Tuesday 1 December 2009

Όλα βαίνουν καλώς!!

Ξέρετε ποιά είναι η μεγαλύτερη νίκη του Ολυμπιακού από το σαββατοκύριακο που μας πέρασε; Διαβάστε τον κ. Νικόλα Βασιλαρά και θα καταλάβετε:

http://www.gazzetta.gr/bloggers/vasilaras/item/58385-τάσεις-μαζοχισμού

Ρε με το ζόρι να τον αναστήσουν τον Ολυμπιακό;

Ποτέ ξανά στο σύγχρονο παρελθόν ο Παναθηναϊκός δεν κατέβαινε με τόσο ευνοϊκές συγκυρίες στον Πειραιά. Και αγωνιστικά αλλά και σε διοικητικό επίπεδο αφού ο Πατέρας έκανε τα πάντα για να πας όπως πρέπει σε μια «ιδιαίτερη» έδρα. Ε και τι κατάφερες;

Να χάσεις με τα χέρια κάτω δείχνοντας νοοτροπία loser ομάδας. Σε δυο εβδομάδες μέσα γκρέμισαν όσα είχαν χτίσει στο 1/3 του πρωταθλήματος και φτου κι απ’ την αρχή. Εστω και από το -1 που δεν λέει και πολλά και δεν χρειάζεται να φέρει πανικό.

Δεν επιτρέπεται να είσαι τόσο καλύτερος στο πρώτο μέρος και στο τέλος να χάνεις και από πάνω. Μιλάμε για τον ορισμό της φλύαρης υπεροχής και της χαλαρότητας στο τελείωμα των φάσεων. Σε αυτά τα ματς πρέπει να «σκοτώνεις» όταν βρίσκεται απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ και όχι να είσαι τόσο soft.

Με εξαίρεση τον Ζιλμπέρτο που για μένα ήταν συγκλονιστικός και τον Σισέ που από γκίνια και μόνο δεν βρήκε δίχτυα οι υπόλοιποι (άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο) δεν είχανε καταλάβει ούτε με ποιον έπαιζαν ούτε ότι το ματς ήταν επίσημο και όχι φιλικό.

Μιλούσα στο ημίχρονο με αρκετούς ερυθρόλευκους φίλους μου στο γήπεδο και δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως αυτή η ομάδα που είχε σκάσει από το 15’ ήταν μπροστά στο σκορ. Ούτε και εγώ φυσικά.

Κι αν πούμε τέλος πάντων ότι το γκολ οφείλεται στη γνωστή ρέντα του Ολυμπιακού που κάνει γκολ από το πουθενά, το ακόμη χειρότερο δεν το ‘χαμε δει έως τότε. Και αναφέρομαι στη μη αντίδραση των πράσινων. Περίμεναν να φάνε και δεύτερο και ούτε και τότε... συγκινήθηκαν. Στάση 100% παθητική και απόλυτος συμβιβασμός με την ήττα. Κρίμα.

Ο Κατσουράνης ήταν σαν να μην κατέβηκε ποτέ, ο Σπυρόπουλος έκανε μάγκα τον Ζαίρί, ενώ και οι υπόλοιποι στην άμυνα ήταν αλλού γι΄αλλού. Καμία ουσιαστική βοήθεια και από τον Σάλπι που δεν έκανε τίποτα περισσότερο από το να... τρέχει. Αυτό όμως δεν φτάνει σε ματς τέτοιου επιπέδου.

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν έδειξε τάσεις μαζοχισμού και άφησε με το έτσι θέλω τον Ολυμπιακό στην κορυφή. Σαφώς και τίποτα δεν έχει τελειώσει, καθώς το πρωτάθλημα θα τελείωνε ΜΟΝΟ σε ενδεχόμενη πράσινη νίκη.

Σκοπός πλέον είναι να μείνεις ενωμένος και να μην διαλύσεις. Είσαι καλύτερος και πρέπει να το βγάλεις και μέσα στο γήπεδο. Δεν γίνεται αλλιώς. Αυτός ο αντίπαλος αποκλείεται να μην σε ξαναφέρει σε θέση βολής.

Σχόλιο: Όλα λοιπόν βαίνουν ΚΑΛΩΣ στο βασίλειο της Παιανίας. Ο ΠΑΟ έκανε μάγκα τον ανύπαρκτο - και τυχερό! - Ολυμπιακό και, παρά τις τάσεις μαζοχισμού, είναι απολύτως βέβαιο πως το πρωτάθλημα θα γίνει ΠΡΑΣΙΝΟ.. Απλά είπαν να παρατείνουν λιγάκι την αγωνία, μην χάσει κι ο κόσμος το ενδιαφέρον του από τόσο νωρίς! Χα χα..
Καμία αυτοκριτική, κανένας προβληματισμός.. ΟΚ μάγκες, συνεχίστε έτσι και θα τα πούμε τον Μάιο...

No comments:

Post a Comment