Ή αλλιώς, όταν η πολιτική μπλέκεται στα πόδια των αγορών, μέρος 2ο!
Το θεωρώ αδιανόητο να μην συνειδητοποιεί η Γερμανία το κόστος μιας ενδεχόμενης πτώχευσης της Ελλάδας, κόστος σε Ευρωπαικό κι όχι μόνο σε Εθνικό επίπεδο (πολλοί μιλάνε για μια δεύτερη Lehmann Brothers, με domino effect σε αγορές και κυβερνήσεις παγκοσμίως!)
Δεν μπορεί η Μέρκελ να μην το βλέπει αυτό, δεν γίνεται! Τότε; Πως εξηγείται η στάση της Γερμανίας.. Οι περισσότεροι μιλούν για τις εκλογές στην Γερμανία στις 9 Μαιου και την επιθυμία της Μερκελ να μην φορτωθεί πιθανό bail-out της αμαρτωλής Ελλαδος πριν τις εκλογές!
ΟΚ, αλλά ίσως τα πράγματα να είναι πιο σοβαρά.. Κάποιες, λιγοστές ακόμα φωνές, έχουν ήδη αρχίσει να μιλάνε για την Ευρωπαικη Ένωση και το μέλλον της! Έχει ηδη γίνει φανερό πως υπάρχει τεράστια έλλειψη συντονισμό εντός της Ευρω-ζώνης, μόνο που πλέον κάποιοι βλέπουν και έλλειψη διάθεσης για συνεργασία!
Τι συμβαίνει τελικά; Απέτυχε το πείραμα της Ενωμένης Ευρώπης; Μπορεί μια Ένωση να λειτουργήσει χωρίς την Αγγλία ενεργό μέλος; Υπάρχει μέλλον στο Ευρω;
Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ερωτήματα που πιστεύω απασχολούν όλη την Ευρώπη αυτόν τον καιρό.. Και ανάμεσα στον ξεκάθαρο φίλο-Ευρωπαισμο της Γαλλίας, τον ρεαλισμό της Γερμανίας και τον σκεπτικισμό της Αγγλίας πρέπει να δούμε πως θα διαμορφωθούν οι δυναμικές στο μέλλον, δυναμικές που σίγουρα θα έχουν αντίκτυπο και στο δικό μας μέλλον...
No comments:
Post a Comment