Friday 1 June 2012

Που να το εφαρμόζεις τώρα...

http://nonews-news.blogspot.co.uk/2012/06/o_01.html

«Το μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις. Εμείς ζητούμε την ψήφο του ελληνικού λαού για να το ακυρώσουμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το νέο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς», προανήγγειλε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του και η αντικατάστασή του με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση. Αμέσως μετά, συμπλήρωσε, η νέα κυβέρνηση θα καταγγείλει τους επαχθείς όρους και θα ζητήσει την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης.

Σε ό,τι αφορά τη βιώσιμη αντιμετώπιση της κρίσης δημόσιου χρέους της χώρας σημείωσε ότι θα αναζητηθεί ευρωπαϊκή λύση και στο πλαίσιο αυτό, επανέλαβε θα διεκδικηθεί νέα αναδιαπραγμάτευση του χρέους, με στόχο τη δραστική μείωσή του, ή ένα μορατόριουμ για το χρέος και αναστολή πληρωμών των τόκων, έως ότου διαμορφωθούν συνθήκες σταθεροποίησης και ανάκαμψης της οικονομίας.


Σχόλιο: Κατά έναν περίεργο τρόπο, συμφωνώ με την πρώτη πρόταση του Αλέξη Τσίπρα. Το μνημόνιο ή παραμένει και εφαρμόζεται ή... "ακυρώνεται". Κι ενώ πολύ κουβέντα μπορούμε να κάνουμε για το τι ακριβώς σημαίνει "ακύρωση" (πολιτική; κοινωνική; νομική;), το πρώτο σκέλος δεν νομίζω πως το αμφισβητεί κανείς. Το μνημόνιο, παρά τα όσα καταγγέλλονται, δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Άτοπο λοιπόν να μιλάμε για αποτυχία. Λίγο δύσκολο να αποτυχεί κάτι ΠΡΙΝ καλά-καλά εφαρμοστεί, έτσι δεν είναι;;;

No comments:

Post a Comment