνισε με αφορμή ανακοίνωση της Aegean για νέο δρομολόγιο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Όπως είπε ο πρόεδρος της MIG, για το συγκεκριμένο θέμα επισκέφθηκε τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Μεταφορών κ. Πλατή, ο οποίος δήλωσε άγνοια για το πώς ανέλαβε η Aegean το δρομολόγιο, το οποίο βάσει διακρατικής συμφωνίας θα έπρεπε να δοθεί με διαγωνισμό.

Σύμφωνα με τον κ. Βγενόπουλο, κατά την επίσκεψη ελληνικής αντιπροσωπείας στην Τουρκία, υπεγράφη μνημόνιο -δίχως να υπογραφεί σχετική συμφωνία ή να κυρωθεί από τη Βουλή- το οποίο έχει χρησιμοποιήσει η Aegean Airlines και το οποίο φέρονται να έχουν υπογράψει τρεις εκπρόσωποι του υπουργείου Εξωτερικών και τρία στελέχη της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με τους αντίστοιχους φορείς της Τουρκίας εν αγνοία του υπουργείου Μεταφορών.

«Φαίνεται ότι ο κ. Βασιλάκης (σ.σ.ο πρόεδρος του ΔΣ της Aegean Ailines, κ. Θόδωρος Βασιλάκης) περνούσε απ' έξω και το άκουσε. Πήγε λοιπόν στην ΥΠΑ και η ΥΠΑ του έδωσε το δρομολόγιο» παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Βγενόπουλος και διερωτήθηκε: «Σε ποιες άλλες διακρατικές συμφωνίες εισχώρησε με ανάλογο τρόπο η Aegean στο παρελθόν εις βάρος της τότε κρατικής Ολυμπιακής;». Ψάξτε το, τόνισε, διερωτώμενος αν υπήρξε πρωτοβουλία του ΥΠΕΞ, της ΥΠΑ ή και των δύο.

«Αυτοί που ενδιαφέρθηκαν όψιμα για την Ολυμπιακή, δεν μπορούν να μιλούν για ανταγωνισμό... Θα πρέπει να καταλάβουν ότι το πάρτι τελείωσε», ανέφερε στο ίδιο ύφος ο πρόεδρος της MIG και πρόσθεσε: «Μέχρι τώρα η Aegean πέρασε καλά, αλλά πλέον δεν θέλω να συμπεριφέρονται έτσι».

Όπως είπε, στην Ολυμπιακή «από δω και πέρα θα υπάρχει ξεκάθαρη ατζέντα και υγιης επιχειρηματικός σχεδιασμος».

No comments:

Post a Comment