Monday 1 October 2012

Στην αρχή οι σωτήρες ήταν Ρώσοι.. Μετά Κινέζοι.. Και τώρα... Έλληνες!

http://news247.gr/eidiseis/politiki/politiki-krisi/e_n_d_600_dis_gia_thn_ellada_kai_50_gia_thn_kupro.1950940.html

Η ομάδα END διατίθεται να εξαγοράσει όλο το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και να προσφέρει και χρήματα για ανάπτυξη. Πότε; Από αύριο. Υπό κάποιους συγκεκριμένους όρους.

Την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου, παρουσίασαν το πλάνο τους για τη "σωτηρία" της Ελλάδας, ή μάλλον για την ακρίβεια, για την εξαγορά ολόκληρου του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Η παρουσίαση - συνέντευξη τύπου έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο President μπροστά σε πάνω από 500 άτομα. Το NEWS247 ήταν εκεί και κατέγραψε τη συνέντευξη τύπου. Κεντρικοί ομιλητές ήταν ο ομογενής Αρτέμιος Σώρρας και ο Πρόεδρος της E.N.D., Ελληνοαμερικανός γιατρός Μανόλης Λαμπράκης που πρόσφατα είχε δώσει συνέντευξη σχετικά με το ζήτημα.

Οι δύο ομιλητές ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη καταθέσει τα χρήματα και συγκεκριμένα 600 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ελλάδα και 50 δισεκατομμύρια δολάρια για την Κύπρο, σε τράπεζες του Τορόντο και του Οντάριο του Καναδά αντίστοιχα.

Κατά την ομιλία τους, τόνισαν ότι απευθύνονται στους "ελεύθερους Έλληνες" και δεν έχουν πολιτικά κίνητρα, αλλά μόνο πατριωτικά. Ξεκαθάρισαν μάλιστα πως δεν ανήκουν στη δεξιά, την αριστερά, ή την άκρα δεξιά, αναφέροντας πως σύμμαχοι τους θα είναι μόνο όσοι "κινούνται με πατριωτικά κίνητρα".

Ο Αρτέμιος Σώρρας συγκεκριμένα είπε: "Δεν Θα μπορούσαν να πτωχεύσουν την Ελλάδα, γιατί είναι ήδη κατατεθειμένα 600 δις δολάρια κατατεθειμένα στο λογαριασμό της Ελληνικής Δημοκρατίας με κάποιους όρους. Ο βασικός όρος είναι να γίνει εξονυχιστικός λογιστικός έλεγχος για το πού πήγαν τα λεφτά. Διότι εμένα δεν μου βγαίνει ο λογαριασμός. Και αυτοί που μαγειρέψανε το έλλειμμα θα λογοδοτήσουν. Μ' ενδιαφέρει, αυτός που έφερε εδώ τη χώρα, τι κακό έχει κάνει στη ν χώρα με την υπογραφή του".

Στη συνέχεια κατήγγειλε το Μνημόνιο και την παράγραφο που απαγορεύει την εξαγορά του δημόσιου χρέους από τρίτες χώρες. "Δεν μπορούν να εξαγοράσουν το δημόσιο χρέος της Ελλάδος ούτε Ρώσοι, ούτε Κινέζοι ούτε κανείς εάν δεν είναι Έλληνας. Αυτό ίσως δεν το σκέφτηκαν οι δανειστές, γιατί σου λέει, ποιος Έλληνας θα βρεθεί να έχει τόσα λεφτά για να ξεχρεώσει το χρέος της Ελλάδος. Ε, λοιπόν τους λέμε, εμείς είμαστε εδώ, είμαστε Έλληνες και τα χρήματα υπάρχουν και τα έχουμε ήδη καταθέσει".

Σχόλιο: Για πόσο ακόμη θα "ελπίζουμε" σε από μηχανής Θεούς;;;

No comments:

Post a Comment