Friday, 16 April 2010

Η προκήρυξη του troktikou - Αυτοί είμαστε

http://troktiko.blogspot.com/2010/04/troktikou.html

Επειδή ο κόσμος που μπαίνει στο troktiko είναι πάρα πολύς και μέσα σε αυτούς είναι: Μαθητές, φοιτητές, γονείς, γιαγιάδες, παππούδες, ομογενείς, άνεργοι, ανύπαντροι(ξεχάσαμε κανέναν;)θεωρούμε σωστό να γράψουμε δύο λόγια για εμάς. Γιατί να αφήνουμε τους άλλους να μιλάνε για εμάς από την στιγμή που δεν μας ξέρουν; Άλλωστε απ'όσα θα γράψουμε μπορείτε να κρίνετε αν λέμε ή όχι αλήθεια.

Το κάνουμε για να μπορείτε να ξέρετε να πείτε στα παιδιά σας ή στους φίλους σας τι είναι το troktiko.

Γιατί έχει 6 εκ. επισκέψεις την ημέρα; Γιατί είναι το πρώτο blogspot στον κόσμο; Πως γίνεται μια χώρα τόσο μικρή σε πληθυσμό να έχει το πρώτο blog στον κόσμο; Πιο απλά στην google σε όλο τον κόσμο από αυτό τον κολοσσό είμαστε στην 1η θέση.

Στην Ελλάδα είμαστε η πρώτη ιστοσελίδα εδώ και πολλούς μήνες μπροστά ακόμα και από το In.gr που έχει δέκα χρόνια ζωής....

Ξεκινάμε:


Δεν είμαστε σε κανένα κόμμα ενταγμένοι γιατί πολύ απλά θεωρούμε ότι όλο αυτό το βρώμικο πολιτικό σύστημα έφαγε χρήματα σε βάρος των γονιών μας(και των νέων) που δούλεψαν μια ζωή για να βγούνε στην σύνταξη.
Ξέρουμε ότι με το ίδιο σύστημα εμείς ΔΕΝ θα βγούμε στην σύνταξη γιατί πολύ απλά δεν θα υπάρχουν ταμεία...

Δεν θέλουμε να έχουμε καμία σχέση με φασιστοειδή της άκρας δεξιάς και της άκρας αριστεράς. Το ξεκαθαρίζουμε αυτό έτσι ώστε να μην παρεξηγούμαστε.

Πραγματικά το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσίας δεν μπορεί να μας εκπροσωπήσει γιατί αν ήμασταν με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ κόμμα τότε θα έπρεπε να αποδεχθούμε ότι είμαστε σκλάβοι της διαπλοκής και των ΜΜΕ. Τα έχουμε πει αυτά ,η Ν.Δ. βούλιαξε την χώρα με την βοήθεια εργολάβων, επιχειρηματιών και εκδοτών και το ΠΑΣΟΚ έφαγε χρήματα από μίζες , εξοπλισμούς και έργα (όπως βέβαια και η Ν.Δ.). Το ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να μας εκπροσωπήσει επειδή έχουν μάθει να κρύβονται πίσω από τον κοινωνικό πόνο για να πάρουν ψήφους και έχουν στο κόμμα τους τον πιο πλούσιο πρώην αρχηγός του και βουλευτή , τον Αλέκο Αλαβάνο. Εκμεταλλεύονται τις τρομοκρατικές επιθέσεις για να φωνάξουν ότι το σύστημα καταρρέει ενώ αυτό γινόταν και θα γίνεται πάντα όσο δεν υπάρχουν αρχές και αξίες. Όσο η κοινωνική αδικία αυξάνεται τόσο θα είναι και περισσότεροι οι διαμαρτυρόμενοι.
Το ΚΚΕ αποτελεί μια από τις καλύτερες επιχειρήσεις με την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ που τυπώνει τις εφημερίδες των μεγάλων κεφαλαίων που κατηγορεί και βέβαια κανείς δεν ξέρει τα οικονομικά του γιατί πολύ απλά δεν ελέγχεται. Το ΛΑΟΣ δεν μας κάνει γιατί είναι δεξιά και πάει προς το ...άκρα με τις απόψεις του ενώ δεν είναι και κόμμα που μπορεί κάποιος να το πάρει στο σοβαρά ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι εξαφανίζονται σε όλα τα μεγάλα θέματα και εμφανίζονται μόνο όταν υπάρχει θέμα για να υποστηρίξουν τις φιλοσκοπιανές τους θέσεις. Ξεχάσαμε κανέναν; Εννοείτε ότι δεν θέλουμε να έχουμε σχέση με κόμματα τύπου "ΧΡΥΣΉΣ ΑΥΓΗΣ" και "ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΙΑ" γιατί είναι άλλη η ιδεολογία μας.

Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ τις απόψεις όλων. Και γιαυτό δεν απαντάμε σε κάθε υβριστικό δημοσίευμα των ακροδεξιών ή των ακροαριστερών όπου οι μεν μας βάζουν ταμπέλες των δε (έχει πολύ πλάκα αυτό).

Είμαστε τα παιδιά της διπλανής πόρτας που αν τους χτυπήσεις θα σου δώσουν και μια ζάχαρη και ...φοράμε ζώνη ασφαλείας στα αυτοκίνητα όχι για να μην μας κόψουν κλήση και πληρώσουμε αλλά για να μην σκοτώσουμε και σκοτωθούμε. Προσέξτε γιατί και αυτό κρύβει μέσα του μια ολόκληρη θεωρία και ιδεολογία.

Δεν έχουμε καμία σχέση με τους μπάτσους ή τους δικαστικούς και δεν μας ξέρουν. Δεν θέλουμε να μάθουμε κανέναν τους γιατί διαφωνούμε με την επιλεκτική μεταχείριση που έχει από αυτούς τους δύο θεσμούς, ο Έλληνας πολίτης.

Να μένει εκτός φυλακής ένας που χρωστάει εκατομμύρια στο δημόσιο και να είναι μέσα ένας αθώος που έχει ράστα μαλλιά. Ούτε μια ημέρα δεν θα δεχόμασταν να έμενε μέσα αυτό το παλικάρι. Μόνο σε καθεστώς χούντας θα τον κρατούσαν πάνω από 24 ώρες στην φυλακή τον Μάριο Ζέρβα.

Σεβόμαστε το τεκμήριο αθωότητας κάθε κατηγορούμενου όμως δεν ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ανθρώπους που δεν θέλουν να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους. Γιατί να το κάνουμε εμείς; Είναι δυνατόν να κατηγορείσαι για δολοφονία(αφαίρεση ανθρώπινης ζωής)και να μην απολογείσαι;
Εδώ απολογήθηκε ο γίγαντας των επαναστατών, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και όσοι ξέρουν την εκκλησιαστική ιστορία ξέρουν πως αδικήθηκε και απολογήθηκε ο Άγιος Νεκτάριος.
Οι 6 που προφυλακίστηκαν δεν ξέρουμε σε ποιο βαθμό και αν εμπλέκονται όλοι. Όμως είναι σίγουρο ότι κάποια στοιχεία που βρέθηκαν είναι αρκετά για να φανεί ότι διεπράχθησαν αδικήματα. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια και να κάνουμε πως δεν βλέπουμε. Προσέξτε όμως ότι εδώ παίζουμε με τις λέξεις. Θα μπορούσε να είναι οι ίδιοι και να μην υπάρχει η δυνατότητα να δεθεί η υπόθεση! Η ουσία των πράξεων τους αλλάζει(όποιοι και αν είναι και όχι για τους συγκεκριμένους);

Εμείς παίρνουμε την περίπτωση να ήταν απλοί βομβιστές. Δεν γίνεται να μην το καταδικάσουμε γιατί πολύ απλά από βόμβα ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ο 15χρονος Αφγανός κάτι που σημαίνει ότι αν δεν το έκαναν αυτοί(δεν αποδείχθηκε ακόμα κάτι τέτοιο) και οι άλλοι που το έκαναν χρησιμοποίησαν την ίδια μέθοδο. Άρα δεν στηρίζουμε τους βομβιστές ανάλογα με τα θύματα. Είμαστε κατά τέτοιων πράξεων και ενεργειών.

