Thursday 16 April 2009

Φεστιβάλ Μηδέν – Στηρίζουμε οτιδήποτε χτίζεται από το μηδέν

Το διάβασα στο – πάντα καλά ενημερωμένο – enimerosi24.gr και δεν μπορώ παρά να το προβάλω και να το στηρίξω (με όσες – λιγοστές – δυνάμεις έχω...)

Το Video Art Festival Μηδέν καλεί όλους τους βιντεοκαλλιτέχνες και δημιουργούς βίντεο να στείλουν εγκαίρως τις συμμετοχές τους για το φετινό πρόγραμμα προβολών, το οποίο θα φιλοξενηθεί, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, σε δημόσιους χώρους και πλατείες στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2009.

Α. Πρόσκληση για υποβολή έργων βίντεο (καταληκτική ημερομηνία: 31 Μαρτίου 2009) Στην 5η διοργάνωση του, το Festival Μηδέν θα έχει επετειακό χαρακτήρα, γιορτάζοντας 5 χρόνια παρουσίας στον εικαστικό χώρο. Για το 2009, εκτός από το βασικό πρόγραμμα, σχεδιάζονται οι παρακάτω θεματικές ενότητες: 1. μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “Transforming the ordinary” (μεταμορφώσεις του συνηθισμένου) 2. μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “Strange thoughts” (περίεργες σκέψεις) 3. ένα αφιέρωμα στο videodance 4. μια θεματική ενότητα υπό τον γενικό τίτλο “Urban (R)evolutions”

Β. Πρόσκληση για την υποβολή στατικών εικόνων (καταληκτική ημερομηνία: 15 Μαΐου 2009) Ειδικά για την ενότητα “Urban (R)evolutions”, το Festival Μηδέν καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους καλλιτέχνες να στείλουν, εκτός από βίντεο, και αυτόνομες στατικές εικόνες (μέχρι 10 για κάθε συμμετέχοντα) μέσω e-mail, με στόχο τη δημιουργία ενός συλλογικού έργου που θα προβληθεί σε μορφή slide-show σε ανοιχτούς χώρους του Ιστορικού Κέντρου Καλαμάτας κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ. Οι στατικές εικόνες μπορεί να είναι φωτογραφίες, ψηφιακά επεξεργασμένες εικόνες, φωτομοντάζ, κολάζ, σχέδια, τρισδιάστατα γραφικά, αρχιτεκτονικές προτάσεις κλπ, με επεμβάσεις στο αστικό τοπίο, προτάσεις εικαστικής παρέμβασης στην πόλη κ.α. Οι υποβαλλόμενες εικόνες θα πρέπει να είναι πρωτότυπα έργα, σε ανάλυση όχι μικρότερη από 800x600pixels, 72dpi, tiff, jpg ή bmp.

Οι ενδιαφερόμενοι καλλιτέχνες θα πρέπει να στείλουν μαζί με τις υποβαλλόμενες εικόνες τα πλήρη στοιχεία τους και ένα σύντομο βιογραφικό μέσω e-mail με τίτλο μηνύματος Urban-stills στο festivalmiden@gmail.com.

Direct link για το festival miden εδώ: http://www.festivalmiden.gr/

No comments:

Post a Comment