Thursday 30 August 2012

Οι δηλώσεις Σαμαρά έχουν πάντα (σκηνο-θετικό) ενδιαφέρον.

Τι είπε λοιπόν ο Πρωθυπουργός σήμερα στην πολιτική επιτροπή της ΝΔ;

Πρώτον: "Πολλές περικοπές από το πακέτο των 11,5 δισ. πονάνε. Χωρίς αυτές θα βγαίναμε από το ευρώ. Αυτό θα ήταν πιο οδυνηρό για όλους. Πρόκειται για το τελευταίο πακέτο περικοπών. Θα συνοδεύεται από μέτρα ανάπτυξης. Η επόμενη δόση θα πάει στο σύνολο της στο εσωτερικό της χώρας"

Όπως και με την δήλωση περί καραβιού που.. γυρίζει, κι σ' αυτήν του τη δήλωση ο Σαμαράς δεν αποφεύγει τις μεγαλοστομίες. Δεν φαίνεται από πουθενά ότι αυτό το πακέτο θα είναι το "τελευταίο" (αλήθεια, πόσα "τελευταία" πακέτα είχαμε ως τώρα;) και φυσικά όλα (ΜΑ ΟΛΑ) τα πακέτα συνοδευόντουσαν από κάποια "μέτρα ανάπτυξης" (κι όσα τα είδατε εσείς να εφαρμόζονται, άλλο τόσο τα είδα κι εγώ!)

Δεύτερον: "Η αξιοπιστία μας είχε υποχωρήσει στο μηδέν, ανέφερε ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι θα επιστρέφαμε στο ίδιο σημείο χωρίς το νέο πακέτο"

Τρομερή δήλωση, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τον καταλυτικό ρόλο του νέου Πρωθυπουργού σε αυτήν την "υποχώρηση". Αυτός δεν ήταν που αρνιόταν να προσυπογράψει το μνημόνιο; Αυτός δεν ήταν που τον παρακαλάγανε οι δεξιοί της Ευρώπης να πει το αυτονόητο; Αυτός δεν είναι που απαιτούσε μονότονα εκλογές; Φυσικά και ήταν αυτός. Αλλά και αυτός, όπως και τόσοι άλλοι πολιτικοί, επενδύουν στην διαχρονική σταθερά της... λήθης! Και δυστυχώς φίλοι μου, γι' αυτό δεν ευθύνεται ο (κάθε) Σαμαράς...!!!

No comments:

Post a Comment