Δεν είμαστε ρουφιάνοι και χαφιέδες για να βγάλουμε στην φόρα τα πρόσωπα που μας βρίζουν από διάφορα κομματικά και συνδικαλιστικά blogs όταν αυτοί είναι μικροί, νεαροί που απλά έτσι πιστεύουν. Όμως με τα μεγάλα κεφάλια δεν μένουμε ήσυχοι. Θα κάνουμε επιθέσεις σε όποιον μας χτυπάει άδικα και από πίσω του κρύβεται δόλος.

Χτυπάμε το σύστημα, τους πολιτικούς τους δημοσιογράφους, τα ΜΜΕ και παίρνουμε μέρος - χωρίς κανείς να μας προσκαλεί - σε μεγάλους καβγάδες (π.χ. Μπόμπολας-Θέμα, ελεγκτές στο θέμα Κουρή, Ψωμιάδης-πολίτες, Ραπτόπουλος- οφειλές ΙΚΑ) και στηρίζουμε όποιον την ΔΕΔΟΜΕΝΗ στιγμή έχει δίκιο.

Κανένας επιχειρηματίας, εκδότης, σύστημα δεν έπεσε μέσα από βόμβες και τρομοκρατικές επιθέσεις αλλά μόνο μέσα από αποκαλύψεις και έκνομες πράξεις.

Τι φοβίζει περισσότερο τον κάθε Ψυχάρη, Μπόμπολα ή Κουρή; Να του βάλεις μια βόμβα ή να αποκαλύπτεις καθημερινά τα σκάνδαλα τους και την διαπλοκή. Πιστέψτε μας το δεύτερο. Άρα ποια είναι πιο αποτελεσματική μορφή αντίδρασης; Σαφώς και η δεύτερη αφού το ίδιο ισχύει και για τους πολιτικούς.

Είδατε που φθάσαμε σε μια μορφή αντίδρασης που φοβίζει το σύστημα και δεν την θέλουν; Μέσα από blogs ή έντυπα που είναι ανεξάρτητα τα φοβούνται και θέλουν να τα φιμώσουν.

Δεν είμαστε μηδενιστές και δεν θα πούμε ότι όλοι οι επιχειρηματίες ή εφοπλιστές είναι το ίδιο και το αυτό. Υπάρχουν και άνθρωποι που ευεργετούν κόσμο. Όταν το διαπιστώνουμε είναι σαφές ότι θα στηρίζουμε τέτοιες προσπάθειες.

Κάνουμε κριτική σε δημόσια πρόσωπα ή επιχειρήσεις και κάνουμε πολλά λάθη. Είμαστε εδώ για να μας διορθώνετε με τις παρατηρήσεις σας. Είμαστε επιθετικοί σαν...αγρίμια αν μας ενοχλήσεις(ε, τα σχόλια και η κριτική δεν αποτελούν λόγο να επιτεθεί ο άλλος χυδαία) και δεν αντέχουμε αν μας πιάσεις στο φιλότιμο. Εκεί λυγίζουμε και κάνουμε πίσω. Είναι το αδύνατο μας σημείο. Καλώς ή κακώς.

Κάνουμε ότι μπορούμε για ένα αξιόπιστο σύστημα παιδείας , υγείας , τον αθλητισμό και τον πολιτισμό. Επειδή όμως δεν αποφασίζουμε και δεν νομοθετούμε απλά κρίνουμε και αποκαλύπτουμε με τις όποιες συνέπειες.

Είμαστε νόμιμοι και όχι παράνομοι και το γεγονός ότι είμαστε ανώνυμοι είναι επειδή δεν γουστάρουμε να βγούμε μπροστά. Δεν ζητήσαμε ποτέ διαφήμιση ούτε ανταλλαγές αν και το να βγαίναμε μπροστά μας συμφέρει για εμπορικούς και διαφημιστικούς λόγους.

