Wednesday 13 October 2010

Διαφθορά στην Ελλάδα; Α πα πα πα πα....

http://www.cosmo.gr/Finance/Germany/292464.html

Οι καλοκαιρινές εξορμήσεις του ΣΔΟΕ κατά τη φοροδιαφυγής είχαν την τιμητική τους στη γερμανική τηλεόραση, καθώς δημοσιογράφοι του γερμανικού περιοδικού Spiegel είχαν πάρει κατά πόδας τους ελεγκτές του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ιωάννη Καπελέρη.

Οι Γερμανοί παρακολούθησαν το πρώτο ελληνικό οικονομικό «ριάλιτι» την Κυριακή (10/10) από το σαφάρι των κλιμακίων του ΣΔΟΕ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού το οποίο έγινε και ρεπορτάζ στο έγκυρο έντυπο Spiegel με τίτλο "Οικονομική κρίση στην Ελλάδα".

Οι δημοσιογράφοι κατέληξαν στο συμπέρασμα πως υπάρχουν άπειροι τρόποι να εξαπατήσει κανείς τις φορολογικές αρχές, επισημαίνοντας πως περισσότερα από 30 δισεκατομμύρια ευρώ χάνονται κάθε χρόνο από τη φοροδιαφυγή.

Σημειώνεται ακόμα πως η Ελλάδα αποτελεί «μια χώρα όπου η απάτη είναι εθνικό άθλημα και αυτό πρέπει να σταματήσει. Αυτό προσπαθούν να κάνουν» προσθέτει το ρεπορτάζ των Γερμανών για τους 1.300 επιθεωρητές της χώρας που συμμετείχαν στους ελέγχους.

Μάλιστα παραθέτουν περιστατικά από την εμπειρία τους στο πλευρό των ελεγκτών του ΣΔΟΕ, αναφέροντας το γνώριμο σκηνικό ενοικίασης ομπρέλας και ξαπλώστρας και επισημαίνοντας πως νοίκιαζαν χιλιάδες σε μια εβδομάδα χωρίς να έχουν κόψει καμία απόδειξη.

Στέκονται ιδιαίτερα σε περιστατικά πρόδηλης και συνειδητής φοροαποφυγής, με ιδιοκτήτη μπαρ «ο οποίος δήλωνε στην εφορία παθητικό ισολογισμό για την επιχείρηση του αλλά έξω από το μπαρ είχε παρκαρισμένη τη Maserati του».

Στο ρεπορτάζ του Spiegel επισημαίνεται, επειδή προκαλεί εντύπωση, ο αριθμός των «10.000 γιοτ και ο εκπληκτικά μεγάλος αριθμός πολυτελών αυτοκινήτων σε μια χώρα που… μέχρι το τέλος του έτους θα περιμένει 100.000 πτωχεύσεις».

Σχόλιο: Είναι φοβερό αυτό με μας τους Έλληνες! Μεταξύ μας μπορούμε και - κάποιες φορές - θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και να καυτηριάζουμε κουλτούρες και νοοτροπίες που μας εξοργίζουν (ειδικά όταν είμαστε οι χαμένοι της υπόθεσης), αλλά αν κάποιος ξένος… τολμήσει και αναμεταδόσει κάτι απ' όλα αυτά, κατευθείαν μας πιάνει το πατριωτικό μας και μπαίνουμε σε θέση μάχης! Πότε θ' αλλάξουμε μυαλά ως λαός; Είναι δυνατό να μη μας πειράζει που είμαστε διεφθαρμένη χώρα, αλλά να μας εξοργίζει που κάποιος βγήκε και το παραδέχτηκε δημόσια στους Ευρωπαίους εταίρους μας;; ΗΜΑΡΤΟΝ!!!

1 comment:

  1. αξιζει να το δεις και οχι να το ζεις...

    ReplyDelete