Friday 27 May 2011

Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα: Ε και;;;

Στην αρχή μου φάνηκε αστείο.. Κακόγουστο, αλλά αστείο... Πήρε γρήγορα διαστάσεις όμως.. ΟΚ λέω, δεν έγινε και τίποτα, δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία κουταμάρα που θα κάνουμε ως Έλληνες.

Μετά κατάλαβα όμως πως - όπως σχεδόν όλες οι σκηνο-θετημένες αντιγραφές - δεν θα μπορούσε παρά να γίνει... trendy!

Είναι λοιπόν cool ξαφνικά όχι απλά να είσαι αγανακτισμένος (αυτό είναι χαρακτηριστικό του μέσου Έλληνα - πάντα κάποιος μ@λ@κας θα μας... αγανακτίσει - το... κέρατό μου!), αλλά και να το διαδηλώνεις πλέον - μαζί με ένα μάτσο αγνώστους - και στο Σύνταγμα!

Wow, οποία πρόοδος!! Βρήκαμε επιτέλους τον κοινό εχθρό που θα μας (ξανά)κάνει να ενωθούμε ως Έθνος!!

Ή μήπως όχι;

Φυσικά, αν ρωτήσεις μερικούς από αυτούς για ποιόν λόγο είναι αγανακτισμένοι, όλοι θα βρουν κάποιους να κατηγορήσουν.. Οι μεν τους δε, οι πρώην τους επόμενους, οι ηλικιωμένοι τους νεότερους, οι νέοι τους μεγαλύτερους και... όλοι μαζί τους 300 της Βουλής!

(και επειδή είμαστε και πολύ cool χρησιμοποιούμε και κανά δυο γηπεδικά συνθήματα... έτσι, για να μην αφήσουμε κανέναν με αμφιβολίες για το επίπεδό μας!)

Όλα καλά λοιπόν;

Αρκεί φυσικά να μην μας ζητήσει κανείς να κοιτάξουμε στον καθρέφτη και να κάνουμε την αυτοκριτική μας! Το τομάρι μας να βγάλουμε απ' έξω κι όλα καλά...

Αναρωτιέμαι αλήθεια, υπάρχει κανένας που να είναι αγανακτισμένος με τον ίδιο του τον εαυτό; Για αυτά που έκανε ή γι' αυτά που επέτρεψε να γίνουν, για αυτά που απλά τον βόλευε να ακολουθεί μέχρι που μια μέρα δεν πήγαινε άλλο;;

Αμφιβάλλω...

Πας μη Έλλην βάρβαρος (που λέγανε και οι αρχαίοι ημών..) και ευτυχώς για εμάς είμαστε μόνο 10-11 εκατομμύρια σε πλανήτη 5-6 δισεκατομμυρίων.. Από βαρβάρους, άλλο τίποτα! Κι αν δεν μας φτάνουν όλοι αυτοί, πρόβλημα κανένα - βρίσκουμε και μερικούς εντός των τειχών (κάνει και το σενάριο πιο ενδιαφέρον όσο να πεις...)

Αγανακτίστε με την άνεση σας λοιπόν.. Εξάλλου, είναι πιο εύκολο από το να προτείνεις λύσεις ή να αλλάξεις τρόπο ζωής και συμπεριφοράς.. Πως είναι δυνατόν εξάλλου να παραδεχτούμε πως κι εμείς - ναι, με την θέλησή μας - κάναμε τα στραβά μάτια (σε πολλά!); Εμείς δεν κάναμε τίποτα κακό - το αντίθετo! Μην σας πω κιόλας πως μας βρήκαν καλούς και βολικούς και ξεσπάνε πάνω μας την δική τους ανικανότητα!

Φτάνει πια!

Εμείς δεν φταίμε σε τίποτα (πως θα μπορούσαμε άλλωστε;) - απλά ξαφνικά ένα πρωί το έβαλαν όλοι αυτοί οι βάρβαροι σκοπό να μας αφανίσουν!

Δεν θα τους το επιτρέψουμε! Θα αγανακτίσουμε!

Στο Σύνταγμα λοιπόν, αυτή είναι η λύση, όλοι στο Σύνταγμα...

Σκηνο-θεσίες......

No comments:

Post a Comment