Το 90% των ανθρώπων του troktikou δεν είναι δημοσιογράφοι και οι υπόλοιποι είναι οι περισσότεροι φοιτητές ή εργαζόμενοι όπως όλος ο κόσμος. Και ίσως το καταλάβετε γιαυτό και μπαίνετε μέσα. Δεν έχουμε διορθωτές και γιαυτό τα λάθη (από την βιασύνη) φαίνονται πολλά αλλά είναι και το πλήθος των αναρτήσεων που γίνονται. Κάποια στιγμή ρετάρουμε. Αυτό όμως πάλι είναι καλό. ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ! Μπορέσαμε εμείς άρα μπορείτε και εσείς. Η επιτυχία δεν είναι προνόμιο των λίγων όπως νομίζουν κάποιοι αλαζόνες δημοσιογράφοι - παρουσιαστές. Μόνο οι star παρουσιάζονται αλάνθαστοι και έχουν επιτελεία πίσω τους και όταν κάνουν το λάθος τα ρίχνουν στους συνεργάτες. Εμείς εδώ αποδείξαμε τι σημαίνει ομαδικότητα και συνεργασία.

Πως όμως έχουμε τόσο καλή πληροφόρηση αφού δεν έχουμε σχέση (ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ) με υπουργεία και χαφιέδες του συστήματος. Ε, όπως δεν πουλάμε φίλους έτσι και δεν μας πουλάνε. Και βέβαια ο κόσμος, όλοι εσείς που μας ενημερώνετε στο λεπτό με ένα στόχο. Να την σπάσουμε όλοι μαζί στο σύστημα των ΜΜΕ που διαφεντεύει την Ελλάδα. Το ξέρουμε ότι χαίρεστε όταν μας στέλνετε μια είδηση γιατί δεν θέλετε να την δείτε αλλού και επιθυμείτε να είναι η δική σας αυτή που θα ανέβει.

Λάθη κάνουμε αλλά όταν το καταλάβουμε τα αποσύρουμε αμέσως και αυτό μας κάνει πιο αξιόπιστους.

Το κυριότερο είναι πως είμαστε ΣΑΤΙΡΙΚΟ blog και κάνουμε πλάκα, χαβαλέ. Χωρίς χιούμορ δεν βγαίνει η ημέρα με τίποτα. Γελάστε λίγο και θα αισθανθείτε καλύτερα. Ακόμα και με τις κοτσάνες. Πάρτε καλοριφέρ όπως οι "Ράδιο Αρβύλα" και ζεσταθείτε. Αλλά τουλάχιστον γελάστε...

Ποτέ μας δεν κρύψαμε ότι πιστεύουμε κάπου και το καταλαβαίνετε. Προσπαθούμε να τα καταφέρουμε αλλά θέλει πολύ δουλειά και είμαστε στο μηδέν. Όμως είναι προσωπικό μας θέμα το οποίο απλά μοιραζόμαστε για να μην νομίζετε ότι σας κοροϊδεύουμε. Το να λέει κάποιος ότι είναι ορθόδοξος χριστιανός είναι πλέον ομολογία πίστεως αλλά και μαγκιά. Ο κόσμος ...ντρέπεται να κάνει τον σταυρό του για να μην τον δούνε και τον σχολιάσουν!
Καμία σύνδεση δεν έχει η θρησκεία με τα κόμματα.

Σε τελική ανάλυση άλλο τι θέλουμε και άλλο το τι καταφέρνουμε. Είπαμε ότι προσπαθούμε αλλά δεν τα καταφέρνουμε.

Είναι λεπτό θέμα η θρησκεία και ο σεβασμός της και γιαυτό μερικές φορές φωνάζουμε όταν βάζουμε τα σκάνδαλα σε έναν κουβά. Μην πάτε μακριά. Ο Ιούδας ήταν στους αποστόλους και πρόδωσε τον Χριστό άρα αυτό μπορεί να γίνει με οποιονδήποτε Ιερέα ή άνθρωπο. Καταδικαστέο χωρίς συζήτηση και κατακριτέο. Αλλά δεν μπορούμε να πάρουμε και άλλα τέτοια βάρη πάνω μας.

Σας ευχαριστούμε και να είστε καλά.

Σχόλιο: ΟΚ, δεν λέει ακριβώς διευθύνσεις και ονόματα, αλλά ως... προκύρηξη έχει το ενδιαφέρον της.. Όσο κι αν μερικοί (αγαπούν να) το κράζουν, το troktiko είναι μια μοναδική περίπτωση στην blogόσφαιρα.. Μαγκιά σας!

No comments:

Post a Comment