Sunday 31 July 2011

Γιαννάκης αποθεώνει... Κεστπάγια!!!

http://www.gazzetta.gr/article/item/213475-den-einai-dikaios-o-valverde

Την πικρία του για την αντιμετώπιση που είχε από τον Βαλβέρδε εξέφρασε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, ενώ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Κετσπάγια, τον Ιμπαγάσα και τον Τζιμπούρ.

Αναλυτικά τα κυριότερα σημεία της συνέντευξής του στο «Βήμα της Κυριακής»:

Στον Ολυμπιακό ήρθες 19 ετών ασχολήθηκε κάποιος προπονητής ιδιαίτερα μαζί σου;

«Ο μόνος που το έκανε ήταν ο Κετσπάγια. Οι άλλοι δεν έδειχναν μεγάλη εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες και οι λόγοι είναι λίγο-πολύ γνωστοί. Ο Κετσπάγια εκτός του ότι μας περιέβαλε με εμπιστοσύνη μας έβαζε και να παίζουμε. Εμένα προσωπικά, με χρησιμοποίησε σε όλα τα φιλικά της προετοιμασίας ενώ με έβαλε και στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήθελε η ομάδα να έχει πολύ καλή αμυντική λειτουργία και στην επίθεση σε άφηνε να δημιουργείς με την εναλλαγή θέσεων.

Από τον Ολυμπιακό έφυγε γιατί οι εφημερίδες δεν του συγχώρεσαν ότι είχε παίξει στην ΑΕΚ αλλά και ότι είχε αποκλείσει την ομάδα από το Τσαμπιονς Λιγκ όταν ήταν προπονητής της Ανόρθωσης. Έπειτα, δεν άρεσε που έκανε αλλαγές θέσεων. Έβαλε τον Κυριάκο Παπαδόπουλο ανασταλτικό μέσο, και σε αυτή τη θέση έκανε καριέρα στη Σάλκε, παρότι τότε τον κορόιδευαν. Και η Εθνική Ελλάδας έπαιξε αμυντικά στo Εuro 2004 αλλά από τη στιγμή που πήρε το τρόπαιο κανείς δεν θα πει τίποτα. Πιστεύω, ότι αν δεν έδιωχναν τον Κετσπάγια, ο Ολυμπιακός δεν θα έχανε πέρσι το πρωτάθλημα».

Στην ομάδα πήγες ταυτόχρονα με τον Βαλβέρδε. Πως ήταν οι σχέσεις σας;

«Μόνο δύο τρεις φορές είχαμε κατιδίαν συζητήσεις κυρίως όμως για να μου πει ότι με αφήνει εκτός ομάδας. Ο Ολυμπιακός όμως είχε πληρώσει πολλά χρήματα στον Ηρακλή για να με αποκτήσει και αυτό τον έκανε να μην με αγνοεί παντελώς. Δεν θα έλεγα όμως ότι έκανε κάτι ιδιαίτερο για μένα».

Ποια είναι η διαφορά ενός Έλληνα παίκτη από έναν ξένο;

«Η εμπειρία και το όνομα. Τίποτα περισσότερο».

Όταν σε καλούσε ο Σάντος στην Εθνική άλλαζε η αντιμέτωπη που είχες στον Ολυμπιακό;

«Σαν να μην συνέβαινε τίποτα. Ο Φετφατζίδης αγωνίστηκε στο φιλικό με τον Καναδά σκοράροντας το νικητήριο γκολ και ο κ. Βαλβέρδε στον επόμενο αγώνα τον άφησε εκτός 18άδας. Αυτό είναι άδικο όταν παίζεις σε κορυφαίο επίπεδο. Ο κ. Βαλβέρδε δεν είναι το ίδιο δίκαιος με όλους. Σε τελική ανάλυση το ποιος αγωνίζεται είναι υποκειμενικό. Εγώ λέω ότι δεν ήταν δίκαιος, κάποιος άλλος μπορεί να πει το αντίθετο. Ο καθένας το βλέπει από τη δική του οπτική γωνιά. Εγώ προσωπικά πάντως αισθάνομαι αδικημένος. Πάντως κι άλλοι παίκτες αδικήθηκαν με πιο 'χτυπητή' την περίπτωση του Μήτρογλου».

Ποιον προπονητή ξεχωρίζεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό;

«Στην Ελλάδα, νομίζω ότι πρέπει να κάνει καλή δουλειά ο Χιμένεθ. Κατά τα άλλα, μου αρέσει ο Βενκέρ για το ποδόσφαιρο που παίζει αλλά και για την εμπιστοσύνη που δείχνει στα νέα παιδιά».

Σχόλιο: Με τέτοια μυαλά, που να πιάσεις στον Ολυμπιακό;;

No comments:

Post a Comment