Friday 22 October 2010

Για τον Λουτσιάνο....

http://www.freegossip.gr/News.php?ID=25453

Λένε πως όταν οι άνθρωποι κάνουν όνειρα, ο Θεός γελάει. Κάτι τέτοιο πρέπει να συνέβαινε πέρσι, περίπου τέτοιον καιρό, και με την περίπτωση του Λουτσιάνο Γκαλέτι. Ο Αργεντινός, 30, περνούσε τις καλύτερες ποδοσφαιρικές του μέρες στον Ολυμπιακό, μόλις είχε ανανεώσει το συμβόλαιό του για τέσσερα επιπλέον χρόνια και παράλληλα μάθαινε πως η σύζυγός του είναι έγκυος στο τρίτο τους παιδί. Ο «Λούτσο», όπως τον αποκαλούν χαϊδευτικά οι φίλοι του, ονειρευόταν να γεράσει παίζοντας μπάλα με την ομάδα του Πειραιά και αναζητούσε τα καλύτερα σχολεία για τις δύο κόρες του και τους πιο fun παιδότοπους για την τρίτη που ερχόταν. Σήμερα, ένα χρόνο μετά, όλα είναι διαφορετικά.

Ο Λουτσιάνο βρίσκεται εδώ και λίγες μέρες στην Αργεντινή για μόνιμη εγκατάσταση, αφού αναγκάστηκε να σταματήσει πρόωρα το ποδόσφαιρο εξαιτίας του προβλήματος στο νεφρό του. Δεν του είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι μια οξεία στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα που πέρασε στα 14 θα γινόταν η αιτία να υποστεί χρόνια νεφρική ρίκνωση (τα νεφρά του δεν αναπτύχθηκαν όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να παρατηρείται μία ελαφρά δυσλειτουργία) και εντέλει θα του στερούσε το ποδόσφαιρο που λάτρεψε από μικρό παιδάκι, όταν, 4 ετών ακόμη, η γιαγιά του τον πήγαινε από το χεράκι στο πολιτιστικό κέντρο Τολοσάνο στη Λα Πλάτα της Αργεντινής για να μάθει μπάλα. Όταν η σκέψη για μεταμόσχευση απορρίφθηκε από τους γιατρούς επειδή θα έθετε σε περαιτέρω κίνδυνο τη ζωή του, νόμισε πως αυτό ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσε να ακούσει. Αμέσως μετά, όμως, δέχτηκε ένα ακόμη χτύπημα, μεγαλύτερο αυτή τη φορά.

Την περασμένη άνοιξη, όταν η αγαπημένη του σύζυγος, Σολεδάδ, έφερε στον κόσμο την τρίτη τους κόρη, τα χαμόγελα στο μαιευτήριο ήταν λιγτερα απ’ όσα έπρεπε. Η μικρή Ιουλιέτα είναι ένα «ξεχωριστό» κορίτσι. Ένα κορίτσι που πάσχει από μια ασθένεια, ένα γνωστό σύνδρομο, το οποίο δεν διαγνώστηκε κατά τη διάρκεια της κύησης. Θα μπορούσε να διαγνωστεί εγκαίρως, αλλά ποιος να το φανταζόταν; Οι άλλες δύο κόρες του, η Καρολίνα, 5, και η Μαρτίνα, 9, είναι υγιέστατες.

Σχόλιο: Όσο κι αν μας έχει στενοχωρήσει η - αδιάλλακτη - στάση του Λουτσιάνο στο θέμα της λύσης του συμβολαίου του, είναι πραγματικά κρίμα να σκέφτεσαι τόσο το δικό του "δράμα" όσο και αυτό της μικρής του κόρης..

No comments:

Post a Comment