Monday 5 July 2010

Ετερόφωτη η λάμψη της Γερμανίας, το δέχεται και ο Μπεκενμπάουερ

http://www.contra.gr/Soccer/World/WorldCup/SAfrica2010/Germany/279970.html

Ο Φραντς Μπεκενμπάουερ επιβεβαίωσε αυτό που οι ποδοσφαιρόφιλοι κατανόησαν εξαρχής για την εξαιρετική ποιότητα της φετινής Γερμανίας. «Υπάρχουν παίκτες που δεν έχουν γεννηθεί στη Γερμανία, αλλά βέβαια, έχουν γερμανικά διαβατήρια. Και ίσως αυτός να είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο η Γερμανία παίζει τόσο καλά», είπε ο «Κάιζερ».

Πιο συγκεκριμένα, μία προσεχτική ματιά στο ρόστερ του Γιόακιμ Λεβ αρκεί για να γίνει κατανοητό πως 11 από τους 23 παίκτες, κοντά στη μισή ομάδα δηλαδή, θα μπορούσαν να αγωνίζονται σε άλλες εθνικές ομάδες.

Αναλυτικά, ο Ντένις Αόγκο είναι Νιγηριανός, ο Σέρνταρ Τάσκι έχει Τούρκους γονείς, ο Σάμι Κεντίρα Τυνήσιος, ο Μεσούτ Οζίλ που έχει εντυπωσιάσει Τούρκος, οι Λούκας Ποντόλσκι, Μίροσλαβ Κλόζε και Πιοτρ Τροχόφσκι όλοι τους Πολωνοί, ο Κακάου Βραζιλιάνος, ο Τζερόμ Μπόατενγκ από την Γκάνα όπου αγωνίζεται άλλωστε ο αδερφός του, ο Μάριο Γκόμεζ έχει Ισπανό πατέρα, ενώ ο Μάρκο Μαρίν είναι Βόσνιος.

Ειδικά για τους Ποντόλσκι και Κλόζε, οι οποίοι αποτελούν μαζί με τον μοναδικό ακραιφνή Γερμανό Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ αλλά και τον Μεσούτ Οζίλ τη ραχοκοκαλιά των «πάντσερ», ο Μπεκνμπάουερ ανέφερε: «Ο τρόπος με τον οποίο αγωνίζονται, έχει εκπλήξει τους πάντες, ακόμη και στη Γερμανία. Ελπίζω να συνεχίσουν. Έχουν μια καλή πιθανότητα για να κατακτήσουν το παγκόσμιο Κύπελλο».

Ο Μπεκενμπάουερ είχε καλά λόγια να πει μόνον και για τον προπονητή της «νασιοναλμανσάφτ», η οποία βρίσκει στα ημιτελικά μπροστά της την Ισπανία: «Ήταν πολύ θαρραλέος για να δώσει την ευκαιρία στους νέους να εκπροσωπήσουν τη Γερμανία. Θα ήταν σπουδαίο να συνεχίσει τη δουλειά του στην εθνική ομάδα». Το συμβόλαιο του Λεβ ολοκληρώνεται με τη λήξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σχόλιο: Τι να σχολιάσω τώρα εγώ; Εδώ οι ίδιοι οι Γερμανοί είναι αρκετά ειλικρινείς ώστε να παραδεχτούν το αυτονόητο - πως η Γερμανία που βλέπουμε και θαυμάζουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο δεν είναι "Γερμανική" ομάδα..

No comments:

Post a Comment