Saturday 28 March 2009

Χμμμ.. Interesting... Very interesting...

Ξανα-καταπιάνομαι με το θέμα "Πρωινός Καφές".. Και δεν θέλω σχόλια, το θέμα έχει μπόλικο σκηνο-θετικό ενδιαφέρον.. Λοιπόν, διαβάζω στο enimerosi24.gr:

Στη πρώτη συνέντευξη τής Κατερίνας Ζαρίφη μετά το ξαφνικό κόψιμο από το τιμόνι τού «Πρωινού Καφέ», οι μπηχτές πάνε κι έρχονται. Τα βέλη τής πρώην παρουσιάστριας έχουν στόχο το Νίκο Μουτσινά από τον οποίο νιώθει την ανάγκη να διαχωρίσει τη θέση της. Χαρακτηριστικά δηλώνει στη κάμερα τού ''Life & Style'' ότι ενώ στην αρχή το όραμα τού Μουτσινά στήριξε και η ίδια αλλά και το κανάλι, ωστόσο, οι διαφορές της με τον πρώην συμπαρουσιαστή της ήταν πολλές. Ομολόγησε ότι, προφανώς, και υπάρχει παρασκήνιο γύρω από την απότομη διακοπή τής εκπομπής, δίνοντας έμφαση στη διαφορετική οπτική που είχε μεταξύ του το δίδυμο, όσον αφορά τη θεματολογία και το περιεχόμενο τού προγράμματος που είχε κληθεί να αναλάβει. Τέλος, ανέφερε ότι με το Νίκο έχουν να μιλήσουν εδώ και 10 ημέρες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι σχέσεις τους σαφώς και δεν είναι οι καλύτερες δυνατές. Ένα είναι σίγουρο. Η νίκη έχει πολλούς πατέρες, η αποτυχία είναι πάντα ορφανή!

Ορίστε.. δεν έχει αυτό - σκηνο-θετικό - ενδιαφέρον;

Το enimerosi24 επικεντρώνεται στο γεγονός - αλλά σαν σοβαρό portal που είναι κάνει και το σχόλιό του, στην τελευταία πρόταση.. Εμείς από δω, βεβαίως, ξέρετε.. Επικεντρωνόμαστε στον σχολιασμό (από σκηνο-θετικής πλευράς πάντα, ναι..)

Το ενδιαφέρον με αυτήν την ιστορία έχει να κάνει με.. πρόσωπα (ή μήπως προσωπεία;) Είναι πολλά τα πρόσωπα που παρουσιάζει κανείς μπροστά στο γυαλί... Πόσα, όμως, από τα πρόσωπα αυτά είναι αληθινά - κομμάτι του εαυτού και της προσωπικότητας του καθενός - και πόσα - επαγγελματικά ή ερασιτεχνικά - σκηνοθετημένα;
Εγώ την αμαρτία μου θα την πω.. Την Ζαρίφη την συμπαθώ.. δεν μπορώ να πω οτι την βρίσκω ιδιαίτερα αστεία, αλλά μου είναι συμπαθής - τουλάχιστον με το πρόσωπο που έδειχνε στην Ελένη... αλλά εδώ είναι foul.. Ή μάλλον από τον Σεπτέμβρη και μετά, κάνει συνεχώς foul.. Και όχι, δεν μιλάω για τις επιλογές της, αυτές είναι δικαίωμα της.. αλλά μιλάω για την - συνεχή και έντονη - προσπάθεια της να αποποιηθεί του μεριδίου των ευθυνών της (ναι, αυτό που πηγάζει από τις αποφάσεις της!)

Φεύγοντας από την Ελένη, μας ανακοίνωσε πως θα δούμε ένα καινούριο πρόσωπό της, αυτό της ηθοποιού.. Δεν το είδαμε.. Έναν ολόκληρο χειμώνα προσπαθούσε να μας πείσει ότι αυτή δεν ήθελε να αναλάβει τον Καφέ, αλλά την έπεισε ο Μουτσινάς.. Ένα πράγμα "για τον φουκαριάρη τον Νίκο" το έκανα.. Δεν (μας) έπεισε... Και τώρα που τα πράγματα στράβωσαν; Πάλι τα ίδια.. Απόστασεις από τον Μουτσινά, αυτουνού το όραμα άλλαξε, μας λέει, πάλι δεν φταίει η ίδια.. Και το ακόμη χειρότερο; Αφήνει να εννοηθεί πως πλέον τα "σπάσανε" με τον Μουτσινά.. Ναι, αυτόν που το καλοκαίρι την έπεισε να αφήσει την ηθοποιία για τον Καφέ, αυτόν που ευθύνεται για το κόψιμο του Καφέ, αυτόν που ευθύνεται για όλα τελικά?!?
Προφανώς και δεν μιλάμε για την ίδια Ζαρίφη που βλέπαμε στην Ελένη, έτσι δεν είναι; Δεν είναι μόνο δική μου ιδέα;

Χμμμ.. γιατί όμως όλα αυτά; Γιατί απλά - αλλά κλασσικά σκηνο-θετικά - προσπαθεί να σώσει την παρτίδα με το να ξαναπεράσει στο παλιό της πρόσωπο.. Αυτό που την έκανε συμπαθή, αυτό που η ίδια φρόντισε να "στραπατσάρει".. Και τώρα τι; Επιστροφή στο ραδιόφωνο και έξυπνες, στοχευμένες συνεντεύξεις για τον Καφέ.. Το μύνημα; Ξεκάθαρο! Ξεχάστε την Κατερίνα την φιλόδοξη που θέλει να σερβίρει Καφέ και συγχωρείστε την Κατερίνα την αφελή που την παρέσυρε ο Μουτσινάς.. Σε απλά ελληνικά; Πείτε με αφελή ναι (ακόμα και χαζή!), αλλά σας παρακαλώ μην με λέτε αμοραλίστρια ή προδότρα, εγώ την αγαπάω την Ελένη..

Μάχη για επιβίωση.. Τηλεοπτική, θα μου πεις.. Ναι, αλλά επιβίωση.. Πλέον δίνεται πίσω από τις κάμερες... Με στόχο; Επιστροφή μπροστά από αυτές?!? Θα δείξει...
Είδατε που σας στα λεγα στον τίτλο;

No comments:

Post a Comment