Tuesday 22 May 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Κι αν (δεν) σου κάτσει;;;

http://news247.gr/eidiseis/politiki/ekloges-gr/syriza_dhmopshfisma_an_apotuxei_h_diapragmateysh.1785987.html

Μονόδρομος το δημοψήφισμα, σε περίπτωση αποτυχίας δημιουργίας κυβέρνησης και επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου βλέπει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Βούτσης.

Ο κ. Βούτσης δέχτηκε ερωτήσεις για το πώς προτίθεται να αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που δεν θα ευοδωθεί η προσπάθεια αλλαγής του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης και ο ίδιος απάντησε πως η επόμενη κίνηση είναι η προσφυγή σε δημοψήφισμα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο.

Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής Α' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, το δημοψήφισμα θα θέτει στους πολίτες το θέμα της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Σχόλιο: Αυτό πλέον μόνο ως αστείο (κακόγουστο φυσικά) μπορεί να εκληφθεί. Προσπερνάω τα προφανή (δημοψήφισμα μετά από 2 εκλογικές αναμετρήσεις, εκλογή για την εφαρμογή προγράμματος και συγκεκριμένων προεκλογικών διακυρήξεων κτλ κτλ) κι απλά ρωτάω: Και τι θα γίνει αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και Ευρώ στο δημοψήφισμα; Τι θα κάνει τότε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Θα εφαρμόσει το μνημόνιο που σήμερα καταγγέλλει;; Το μνημόνιο που "απονομιμοποίησε ο λαός στην κάλπη"; 'Η μήπως θα παραιτηθεί και θα οδηγήσει την χώρα ξανά σε εκλογές; Αστειότητες;;; Μα φυσικά. Επικίνδυνες πολύ όμως...

No comments:

Post a Comment