Monday 27 August 2012

ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Μαρινάκης-Κουρτάκης βάζουν φωτιά στα τόπια του γερασμένου ελληνικού τύπου

Μαρινάκης-Κουρτάκης βάζουν φωτιά στα τόπια του γερασμένου ελληνικού τύπου - Editor's choice - ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Παρακολουθώντας κανείς τις κυκλοφορίες της Κυριακής, των λεγόμενων μεγάλων εφημερίδων, διαπιστώνει πως με εξαίρεση το «Πρώτο Θέμα» που διατηρείται κοντά στις 150.000 φύλλα με την προσφορά του Μαρινόπουλου(Θέμα»: 146.000, «Real news»: 107.000, «Βήμα»: 103.000, «Έθνος» – «Καθημερινή»: 83.000, «Ελεύθερος Τύπος»: 35.000 και «Δημοκρατία»: 16.000) οι υπόλοιπες εφημερίδες βρίσκονται μεταξύ φθοράς κι αφθαρσίας.

Συνήθως περνάνε κάτω από το όριο επιβίωσης των 100.000.
Μέσα σ΄αυτό το τοπίο η έκδοση μιας νέας εφημερίδας, κάθε Σάββατο, θα μπορούσε από μια άποψη να χαρακτηρισθεί υψηλού ρίσκου.
Από την άλλη το γεγονός ότι αυτή η εφημερίδα βγαίνει με την συνεργασία του εφοπλιστή και ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη και του δημοσιογράφου Γιάννη Κουρτάκη- με ομάδα έμπειρων δημοσιογράφων-, η  πιάτσα το λαμβάνει σοβαρά υπ’ όψη της.
Ο Γιάννης Κουρτάκης ο οποίος απεχώρησε πρόσφατα από το «Πρώτο Θέμα» γνωρίζει πολύ καλά το παραπολιτικό ρεπορτάζ. 
Γνωρίζει ακόμη την σημασία που έχει το καλό layout  και τα αποκλειστικά φωτογραφικά ρεπορτάζ για τις  ζωές των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των ανθρώπων των ΜΜΕ,  του εγχώριου  lifestyle,  και φυσικά του αθλητισμού. 
Μπορούν λοιπόν τα παιδιά να κάνουν μια εφημερίδα η οποία να βλέπεται ευχάριστα και να σε προκαλεί να την διαβάσεις.  
Κι αν το καταφέρουν αυτό δεν θα απέχουν πολύ από μια επιτυχία αντίστοιχη μ’ εκείνη του «Πρώτου Θέματος» για τον σαββατιάτικο τύπο.
Το κερασάκι στην τούρτα των προσφορών μπορεί να το βάλει ο Μαρινάκης με προσφορές στους φιλάθλους του Ολυμπιακού η με ένα καλό deal  με αλυσίδα καταστημάτων για παράδειγμα.
Έτσι κι αλλιώς είναι πρόκληση να βάλεις φωτιά στα τόπια του γερασμένου ελληνικού τύπου. Καλή επιτυχία...

No comments:

Post a Comment