Wednesday 23 May 2012

Τόσο "ικανοί διάδοχοι" όσο και ο Κετσπάγια...

http://www.redplanet.gr/podosfairo/sthn-koryfh-solint-kai-kouper.1786923.html

Οι Τροντ Σόλιντ και Έκτορ Κούπερ βρίσκονται στην κορυφή της λίστας στο θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό. Φαβορί να αναλάβει ο Νορβηγός. Ψάχνονται και στην Ισπανία και κοιτάζουν τον Μανθάνο.

Η διοίκηση βλέποντας πως δεν είναι εύκολο το να έρθει σε συμφωνία με προπονητές από Ισπανία και Πορτογαλία, πήρε απόφαση να εξετάσει περιπτώσεις τεχνικών οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα. Ας μην ξεχνάμε πως ο Τροντ Σόλιντ έχει περάσει από τον Ολυμπιακό στο παρελθόν (2005-2006 και στα μισά της σεζόν 2006-2007), έχοντας κατακτήσει εύκολα το εγχώριο νταμπλ, αλλά το κακό ήταν πως σημείωσε παταγώδη αποτυχία στο Champions League με τους Πειραιώτες.

Όσον αφορά τον Έκτορ Κούπερ, ο οποίος πριν μία δεκαετία έφτασε δύο σερί χρονιές (2000, 2001) με την Βαλένθια σε τελικό του Champions League, γνωρίζει την Super League καθώς για μία διετία (2009-2011) αποτέλεσε προπονητής στον Άρη, αφήνοντας καλά στοιχεία γραφής. Το στυλ του, πάντως, χαρακτηρίζεται, ολίγον... ξεπερασμένο, καθώς παραμένει ακόμη "κολλημένος" στο αγαπημένο του 4-4-2 με τους δύο σέντερ-φορ.

Σχόλιο: Το έγραψα και χθες. Λύσεις τύπου Σόλιντ και 'Έκτορ Ραούλ Κούπερ δεν μπορούν να θεωρηθούν (γιατί απλά δεν... είναι) άξιες διάδοχες καταστάσεις. Ειδικά ο πρώτος έχει αποδείξει τι μπορεί και (κυρίως) τι ΔΕΝ μπορεί να κάνει (όχι, δεν έχει επιθετική φιλοσοφία, έχει απλά κόλλημα με το 4-3-3 χωρίς καμία εναλλαγή ή ευελιξία) και μια επιστροφή του αδυνατώ να καταλάβω τι έχει να προσφέρει (εκτός ίσως από παραστάσεις από το απαιτητικό Βελγικό πρωτάθλημα...!!!). Καταννοώ την δύσκολη θέση της διοίκησης (που δεν μπορεί να κλείσει καλό ξένο προπονητή, κυρίως λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα), αλλά θα έπρεπε να μην είχε βάλει τον πήχη τόσο ψηλά (ή να κοίταζε πως να μετριάσει τις προσδοκίες που η ίδια δημιούργησε). Με προπονητή που δεν κάνει γκελ στην εξέδρα, μην εκπλαγείτε αν οι ιαχές "Ernesto Valverde" ξανα-ακουστούν στο λιμάνι.

No comments:

Post a Comment