Sunday 3 April 2011

Ο δικός μας... special one!!!

Ο Βάσκος τεχνικός είπε χαρακτηριστικά: "Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε για μεταγραφές.

Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο. Όσο για το άλλο σκέλος της ερώτησής σας που έχει να κάνει με μένα λόγω μίας συνέντευξης στην Ισπανία έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο θέμα.

Έχω κάνει μία συμφωνία με τον σύλλογο να μην συζητήσουμε καθόλου αυτό το θέμα μέχρι να τελειώσει η χρονιά, ούτε ιδιωτικά αλλά ούτε και δημόσια".

Στην συνέχεια είπε πως "αυτό γίνεται για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι πως όταν ήρθα στην ομάδα ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση. Ο Ολυμπιακός ήταν πέμπτος στην βαθμολογία και εκτός Ευρώπης και ήθελαν ηρεμία για να επιστρέψουν στην κορυφή, για να κερδίσουν έναν τίτλο.

Ο δεύτερος λόγος είναι ότι πριν από αρκετές αγωνιστικές, πριν από δύο μήνες, είχε γίνει μεγάλη κουβέντα για τ' ότι θα πήγαινα είτε στην Σεβίλλη είτε στην Ατλέτικο. Αυτό το θέμα συζητιέται καιρό και σε Ισπανία και σε Ελλάδα.

Είχαμε συμφωνία με τον Ολυμπιακό γι' αυτό. Θέλαμε ηρεμία. Αυτό το σταμάτησε ο Ολυμπιακός γιατί έπρεπε να σταματήσουν οι φήμες. Και αυτό γιατί η ομάδα μου είχε αρχίσει να τις πιστεύει. Είπαμε λοιπόν πως μέχρι να τελειώσει η χρονιά δεν θα πούμε κάτι για το θέμα αυτό".

Συγγνώμη για την συνέντευξη

Ο Βάσκος μάλιστα ζήτησε και συγγνώμη για την συνέντευξη που είχε δώσει στην Ισπανία. 'Έχω μιλήσει σε κάποιο Μέσο για το θέμα αυτό και ζητάω συγγνώμη. Καταλαβαίνω και εσάς, γιατί θέλετε να γράψετε και να ανακοινώσετε πράγματα, διότι έχουμε τελειώσει με το πρωτάθλημα.

Πέρυσι δεν θα είχαμε αυτό το πρόβλημα. Αυτό είναι το πρόβλημα του να κερδίζεις έναν τίτλο τόσο γρήγορα. Σε κάθε περίπτωση έχω ένα συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και είμαι εδώ για να τηρήσω τις όποιες δεσμεύσεις.

Το ίδιο είπα και στον πρόεδρο και για το συμβόλαιο και για όλα τα άλλα θέματα. Δεν θέλω να συμβεί ότι έγινε πριν από δύο χρόνια, όπου μου γίνονταν συνεχώς η ίδια ερώτηση. Γιατί μία ερώτηση μπορεί να γίνει με διαφορετικούς τρόπους αλλά η απάντηση θα είναι πάντα η ίδια", διευκρίνισε σχετικά.

Σχόλιο: Απόψεις για τις προπονητικές του ικανότητες μπορεί να υπάρχουν πολλές. Διαφωνίες όμως ως προς την σοβαρότητα του Ernesto Valverde και το επίπεδο του δύσκολο να υπάρξουν (μόνο από... προφανώς εμπαθείς!).
Δεν ξέρω αν θα μείνει και του χρόνου στον Ολυμπιακό ο Ernesto (το εύχομαι!), αλλά είμαι βέβαιος πως δύσκολα θα βρούμε στον Ολυμπιακό ξένο τεχνικό τόσο σοβαρό, τόσο δουλευταρά, τόσο δίκαιο, τόσο καλλιεργημένο και τόσο... συνεπή.
Ένας τεχνικός που δεν διστάζει να ζητήσει... συγγνώμη από τους 'Ελληνες δημοσιογράφους (!!!) όχι γιατί προσέβαλε κάποιον, αλλά επειδή θεώρησε πως μια συνέντευξη του σε ισπανικό μέσο προκάλεσε αναστάτωση στην ομάδα!!!
Ένας άνθρωπος με μια κουλτούρα - προφανώς - ξένη για τα δικά μας δεδομένα, τόσο ξένη που ενώ όλοι αναγνωρίζουν πόσο σκληρά δουλεύει για τον Ολυμπιακό και για το πόσο δίκαιος είναι με τους παίκτες, αδυνατούν να καταλάβουν (και να δεχτούν) πως μπορεί κάποιος άνθρωπος να σέβεται το συμβόλαιο που έχει υπογράψει και να τηρεί τις δεσμεύσεις που έχει δώσει...
Είναι αλήθεια τόσο... special ο Ernesto που δεν μπορούμε να το δεχτούμε; Απ' ότι φαίνεται, μάλλον ναι!

No comments:

Post a Comment