Wednesday 19 September 2012

Ζαρντίμ: "Μην κάνουμε συγκρίσεις"

Από το sport24.gr

Για την εικόνα του αγώνα: "Το παιχνίδι πέρασε από διάφορα στάδια. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το ματς και ιδιαίτερα στο πρώτο μέρος ήμασταν δυνατοί και είχαμε τις καλύτερες στιγμές για να σκοράρουμε. Καταφέραμε να ισοφαρίσουμε στο δεύτερο ημίχρονο, ύστερα από αρκετές ευκαιρίες που χάσαμε. Υπήρχαν, βέβαια, κι άλλες στιγμές που η Σάλκε ήταν καλύτερη. Δεχθήκαμε το 2-1, ένα λεπτό μετά την ισοφάριση κι αυτό το γεγονός επηρέασε την ψυχολογία της ομάδας".

Για τα εύκολα γκολ που δέχεται ο Ολυμπιακός: "Τα προβλήματα στην άμυνα έχουν να κάνουν με τη συνολική παρουσία της ομάδας και όχι με ατομικά λάθη. Για αυτό δουλεύουμε, για να διορθώσουμε το πρόβλημα που υπάρχει".

Για την περυσινή ομάδα του Ολυμπιακού που έπαιξε στο Champions League: "Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν. Είναι δύο τελείως διαφορετικές ομάδες. Πέρυσι, η ομάδα έπαιζε με τέσσερις έμπειρους παίκτες στην άμυνα. Φέτος, από τους τέσσερις που άρχισαν το ματς μόνο ο Τοροσίδης έχει εμπειρία από Champions League. Ο Χολέμπας στα περισσότερα ματς έπαιζε αριστερά στη μεσαία γραμμή".

Για την επιλογή στα δοκάρια: "Απλά, αποφάσισα να παίξει στο συγκεκριμένο ματς ο Μέγκιερι".

Για τα τρία νέα πρόσωπα στην άμυνα (Μέγκιερι, Μανωλάς, Κοντρέρας) σε σχέση με την άμυνα που έπαιξε στα τρία πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος: "Ο Κοντρέρας ήταν τραυματίας. Ο Μανωλάς έπαιξε στα Ιωάννινα. Όλοι οι παίκτες είναι στις επιλογές μας και διαθέσιμοι για τις ανάγκες που έχει η ομάδα σε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά".

Για το πρόβλημα του Ολυμπιακού στις στημένες φάσεις: "Έχουμε όντως πρόβλημα. Δεχθήκαμε το γκολ από στημένη φάση. Έχουμε, όμως, πετύχει τρία γκολ από στημένες φάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα".

Για το αν θα άλλαζε την 11άδα, σε περίπτωση που άρχιζε ξανά το ματς: "Όχι. Οι παίκτες θα ήταν οι ίδιοι, αλλά θα ήθελα άλλο αποτέλεσμα. Έπρεπε να εκμεταλλευτούμε τις πέντε πολύ καλές ευκαιρίες που δημιουργήσαμε και να πετύχουμε περισσότερα από ένα γκολ".

Για το αν η άμυνα που παρέταξε στο ματς ήταν ένα ρίσκο: "Ναι, ήταν. Εμπιστεύομαι, όμως, όλους τους παίκτες που έχω στη διάθεσή μου και πιστεύω πως μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα όλοι οι ποδοσφαιριστές. Το έχω ξαναπεί: δεν βασιζόμαστε σε πρόσωπα, αλλά σε όλους τους παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα. Ανάλογα με τις ανάγκες που έχει η ομάδα θα παίζουν οι ποδοσφαιριστές που πρέπει".

Για την αλλαγή του σκόρερ Αμπντούν: "Αποφάσισα να αλλάξουμε τη στρατηγική μας και να ενισχύσουμε τη μεσαία γραμμή, βάζοντας τέσσερις παίκτες εκεί και δύο στην επίθεση. Αλλάξαμε θέσεις τους παίκτες. Ο Γκρέκο έπαιξε αριστερά, ο Μασάντο μετατοπίστηκε δεξιά".

Για το γεγονός πως ο Ολυμπιακός δεν είχε ηρεμία στο παιχνίδι του, σε αντίθεση με τη Σάλκε. "Πιστεύω ότι δείξαμε καλή συμπεριφορά στο ματς με την έννοια ότι μπήκαμε δυναμικά στο πρώτο μέρος και είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Δεν πετύχαμε, όμως, το γκολ για να πάρουμε το πλεονέκτημα. Το πήρε η Σάλκε από μία στημένη φάση, που επηρέασε την εξέλιξη του αγώνα. Στο γήπεδό μας, με τους φιλάθλους μας, πρέπει να εκμεταλλευόμαστε εμείς τις ευκαιρίες και να βάζουμε εμείς τα περισσότερα γκολ. Όχι ο αντίπαλος. Στο ημίχρονο μίλησα με τους παίκτες και είπαμε να μπούμε δυνατά στο δεύτερο μέρος όπως στο πρώτο. Πιστεύω πως το καταφέραμε, αλλά μετά την ισοφάριση δεχθήκαμε δεύτερο γκολ έπειτα από ένα λεπτό. Είναι φυσιολογικό να επηρεαστούν οι παίκτες από την εξέλιξη αυτή".

Σχόλιο: Σοβαρός και ψύχραιμος. Παίρνει πόντους στα δικά μου τα μάτια. Ξέρω πως "δημοσιογράφοι" και "οπαδοί" (ναι, ναι, σε εισαγωγικά) θα τον κράξουν άσχημα για τις επιλογές του, αλλά εδώ είναι που πρέπει να δείξει χαρακτηριστικά Βαλβέρδε και απλά να μείνει προσηλωμένος στο πλάνο και στη δουλειά του. Όσοι βιαστούν να καταδικάσουν, είναι οι ίδιοι που προτιμούσαν λύσεις τύπου Κετσπάγια από τον Βαλβέρδε. Ψυχραιμία χρειάζεται, αλλά ποιος την έχασε για να την βρούμε εμείς, ε;;; 

No comments:

Post a Comment