Monday 27 April 2009

Ανακάτεμα στα πρωινάδικα...



Το διάβασα στο enimerosi24.gr και το βρήκα εξαιρετικά ενδιαφέρον

Από έρευνα που έχουν στα συρτάρια τους οι υπεύθυνοι του Mega, προκύπτει ότι ο παρουσιαστής του «Όμορφου κόσμου» έχει πάψει προ πολλού να είναι το «καλό παιδί» της ελληνικής τηλεόρασης. Η φήμη του διολισθαίνει διαρκώς ενώ το προφίλ του έχει δεχθεί σοβαρό πλήγμα, αφού το κοινό τον θεωρεί δύστροπο.

Κι αυτός είναι πολύ απλά ο λόγος που η Ελένη κυριαρχεί τόσα χρόνια...

Όχι, όχι γιατί αυτή είναι “αληθινή” και οι άλλοι “ψεύτικοι” (για τηλεόραση, μιλάμε), αλλά επειδή η persona που περνάει προς τα έξω είναι πιο κοντά στον πραγματικό της χαρακτήρα – το λεγόμενο, κορίτσι της διπλανής πόρτας.

Ποτέ δεν “έφαγα” το παραμύθι του “καλού παιδιού” για τον Γρηγόρη. Όχι γιατί δεν είναι (δεν τον έχω γνωρίσει τον άνθρωπο!), αλλά γιατί όπως πλασαρίστηκε, αυτή η persona ήταν από την αρχή too much! Κανείς άνθρωπος δεν μπορεί να είναι τόσο καλός όσο προσπάθησαν να μας πασάρουν τον Γρηγόρη – πόσο μάλιστα απ’ αυτούς που δουλεύουν στην τηλεόραση – μην τρελαθούμε κιόλας! Και ποιός ο λόγος στο κάτω-κάτω; Αν κάτι μας έχει διδάξει η τηλεοπτική ιστορία είναι πως οι θεατές πιο εύκολα ταυτίζονται με “καθημερινούς”, φυσιολογικούς ανθρώπους, με τα όποια καλά και κακά τους.

Είναι φανερό πλέον πως ο Γρηγόρης έπεσε στην παγίδα που ο ίδιος έστεισε – σε μεγάλο βαθμό – στον εαυτό του. Βλέπετε, οι νοικοκυρές δεν ψάχνουν να ταυτιστούν με τον εκάστοτε παρουσιαστή του πρωινού, αλλά αυτόν / αυτήν που θα τους κρατάει την καλύτερη συντροφιά.

Αυτό κατάλαβε εξαρχής η Ελένη και με επιτυχία δημιούργησε μια persona ξανθιάς που είναι αρκετά έξυπνη για να στήνει ένα πρωινό πρόγραμμα και να πλαισιώνεται με ταλαντούχους (και πιστούς, ως επί το πλείστον) συνεργάτες, αλλά και αρκετά χαζή για να κάνει τους καλεσμένους της να αισθάνονται άνετα (σε θέση υπεροχής) και να ρωτάει όλες εκείνες τις ηλίθιες ερωτήσεις που κάθε νοικοκυρά θα έκανε. Respect!

Και κλείνω με το καινούριο πρόσωπο στο πρωινό. Είναι φανερό πως στον ANT1 κατάλαβαν το – τεράστιο – λάθος που έκαναν το καλοκαίρι, προσφέροντας ένα πρωινό με όχι μία, αλλά δύο larger than life personas, που φυσικά συγκίνησε ελάχιστους. Άτακτη υποχώρηση στο μοντέλο Μενεγάκη λοιπόν, με την Βίκυ Καγιά. Έχει πιθανότητες να πετύχει; Αναμφίβολα! Με τα προβλήματα του Γρηγόρη, η 2η θέση είναι δική της, εκτός κι αν αυτοκτονήσει (που δεν θα το κάνει!). Αλλά είναι αυτό αρκετό για τον ΑΝΤ1 (νούμερο 1;). Δεν νομίζω...

Αν θέλουν κάτι παραπάνω καλό θα είναι να καταλάβουν πως δεν αρκεί να διαλαλούν δεξιά κι αριστερά πως η Βίκυ είναι το κορίτσι της διπλανής πόρτας – αυτό είναι για την ίδια να το αποδείξει.. Και ας σταματήσουν επιτέλους να βάζουν τον πήχη κάτω απ’ την Ελένη – ποιός αλήθεια ξεκινά σε μια τέτοια ζώνη για να βγει δεύτερος;

Πρόβλεψη; Η Ελένη είναι σταθερή αξία, γιατί ποτέ δεν προσπάθησε να περάσει κάτι που δεν είναι και πάταγε πάντοτε πάνω στο πετυχημένο μοντέλο που η Ρούλα Κορομηλά καθιέρωσε. Η Βίκυ πρέπει να πάρει την δεύτερη θέση απ’ τον Γρηγόρη και να παλέψει του χρόνου για την πρωτιά, οτιδήποτε άλλο θα είναι αποτυχία. Ο Γρηγόρης.. ποιός Γρηγόρης;

No comments:

Post a Comment